Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Šestidílné kriminální drama, jehož hlavní devízou je atraktivní prostředí. Zločin se totiž odehrál na palubě britské jaderné ponorky Vigil, vyzbrojené nukleárními raketami. A protože ta nemůže přerušit svou strategickou misi na moři, musí se policejní vyšetřovatelka dopravit na její palubu. Zde se musí nejprve sžít se zcela novým prostředím a kromě vyšetřování vraždy jednoho z námořníků se také vyrovnat se svými osobními démony. Hlavní roli v seriálu ztvárnila Suranne Jonesová. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (2)

Vigil (2021) 

povedená britská detektivka, které sice postupně lehounce dochází dech, ale zvládá těžit plusové body z neokoukaného a zajímavého prostředí ponorky a interních tahanic mezi policií, MI5 a námořnictvem. Ve stínu událostí posledních týdnů je Vigil navíc nechtěně a překvapivě aktuální. Špionážní linka sice nemusí působit jako úplná topovka a chvílemi je lehce přitažená za vlasy, ale i tak nakonec dává celkem smysl a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby se podobně věci děly i v realitě.Jediné co si mohli tvůrci odpustit je trauma hlavní vyšetřovatelky.Za sebe moc nechápu proč v každé současné kriminálce musí být hlavní hrdina jakkoliv traumatizovaný, nebo být závislák či alespoň alkoholik.V tomhle konkrétním případě to postavě Amy ani nedává žádný další hlubší rozměr a je to tu prostě jen proto,že to někomu přišlo jako dobrý nápad...75% ()

Season 2 (2023) (S02) 

první ponorková série se mi dost líbila a i když se druhá snaží o něco podobného (zvraty, mraky podezřelých) tak to bohužel moc nefunguje a nakonec z toho vyleze taková pološpionážní vojenská klasika se zlými vojáky a hodnými "teroristy"., kde se ten největší zmetek dá odhadnout a závěr tak nemá čím překvapit...50% ()

Reklama

Reklama