Reklama

Reklama

Mladá advokátka Kate se při projednávání obyčejné rozvodové pře kubánského boháče Juantoreny dostane na stopu loupeže provedené bandou bývalých agentů KGB, v čele se zabijákem Kazakem. Jen náhodou unikne prvním útokům, dokonce i poté, co ji detektiv Max Kirkpatrick ukryje na tajném místě a ona se neopatrným telefonátem prozradí. Maxovi se povede další útok odrazit, dostat Kate pryč a spojit se s FBI. Vzápětí se však ukáže, že dvojice nemůže důvěřovat vůbec nikomu. Sice se jim daří unikat dalším útokům, a dokonce odhalit, kdo a proč chce Kate zabít, jak dlouho však jim štěstí bude přát. (TV Nova)

(více)

Recenze (141)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Primitivní až pitomá naháněná relativně šlape v prvotním útěku, rychle se však vyšťaví a nesmyslný (typicky 90s) komplot ex-KGB profíků k uzívání nudí. Úsměvně výbušná, leč rutinní a často nezvládnutá akce taky nestojí moc za řeč. Cindy Crawford to samozřejmě sluší a žádný oscarový výkon se od ní nečeká ani nechce. ()

JoeM 

všechny recenze uživatele

Nebudu tady polemizovat o filozofii scénáře a smyslu filmu, jelikož to prostě nemá smysl. Oproti tomu ale nemůžu snímku upřít celkem obstojně zvládnutý herecký výkon prostředního z bratrů Baldwinů. Tento á la drsňák/hezoun ochraňuje hodně sexy advokátku v podání tehdejší fakt sexy modelky/herečky? Cindy Crawford proti bývalým členům KGB trpícím dilematem z nepříliš přesvědčivého amerického přízvuku. Nechybí napětí ani akce téměř od začátku filmu. Nevím proč, ale nějak mi tahle oldschoolová sentimentální jednohubka na večer utkvěla v paměti (možná taky díky tomu štěku Salmy Hayek), a proto jí prostě ty tři hvězdičky dám. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Coby akční thriller je tento film vážně slabota, s tím musím samozřejmě souhlasit. Ty akční scény, přestřelky, pronásledování a výbuchy – oku snad i trochu lahodící a v mnoha případech tady haprovala logika asi stejně tak, jako napůl zapnutý vibrátor v kabelce Cindy Crawford. Taky patřím k těm, kterým se za mlada tahle samice opravdu hodně líbila a poprvé se na to díval hlavně kvůli ní. Když to dávali nedávno v televizi, vydržel jsem do oné žhavé scény ve vlaku a pak jsem usnul. Protože co se zápletky týče, tak se člověk vážně musí dost namáhat, aby u toho neusnul… ()

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Svižná zábavná pohádka s akčními prvky, která mě vždy bavila, dokonce i před pár lety, když film opakovali na nějaké nevýznamné TV stanici. V rámci oddechové zábavy, které je občas zapotřebí, jeden z nejlepších přímočarých béčkových, z uměleckého hlediska druhořadých filmů, které mají správné dramatické tempo, sexy podtext a patří mezi moje nenáročné srdcovky, které se dají vylovit v již postarších vodách 90.let :) ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Poriadna spŕška strelieb, nahotiny a krvi, nie je núdza ani o akciu a dychvyrážajúce scény. Je to trošku smutné, že väčšine publika zrovna tá akcia vo vagóne utkvela v pamäti, no čo narobíš. Je pravda, že podobných filmov sme na plátne už mohli vidieť stovky, ale ja som príjemne strávila pri tomto filme 90 minút a nemyslím si, že ostatné akčné superfilmy sú nezrovnateľne lepšie. Ak film zaujal, odporúčam: Mobil, Die Hard, 16 Blocks, Eraser. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Cindy Crawford byla v roce 1995 za svou roli nominována na Zlatou malinu v kategoriích nejhorší herečka, nejhorší objev roku a společně s Williamem Baldwinem také v kategorii nejhorší filmový pár. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Pauly Gosling. Stejnou knihou byl inspirováni film Kobra (1986). (Terva)
  • Ve scéně v garážích, kdy dojde ke vraždě policisty, je v jednom ze záběrů vidět krev na okénku spolujezdce ještě dříve, než ke konfliktu dojde. (Ondrasss)

Reklama

Reklama