Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (147)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, že film vypráví příběh sériového vraha podle skutečné události, to tu ze začátku vůbec nevypadá. Spíš to na první dobrou vypadá na film dle námětu, který jste viděli už tisíckrát. Jessica Chastain a Eddie Redmayne se tu nicméně hned z kraje fantasticky předhání v tom, kdo urve lepší herecký výkon. Jenže zatímco u Jessicy s tím počítáte a tak nějak se to i potvrdí, tak Eddie tu vystřihne psychopata jak vyšitého, což byste po všech těch Fantastických zvířatech, Dánských dívkách a Teoriích všeho vůbec nečekali. Horší je to ale s příběhem samotným, který je vyprávěný hrozně chladně a bez emocí. Tak moc bez emocí, až mi těch hereckých výkonů bylo líto. Pro ně ale stojí za to tento film vidět. I tak budete překvapeni. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Me tenhle film sedl. Krasne komorni az minimalisticke. Obeslo se to bez spousty klise, ktere jsem misty ocekaval (tisk dukazu - tak jsem klasicky cekal ze se zaporak objevi za zady, nebo ze vycte, ze uz to o nem kladna postava vi a zacne vydirani skrz deti apod). Takze mi to prislo jako prijemne neprekombinovane mrazive drama s velmi povedenymi hereckymi vykony hlavnich postav. Parada. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] Ale jo, určitou kvalitu to mělo, takže mě to bavilo skoro až do konce. Jessica Chastain je skvělá herečka, která dokáže hrát přirozeně, ale zcela přesvědčivě a sedne jí snad každá role. Zde jsem jí opět věřil každou sekundu jejího herectví. I Eddie Redmayne mě zde bavil – nepochopitelného a skrytého psychopata zahrál dobře, i když mě sem tam jeho přiblbé pohledy štvaly. Takže tento film je víceméně postaven na těchto dvou hlavních postavách. Celé je to takové sladěné po dramatické stránce, která funguje výborně. No, jen je škoda, že je film poměrně zdlouhavý a poslední cca třetina mi už nepřišla moc záživná včetně finále, které žádné velké rozuzlení nepřineslo, což se ale na druhou stránku dá pochopit, když je námět dle skutečné události. Ani se mi tomu nechce věřit, že se tohle stalo, ale co já vím …. Takže atmosféru to má takovou tíživou, nenudilo mě to, ale podruhé bych si to už nepouštěl, ty cca první 2/3 filmu mě bavily nejvíc, pak už moc ne, ale na 1 vidění je to obstojná záležitost, tak dávám nejsilnější 3*. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Asi nejsilnější drama/thriller, jaké jsem kdy viděl... Fantastické výkony Jessicy Chastain a zejména Eddieho Redmayna dojem ještě umocňují.. Nepamatuju si, že bych někdy film až tak prožíval, (samozřejmě kromě některých dojáků). Škoda jen, že jsem si přečetl anotaci a tedy věděl o čem film bude, protože zápletka je neuvěřitelná až mrazivá a hodně dlouho na atmosféru filmu nezapomenu. A navíc je to podle skutečné události, což zní logicky, protože něco takového by asi nikdo nevymyslel. Eddie prostě dokáže zahrát cokoli od Stewena Hawkinga, až po masového vraha a všechno je to na Oscara - Jessica Chastain, kterou si pamatuju z Interstellaru, kde ale byla celkem nevyužitá, to taky zvládla dokonale, ale měla přeci jen snažší roli. Celkově jde o naprosto neuvěřitelný příběh Charlieho Cullena, které se jen těžko uvěří... Za mě zatím film letošního roku, oproti kterému všechy letošní thrillery a dramata blednou závistí, a první letošní čistá stovka...100% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Zklamaní. Na film jsem se těšil, jelikož měl všechny předpoklady, aby z toho byla velká pecka. Zajímavý a opravdový příběh, výborný herci v hlavních rolí a Tobias Lindholm, který je scénáristický genius. Co by se mohlo pokazit?? Film sám osobě není špatný a objektivně nelze o něm mluvit špatně, protože má spoustu kvalitní filmaři. Můj největší problém je, že je to nudné. Čekal jsem, že s touto zápletkou a herci, bude film intenzivnější, napínavější a dostane se mi více pod kůži. A to se bohužel moc často nestalo - tedy až na poslední dvacetiminutovku. Jessica Chastain hraje dost dobře a podává soustředěný a uvěřitelný výkon. Eddie Redmayne parádně prodal svou postavu a jeho herecký výkon se mi líbil. Režisér Tobias Lindholm se rozhodl pro pomalejší tempo, šedomodrou barevnou paletu, a ponurost. Tohle rozhodnutí chápu, ale jako divákovi mi to moc nesedlo, a z mého pohledu to filmu udělalo medvědí službu. Problém je taky, že pokud znáte zápletku, tak jste ochuzený o moment překvapení. Dobrá sestra není špatný film, jen jsem od něho čekal trochu více. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)
  • Amy Loughren (Jessica Chastain) v době vydání filmu žila se svými dvěma dcerami v DeLandu na Floridě, kde se po případu vraždy věnovala duchovnímu životu. Kromě toho, že byla registrovanou zdravotní sestrou, byla také praktikující mistryní Reiki a hypnoterapeutkou. (BMW12)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno