Reklama

Reklama

Ač se Rebecca a Dylan nikdy neznali, celé dětství je něco spojovalo. Cítili bolest jeden duhého, prožívali navzájem významné okamžiky svých životů. Do nedávna si mysleli, že šlo jen o sny, halucinace a přeludy. Jejich životy se však začnou radikálně měnit, když zjistí, že je na druhé straně reálný člověk. (Farley)

Recenze (130)

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné a nečakané prekvapenie. Mám rád keď mi romantika ponúkne aj niečo navyše, napríklad nejaký zaujímavý scifi prvok, tak ako tomu bolo aj v tomto prípade. A navyše tento prvok tu bol veľmi šikovne a rozumne zapracovaný do romantickej linky. V každom prípade išlo o niečo netradičné a zaujímavé. Čo sa týka hercov, samozrejme Zoe Kazan ma opäť raz dokázala uhranúť niečím zvláštnym, čo ani nedokážem poriadne vysvetliť. Je to v nej a je toho plná. Jej parťák ma už bavil menej, popri nej bol len taká priemerná sivá myška, ale dalo sa to vydržať. Od záveru som síce čakal niečo emotívnejšie a možno ešte s nejakým nápadom, celkovo som však veľmi spokojný. Nadpriemer. 80/100 ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Najít dnes americký romantický film, jenž by nebyl jen přehlídkou okoukaných herců, kteří by bez tohoto žánru nejspíš byli na ulici, či jen hromadou klišé, je vcelku těžké. Proto člověk musí pohledat mezi více indie záležitostmi. In Your Eyes je pravděpodobně to nejlepší, co žánr romantické komedie/drama může v posledních letech nabídnout. Sympatická dvojice, kterou nemáte před očima v každem druhém filmu, příjemný soundtrack, originální nápad a především úsměv na tváři. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Romantika jak trám, k tomu všemu naivní a předvídatelná (s úlitbami pro ženské i mužské publikum). Ale jednak je po většinu projekce docela dost zábavná, ale hlavně neodolatelná. Klišé se tak kupí, avšak vy to té nanejvýš sympatické dvojici stejně prostě přejete. Navíc ten sci-fi nápad film zkrátka odděluje od jiných romantických kousků. Nadhodnocuju, ovšem nemůžu dát méně než slabší 4*, ten přiblblý, spokojený úsměv na rtech mi vydržel až do závěrečných titulků. ()

evanka 

všechny recenze uživatele

Zoe Kazan je znuděná manželka šéfa nemocnice. Kromě benefičních večírků a bloumání po nákupech nemá do čeho píchnout. Jednoho dne zjistí, že je propojena s propuštěným vězněm. Oba mají schopnost vidět očima toho druhého a i fyzicky cítit to, co ten druhý. Mohou se takhle spojovat, kdykoliv je napadne, povídat si na dálku a dokonce se i sexuálně uspokojovat. Díky tomuhle "daru" je ale jejich okolí začne považovat za podivíny a Zoe to dostane až do psychiatrické léčebny. Vězeň se vyvlíkne ze spárů svých zločinuchtivých kumpánů a jede Zoe zachránit. Námět filmu je zajímavý, zpracování už tolik ne. Když pominu to, že mi Zoe nezapadá do role vážené manželky šéfa nemocnice (protože vypadá pořád jako dvacítka s nejasnými plány do budoucna) a že ani Michael Stahl-David mi nesedí v roli hodného a bezelstného vězně, tak je celý příběh jen souborem jejich tlachání na dálku. Pro mě jako diváka mezi nimi ta chemie prostě nefungovala a nedokáže vtáhnout do děje. Je to všechno brané tak nějak po povrchu, není ani naznačeno, proč zrovna tihle dva jsou takhle spojeni, i když by se s tímhle dalo pracovat a nějaké hlubší myšlenky by se sem taky daly vpašovat. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Je príjemné vidieť, že Joss Whedon si popri povinnostiach spojených s budovaním, resp. teraz už skôr neustálym rozširovaním Marvel Universe, nájde čas na napísanie (In Your Eyes) alebo réžiu (Much Ado About Nothing) aj menších projektov. Bohužiaľ, In Your Eyes by prospelo o niečo detailnejšie prepracovanejšie, takto pôsobí dojmom trocha narýchlo ušitého produktu. Je to síce fajn napísaná, ale nenápadito zrežírovaná romanca. Nápad o dvoch telepaticky prepojených osobách je síce originálny, ale samotný dej je dosť predvídateľný, tuctový, spracovaný bez nápadu a v určitých momentoch aj nepremyslený (odohráva sa to v súčasnom svete, ale postavy namiesto toho, aby predstierali, že počas „telepatickej komunikácie“ aspoň telefonujú – handsfree existuje už niekoľko rokov – tak dopustia, aby ich ľudia brali ako cvokov – v prípade ženy doslovne, v prípade muža to má za následok takmer vyhadzov z práce). Ničím výnimočný záver je v takom prípade už očakávaný. Napriek tomu má film príjemnú feel-good atmosféru, slušné nenútené ľudské dialógy, príjemné tempo a sympatické ústredné duo. Nemôžem sa však zbaviť pocitu, že s výraznejších režisérom sme tu mohli mať celkom originálnu romancu. Takto vznikol len jeden obyčajný, milý, malý film. Ale aj to niekedy postačuje. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Joss Whedon napsal scénář již roku 1992. V té době mu bylo 28 let a zrovna se stěhoval do Los Angeles. (Geriel)

Reklama

Reklama