Reklama

Reklama

Sweet Tooth: Chlapec s parožím

(seriál)
  • USA Sweet Tooth
Trailer 2
USA, (2021–2024), 20 h 12 min (Minutáž: 38–58 min)

Tvůrci:

Jim Mickle

Předloha:

Jeff Lemire (komiks)

Hudba:

Jeff Grace
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Svět zpustoší obří katastrofa a Gus, napůl jelen a napůl chlapec, se přidá k partě lidí a hybridních dětí, která hledá odpovědi na svoje otázky. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (66)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý nápad, ale nudné a místy dětinské provedení. Jelení chlapec se mnoho času ukrývá sám v lese, a i když se jeho představitel snaží, je to nezáživné. Pak nastane obligátní putování a částečně i střídání příběhu s osudy prasečí dívky a mě přímo iritovaly masky zvířecích dětí, které byly tak roztomiloučké, jakoby se filmová produkce už nemohla ani dočkat, až je začne hromadně vnucovat dětem v hračkářství. Zbytek je obvyklé sbližování se s jedním hodným obrem a jednou drsnou dívčinou pubertálního věku. Nic, co bychom už neviděli stokrát. A podbarvoval to nablblý komentář, který se tvářil hluboce jak Macocha, zatímco byl plytký jak dezertní talířek. Pruda. SHRNUTÍ: Postapo s nudnými parůžky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem tomu vůbec nevěřil. Kdo by také věřil příběhu, kde hlavní hrdina je malej kluk, kterej má jelení uši a parohy. Po prvním dílu jsem ale seriálu hezky pěkně podlehl. Podlehl jsem tomu postapokalyptickému dystopicky znějícímu světu, který je tady mnohdy znázorněn decentně, ale pořád důkladně, aby Vás atmosféra té doničené Ameriky pohltila. Také mě ale zaujal námět, který ač působí hodně šíleně, vlastně docela dobře funguje. Je to taková alternativní variace na The Last of Us. Tedy především, co se ústřední dvojice týče. Také to chvílemi neví, jestli to má být roztomilé a až dětsky hravé a nebo temné a brutální jak holokaust sám. Za mě ale dobrý. Po dvou sériích jsem spokojen a dost mě zajímá, kam se tento příběh posune dál. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Celé to stojí na sympatickém obsazení a originálním námětu. Hybridy jsou skvěle propracovaní a divák se v každém díle těší na dalšího, už ze zvědavosti. Příběh nic extra originálního, ale s s Gusem nejde úplně necítit, tak mu fandíme a jdeme s ním. Za mě super nápad, pohodový odpolední relax a už se těším na další řadu! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Podobné, jako u většiny jiných seriálů z poslední doby, solidní rozjezd, ale na konci se díváte tak nějak z donucení. Není to vyložené hloupé, má to pár světlých momentů, ale ve finále to na mě působilo celé až moc naivně, nebo moc pohádkově, sám nevím, jak to přesněji popsat. Kdybych měl malé děti, nebo jím sám byl, možná bych teď předl blahem, ale v mém věku mě všech těch osm dílů nechalo v naprostém klidu. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Zlí, chamtiví povětšinou bílí lidé zničili planetu. Příroda se naštvala a seslala na lidstvo smrtící virus H5G9 - Třes a hybridy. Nebo to bylo jinak? Chvílemi se to tváří jako rodinné fantasy, chvílemi jako postapokalyptická vize. Má to být snad paralela k naší současné situaci? Tato rozháranost děje vede k tomu, že to není ani pro děti ani pro dospělé. Dětem se bude líbit přátelství jelínka Guse a černého obra, ale zbytek je asi bavit nebude. Navíc rozuzlení chybí, čili vše bude pokračovat. ()

Galerie (249)

Zajímavosti (2)

  • Přezdívka hlavní postavy Sweet Tooth znamená v češtině něco jako „mlsoun“ a Gus (Christian Convery) ji dostal proto, že mu chutná sirup. (raininface)
  • I když seriál vypadá jako reakce Netflixu na pandemii covid-19, tak komiks od Jeffa Lemira, který byl předlohou pro seriál, byl vydán už v roce 2009, scénář začal vznikat v roce 2016, natáčení začalo v roce 2019 a pilotní díl byl dokončen před nástupem pandemie. Ta natáčení přerušila. Premiéra seriálu proto byla až 2 roky po začátku natáčení. (Antro)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama