VOD (1)
Série(3) / Epizody(57)
Komedie z pracovního prostředí sleduje osudy skupiny oddaných a zapálených učitelů a jednoho lehce nahluchlého ředitele, kteří zápasí s filadelfským veřejným školstvím. Navzdory nepřízni osudu jsou odhodláni pomoci svým žákům uspět v životě, a ačkoli se tito neuvěřitelní kantoři potýkají s podstavem a nedostatkem financí, svou práci milují. I když se jim nelíbí ne zrovna příkladný přístup místního školského úřadu ke vzdělávání dětí. (Disney+)
Je to sranda, dobrý oddechový seriál. Člověk se i zasměje; jde z toho cítit vliv The Office, o tom není moc pochyb, ale i tak je to super sitcom. ()
Velká gratulace seriálu k zisku několika cen Emmy. Dle mého zcela zaslouženě. Stylem je to klasické mockumentary, což je hlavně devizou NBC, zde ukazuje kvality ABC, které vsadilo na um Quinty Brunson, která nejenže seriál vymyslela a několik epizod napsala, rovnou hraje i hlavní postavu. V jádru je to natolik univerzální, že byť nejsem afroameričanka z USA, s Janine Quinty Brunson jsem se rychle sžil. To považuji za plus, protože mám stále v živé paměti, jak jsem lamentoval nad obsazením How I Met Your Father a jiných sitcomů. Postavy (kterých by klidně mohlo být více, ať už na straně učitelů, kde je typicky objektiv namířem na úzkou skupinu, nebo na straně studentů/tříd) kromě Avy jsou vynikající, ale i Ava má své dobré momenty (coby fanouškovi žánru mi na paměti vyvstanuli otravní šéfové jako např. Michael Scott nebo Glenn Sturgis). A teď čekat na nějaký ten cross-over. Ideálně s It's Alway Sunny in Philadelphia. Sečteno a podtrženo - ano, Pětku, ano, neboť Pátá (Brunson) právě teď odbila, zvonek zvoní, škola končí a já smíchem umírám. ()
Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()
S1: Téma nie je univerzálna, ale na Slovensku sa určite nájde veľa ľudí, ktorí sa so seriálom budú vedieť stotožniť. Formát mu svedčí. Humor je láskavý no nebojácny. Postavy nie sú karikatúry. A herecké výkony tak skvelé, že sa nedá vybrať ten najlepší. ()