Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Docent Stehlík se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou. Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný Dvojčata budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu. A možná že nejen u jedné vraždy (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (107)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obejdu se, obejdu to. Z Terezy mě bolí hlava od pátečního Všechnořeknu, čili jak ji zbožňuju, tentokrát si tuhle její křečovitou, rádoby hrubou blbku, odpustím. Ivan Trojan už delší dobu nevypadá zdravě, působí sešle, znaveně, bez jiskry, Ondru Vetchého mám moc ráda, obsadit ho sem, se mi ale dobré nezdá. I když jde o parodii nebo karikaturu, nesourodé, nesympatické, divně sestříhané, uvřískané, přitom se nic nedělo, v devět vypnuté. Dvě z nostalgie, ale ruku na srdce, nebýt to Strachovo, letí to roštem. ()

remy 

všechny recenze uživatele

Případ zatím úplně netáhne, na štěstí to táhnou fajn herci a interakce jejich postav. Poněkud přízemnější, civilnější a tak trochu posmutněle říkám, že zatím i méně zajímavá detektivka od tvůrce, jehož zamotané mysteriózní detektivky žeru. Že bych se - jako třeba v případě Labyrintu - třásl na další díl, říct úplně nemůžu. ()

Reklama

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvotní zápletka teorie vs praxe...Zajimavej pohled na policejni praci a system fungovani aparatu s tabulkama a platovým zařazenim. Ramba u zkousky nevi ani to co by mel vedet prumernej stredoskolak a vydedukovat a okecat prumerej student VŠ. Rozdil mezi skrcenim a rdousenim byl mela mit v malíku, i pres to ze to ma vedet i kazdej zdravotnik. Setkáni v kanclu kde to je jak v tanku nemá chybu. Pak se mi libi ze tam vládne Etzler :D. Podle 8 platovku je min kapitán (viz.cedulka), takze mistni povýšenecky kecy kolegu  jsou sice pekny do TV, ale hodnost je hodnost. U Stracha je vyhoda ze i steky hrajou herci...Docela me bavi to jak to Ramba stavi jak realitacka kdo odvee jakou praci co kdo dostane za pochvalu a pritom jsou to policajti mg. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim je to víc klasická Strach krimi ala Labyrint (bez té mysteriozní vložky) než Mareš / Malinda krimi ala Případy 1. oddělení (tady chybí vztahy na pracovišti a mravenčí práce). Uvidíme, nepříjde mi to zatím jako něco extra oproti jiným krimi. Klasická šablona, "zvláštní" vyšetřovatel zazáří pří vyšetřování. K tomu nechápavý šéf, kolegové "arogantní joudové." ()

Taffey odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Strašné se to vleče. Je to na usnutí. 2. Taclík je vyžraný jako prase 3. Etzler je vyžraný jako vorvaň. 4.Kamera amatérská, mobilem natočím stejně.5. postprodukce nulová. 6. Herecké výkony směšné. Trojan jako uspávač hadů, Vetchý ať hraje cokoli, je furt stejný. Tak jednoznačně zaškatulkováný je snad jen Steven Seagal. 7. Seriál vynikající jako lék na insomnii. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Ve 38. minutě je na dveřích kanceláře vidět hodnost a titul doc. Stehlíka (Ivan Trojan), je zde hodnost kapitána a titul PhDr. (Winster)
  • Benzínka, kde dvojčata ve večerních hodinách pátrají po oběti, je benzínová pumpa Šafránka na Jeremiášově v Praze – Stodůlkách. (Brain)
  • V úvodní scéně při přednášce na policejní akademii se v komparzní roli znalce objevuje spoluautor scénáře Josef Mareš. Za přednáškovým stolem dále sedí jako znalec i životní kamarád obou scenáristů Tomáš Kozák. Třetím nemluvícím znalcem je Otto Stehlík, po němž scenáristé pojmenovali postavu docenta. Druhý ze spoluautorů scénáře, Jan Malinda, se z časových důvodů natáčení nemohl zúčastnit. (fallrock)

Reklama

Reklama