Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Asterix a Galové je fajn, ale Asterix a Kleopatra je prostě boží. Již od prvních sekund vtipného vysvětlení, proč se pusa nehýbe tak, jak se mluví, se divák baví a do závěrečných titulků nepřestane. Písně, snové sekvence nebo rvačky, vše je tu skvělé a tento film je příkladem toho, jak se má správně natočit komiksák. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix v čele s Panoramixem staví raketovou rychlostí palác pro Kleopatru (tedy pro Césara) pomocí kouzelného lektvaru. Ale před tím postaví ještě jen tak namátkou pyramidu za nějakých deset vteřin. Takže žádní mimozemšťané, ale Asterix, Obelix a Panoramix postavili pyramidy. A už víme i jak. :-) [9986. hodnocení, 140. komentář, 83%, 714. nejlepší film] ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Ani druhý pokus s filmovou verzí mého oblíbeného comicsu nedopadl dobře. Tak jako se skvěle bavím nad stránkami comicsu, tak tady ten humor najednou nefungoval. Všechno včetně animace bylo těžkopádné, takže jsem jen ztěží udržel pozornost, hudební vsuvky byly otravné, navíc to trpělo jakousi podivnou infantilností, která těžce degradovala inteligentní předlohu. Zkrátka, pokud jde o Asterixe, zůstanu u stránek comicsu. ()

Artien 

všechny recenze uživatele

Patrně nejslabší článek celé série. Hudebně je velice nezdařilý. Animace jsou např. v porovnání s Překvapením pro Caesara opravdu ubohé a nepropracované. Strohý styl ubírá na přívětivosti a působí skutečně lakotně. Veškeré animátorské zkratky a triky jsou zde doslova vyždímány ze svých možností, tvůrci se nebáli opakovat některé i delší záběry jen zrcadlově překlopené, aby nemuseli vše kreslit znovu. Samotný příběh by vystačil na dobře propracovaných 20 minut. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zatím mé druhé seznámení s Asterixem ve filmové podobě (tím prvním byla hraná verze s Depardieuem). Super podívaná, která pobaví snad všechny diváky, což jí může závidět kdejaký nový superanimovaný příběh, třeba o putování mamuta a jeho party. Kleopatřin lev je tou nejlepší animovanou postavičkou-zvířetem všech dob, scéna v bazénu je nenapodobitelná. Zápletka je neotřelá a tvůrci nám konečně ukázali, jak se ve starověku stavěly megalomanské stavby. Takhle má vypadat správný animák a vůbec nemusí být ve 3D. Stačí rozpohybovat klasické 2D obrázky, doplnit je o pěkný, nenudící příběh, pár gagů a vtipných situací a miláček obecenstva je na světě. Do plného hodnocení přeci něco chybí, jen přijít na to, co. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama