Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Je drzá, upřímná a na nic si nehraje. Pozor, kráska z Trebišova přichází! Jsou místa na Zemi, kde Bůh není. Jako třeba v Trebišově na východě Slovenska. Zato je tam Iveta, svérázná osmnáctiletá dívka, která si života užívá plnými doušky a je jí jedno, co si o ní kdo myslí. Škole se tolik nevěnuje, namísto toho vysedává v místní hospodě, hraje poker a popíjí se staršími pány borovičku. Žije sama se silně věřící matkou Dianou, která se při modlitbě většinou modlí za svou dceru. Jakoby opravdovým zásahem shůry přijíždí do Trebišova hledač talentů Ivan a před baletním studiem si všimne krásné Ivety. Rád by jí nabídl modelingové angažmá v Bratislavě, to by ale nesměla zase lítat v dalším průšvihu, za který jí hrozí vyloučení ze školy... Slovenský seriál Iveta z roku 2021 se stal mimořádně úspěšným televizním hitem stanice Joj za posledních několik let. Stojí za ním režisér Jan Hřebejk, kameraman Martin Žiaran (trebišovský rodák) a scenárista Petr Kolečko, který se po seriálu Most! opět podílel na další sociální satiře, kde se bez ostychu a s nadhledem obnažují nejrůznější společenská tabu. V roli Ivety stanula ve své první velké herecké příležitosti Alžběta „Zea“ Ferencová, do té doby známá především jako zpěvačka a modelka. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolečko dokázal dodat řadu vtipných hlášek a gagů, ale celé se mu to rozpadlo pod rukama. Jasně, je to crazy komedie, nemusí to být úplně realistické, ale tam ty postavy a motivy tak přeskakují. Postavy se náhodou potkávají, zjevují, hlavní motiv neznámého otce je jasný od prvního dílu.  Jestliže Hřebejkův poslední český počin Pozadí události schytal pořádnou kritiku, tak za tohle ho čeští kritici i diváci sežerou (až to půjde i v české telce). A tentokrát právem. Nepovedlo se to.  50%. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Ukrutne nevyrovnana slatanina. Prvni epizoda byl takovy vlazny, nicmene slibny rozjezd, dvojka trojka byla fakt zabavna, pak tomu totalne spadne retez a mate pocit, ze se divate na uplne jiny serial. Epizody z Rhodu byly priserne WTF, hrozne napsane, hrozne zahrane a k zbliti “poucne”, pak uz se to jenom vezlo. Iveta ma pekne momenty, ktere se ale totalne rozpusti v tech debilnich a nudnych (jako treba vsechny sceny s matkou), mnozstvi postav a bocnich linek absolutne nedrzi pohromade a u spousty z nich netusite, co jimi chteli tvurci rici. Hrebejk uz patrne uplne ztratil nadhled a soudnost a Kolecko je zase ztraceny bez Prusinovskeho. Kluci, poslete ty prachy radsi na dementni delfiny. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolečko a Hřebejk vzali útokem Slovensko, kde chtěli z Trebišova udělat slovenskou variantu Mostu! se story v atraktivním prostředím modelingu o jedné východňarské opálené krásce. Neříkám, že se to párkrát netrefilo do černého, ale drtivou času to byla jen nudná užvaněná hmota, kde se Kolečko opakuje se svým výrazivem, formulací slov a myšlenek alá filozof života. Strašně slabá věc i přes výbornou kameru a objev Ferencové, která teď natáčí nějakou krimi v Chorvatsku s Bebjakem. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

8/18 Kolečko se definitivně zbláznil. Těch osm epizod je naprostý brajgl, co díl, to změna žánru, navíc jazykově je to extrémní bordel. Je to parodie? Je to satira? To netuší zřejmě nikdo. Je to příběh krásky z Trebišova nebo snaha šokovat za každou cenu? Iveta je tak podivný koncept, že ho lze usledovat jen jako autonehodu. Naprostý omyl. Oči nelze odtrhnout a ono to pořád a pořád pokračuje. Neskutečné. ()

Elisson odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trápna pseudoparódia (či o čo sa to vlastne snažili?). Nič tam nedáva logiku a snáď tam ani nikto nevie hrať (a pokiaľ vie, tak to úspešne zakrývajú tupé dialógy a absurdný scenár). Slovensko je podľa tohto diera plná alkoholikov, náboženských fanatikov, kuriev, homosexuálov, tupých dievčat, ktoré sa vyzliekajú a samozrejme našej drahej menšiny. Za obsadzovanie menšiny a vykresľovanie Slovenska (obzvlášť východu) ako odpornej diery asi dostali brutálne príspevky, takže pokiaľ má seriál nejaký prínos, tak je to navýšenie peňazí na konte niektorých ľudí. Aspoň si môžem pre tento rok spraviť čiarku, že som videla výplod našej kinematografie a spraviť si od nej na dlhý čas voľno. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (2)

  • V epizóde počujeme Ivetine (Alžbeta Ferencová) zvonenie na telefóne. Zvonenie je pieseň Alžbety Ferencovej "Is this Love?" pod menom Zea. (adam_majko99)
  • Scény z Trebišova boli natáčané v mestskej časti Bratislavy Východné/Rendez. (hito)

Reklama

Reklama