Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

K tomuto seriálu necítím žádnou nostalgii, přece jenom jsem o 25 let mladší než tento seriál. No a co že je východně propagandistický, když americké filmy ukazují amíky jako nej nej nej, tak proč by to nemohlo být i u jiných filmů na východ a ne na západ. Holt když je to na západ tak to vezmete a lehce přimhouříte oči, ale jakmile to je na východ tak automaticky je to špatně. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme všichni jako rodina každý týden usedali na gauče a při dětské meltě s rohlíkem sledovali tento jediný komediálně zabarvený seriál z válečného prostředí,kdy pes Šarik a voják jménem Gustik se svou tankovou posádkou osvobozovali svou vlast.Jo jo,byl to hit.Na tu dobu za čtyři vojenské hvězdy. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Dnes již legendární polský seriál o polských vojácích, hlavně tankistech, v řadách sovětské armády. Válečné běsnění je celkem nenásilně odlehčeno skutečně skvělým humorem. Dobře a celkem věrohodně jsou natočeny i válečné scény. Miláčkem diváků se samozřejmě stal pes Šaryk, bez kterého by snad tu válku ani nevyhráli. I dnes s odstupem času ten seriál nenudí. Škoda, že Poláci nemají chuť, teda spíš penize, dodatečně kolorovat tento seriál. Stálo by to určite zato. Jinak ale celkově slušná čtyřka pro výbornou čtyřku z tanku a pátou hvězdičku má ode mně pes. ()

ellysium 

všechny recenze uživatele

Ať chcete,nebo ne tenhle seriál byl,je a bude asi nejlepší počin válečného tažení 2 sv.války.Reklama na tank T-34 je oprávněná,ta mašina byla neskutečně dobrá a vyhrála válku.Musíme si uvědomit,že dílo nemá podobu dnešních moderních filmů a seriálů,ale je z roku 1966,kdy se vlastně jednalo o přelomový seriál,který bral válku i s humorem.Postupem sledování jednotlivých částí zjišťujeme,že i režisér se zdokonaloval a každá další kapitola je o cosi kvalitnější.K filmovému zpracování námitek nemám,s knihou má 90 procent společného...Dávám pět hnězd,ne za nostalgii,jak zde mnozí píšete,ale za výkony všech protagonistů a za skutečný tank,ne nějakou počítačovou animaci..Tehdejší doba musela pracovat jen se skutečností,takže záběry,které vidíte,jsou pravé a nijak nezkreslené.Polský filmový štáb se neskutečně nadřel,aby jim z toho vzniklo,to co vzniklo...Čest tvůrcům... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Konečne na DVD. --- bohužiaľ sprasenejšie DVD by človek ťažko hľadal. Nie je tu originálny poľský zvuk, tým pádom ani české titulky a ani pôvodný dabing ČST. Jediné čo vás "oblaží" je šitoidný, humusný daboš vďaka ktorému DVD putovalo rovno do koša. (27.6.2005) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • O tom, že na natáčanie bolo použitých niekoľko tankov svedčí aj fakt, že v niektorých sekvenciách má tank "Rudý" predné blatníky a v iných mu chýbajú. (PeterLuk)
  • V prvej sérií by mala mať posádka staršiu verziu tanku T-34 vyzbrojenú 75mm kanónom, ktorý potom nahradia novšou verziou s 85mm kanónom. V skutočnosti však posádka jazdí už od začiatku na tanku neskoršieho typu T-34/85 s 85mm kanónom bez akýchkoľvek úprav. (PeterLuk)

Reklama

Reklama