Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

sud 

všechny recenze uživatele

Jako propagandu bych tento seriál nikdy nenazval. Jako idealizovaný pohled na válku ano, ale vždyť to bylo natočené pro děti! V šedesátých letech v Polsku se lidé chovali neuctivě ke zvířatům. Jakmile Janusz Przimanovski napsal svůj bestseller a parta režisérů kolem Konrada Naleckého natočila osmidílný seriál s názvem "Čtyři z tanku a pes", děti chěly mít psa a pes Šarik se pro Polské diváky stal fenoménem a tak tvůrci dotočili ještě několik dílů a zakotvili na konečných jedenadvaceti. A nejen pro Polské, vždyť i v Československu se tento seriál stal legendou. Určitá schovívavost v mém hodnocení je patrná, ale romantika a půvab z tohoto seriálu jen čiší. První osmička skvělá, zbytek nic moc. 60%. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Dnes již legendární polský seriál o polských vojácích, hlavně tankistech, v řadách sovětské armády. Válečné běsnění je celkem nenásilně odlehčeno skutečně skvělým humorem. Dobře a celkem věrohodně jsou natočeny i válečné scény. Miláčkem diváků se samozřejmě stal pes Šaryk, bez kterého by snad tu válku ani nevyhráli. I dnes s odstupem času ten seriál nenudí. Škoda, že Poláci nemají chuť, teda spíš penize, dodatečně kolorovat tento seriál. Stálo by to určite zato. Jinak ale celkově slušná čtyřka pro výbornou čtyřku z tanku a pátou hvězdičku má ode mně pes. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dva Poláci, jeden Rus, jeden Gruzínec a jeden vlčák naskakují v průběhu druhé světové války někde uprostřed Ruska do tanku číslo 102 a v první linii (občas i daleko před ní) dorážejí vítězně do Berlína. Často se přitom dostávají do potíží, ale nikdy pro ně není problém se z čehokoliv vystřílet případně proštěkat. Bylo to zábavné, často gerojské a svého času to nemělo ani na jednom z obou občas fungujících programů ČST výraznější konkurenci. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uz od uvodni uchylny pisnicky mi bylo jasny, ze tu neni neco uplne v poradku. Chapu, ze ve svy dobe byl tenhle serial hit, precejen tanky sou skutecne tanky a obcas je tu nejakej dobrej vtipek, ale dneska uz nema prakticky co nabidnout. Herci jsou dost hrozny a cely to pusobi spis smesne. Videl jsem sice jen dva dily - udajne jedny z tech lepsich a akcnejsich, ale malem sem to neprezil. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

K tomuto seriálu necítím žádnou nostalgii, přece jenom jsem o 25 let mladší než tento seriál. No a co že je východně propagandistický, když americké filmy ukazují amíky jako nej nej nej, tak proč by to nemohlo být i u jiných filmů na východ a ne na západ. Holt když je to na západ tak to vezmete a lehce přimhouříte oči, ale jakmile to je na východ tak automaticky je to špatně. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • Úvodné interiérové scény z tanku sa vyrábali v štúdiu. Až potom komusi zo štábu napadlo vyrezať do plechového trupu dieru a dať tam kameru. (Raccoon.city)
  • Hlavní představitelé za účinkování v seriálu obdrželi v roce 1967 ocenění I. stupně od samotného polského ministra národní obrany. (džanik)
  • Vedle knižního zpracování, které se v několika místech značně odlišovalo od zfilmovaného děje, byl seriál propagován například v mládežnických časopisech, a to i v tehdejším ČSSR. Prodávala se i pohlednicová série a v obou dílech knižního vydání byly fotografie ze seriálu. (Robbi)

Reklama

Reklama