Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne vydarená sci:fi komédia, možno aj paródia Ivana Reitmana. Rozhodne ešte nepatrí do starého železa, aj keď Evolúciou zrejme nenadviazal na niekdajší úspech Krotiteľov duchov ja som sa pri nej bavil kráľovsky. Herci boli celkom v pohode, atmosféra veľmi príjemná, film bol veľmi svižný. Po Krotiteľoch mám od rodáka Reitmana najradšej asi toto. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Krást se nemá! Takové poučení se dostane mladé zlodějce svetříků v jednom nákupním středisku v jedné z nejzábavnějších sekvencí této nadprůměrné sci-fi komedie. K tomu krákorání Seanna Williama Scotta a není co řešit. A netřeba dodávat, ře Head & Shoulders slouží nejenom k odstranění lupů...Prostě zábava! ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmík byl pro mne celkem překvapení :-) Nejedná se o žádné filmové veledílo, na druhou stranu je technicky natočený velice precizně a tak určitě hravě strčí do kapsy veškeré béčka podobně trikově založená. Pokud vám jde zejména o zábavu a dobře strávený televizní večer, tak bude tenhle výtvor dobrou volbou :-) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné. Klasicky americky místy ujeté a praštěné, rozhodně však ještě v přijatelných a nevulgárních měřítkách. Vševědoucímu Davidu Duchovnymu a nemotorné Julianne Moore to vedle sebe příjemně slušelo a stejně dobře hrálo. Překvapil mne pěvecký výstup Seana Williama Scotta při nahánění okřídlené obludy. Tedy, v dabingu soudím, že zpíval Jan Maxián, ale velmi kvalitně. A kdo ví, třeba se něco podobného klidně může stát, pravda je někde tam, venku... "Jasně, že je to meteorit, rozmlátil mi auto", "Kdybych byl velký pták z vesmíru v obchodním domě, kde bych se schoval?" ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keďže to nie je tak nabubrelé ako Muži v čiernom, tak je to sympatickejšie. Super námet je zrežírovaný fajn, obsahuje aj zopár scenáristických nápadov, len tomu zúfalo chýbajú šťavnatejšie a vtipnejšie dialógy. Čo je skutočne dosť prekvapujúce, keď tie fóriky vymýšľajú hneď traja scenáristi, ale možno práve v tom bol ten problém. Selén príjemne prekvapil, nakoniec celé dielko posunul aspoň k tomu priemeru. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Na konci filmu, těsně před titulky, je krátká reklama na šampon Head & Shoulders, v níž hrají představitelé hlavních mužských hrdinovů (Seann William Scott, David Duchovny, Orlando Jones). Reklama končí tím, že všichni tři zvednou ruce a v nich drží lahev H&S. Orlando Jones ji však drží obráceně. (Johnec)
  • Severoamerické tržby dosáhly 38,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 98,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama