Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (762)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejcáklejších vesmírných dobrodružství, které kdy vzniklo, představí vizionář Tim Burton. Jak šíleně bychom dopadli, kdyby byl Jack Nicholson prezidentem, a na planetu Zemi se zrovna rozhodli zaútočit emzáci? Proč můžeme být rádi, že máme mozkovnu ukrytou v lebce? A škodí klasická hudba zdraví? Všechny odpovědi naleznete právě a jen zde, stejně jako rozdováděného Michaela J. Foxe, Pierce Brosnana nebo Dannyho DeVito. Fakt úlet! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hlavne v prvej polhodinke dosť rozpačitý film. Dlho to bolo až príliš áčkové béčko a Burton trashovosť veľmi krotil. Našťastie ku koncu to už bolo lepšie. Chcelo by to ale viac ničení amerických symbolov laserovými lúčmi z mimozemských lodí. Cameo role sú vynikajúce, Burton zabíja jednu hviezdu za druhou, ale najlepším bol aj tak Tom Jones! Hlavne posledný záber filmu ma rozosmial na dlhú dlhú chvíľu. Ten chlapík je génius ... It's not unusual to see me cry, oh I wanna' die! ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mars útočí je příkladem že i mistr tesař se někdy utne. Těžko říct, co tímhle nepovedeným žánrovým slepencem chtěl básník - pardon, Burton - vlastně říct. Jako parodie na staré béčkové scifi filmy mi to přijde zoufale nevtipné, lépe řečeno, kdykoliv čekám pointu nadějné scény, Burton ji jednoduše pohřbí. Je to nevyrovnané, scénáristicky nedodělané. Na druhou stranu nejsem určitě objektivní, kdyby nešlo o Burtona, od kterého čekám film s velkým F, přidal bych druhou hvězdičku... Celkový dojem 30 %. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film ma hned dva velke klady. Prvy - vzdava hold klasikam ako Vojna svetov ci Godzille, a ta druha - robi si vysmech s americkych filmov a paroduje mnohe zauzivane postupy v hollywoode. Za vsetko aspon hlaska - "Mam dojem, ze musime teraz vybudovat znova nase domy a vsetko ostatne. Ale tak ma napadlo, ci by sme nemohli byvat v indianskych stanoch. Maju vela dobrych vlastnosti." :))). Mimo toho skvely cierny humor a plejada kvalitnych hercov v cele so skvelym Nicholsonom v dvojrole (neda mi nespomenut skvelu vedlajsiu rolu Pierca Brosnana a genialnu, hrozostrasne krasnu martansku zabijacku). Zabavil som sa skvelo. Dalsi z rady Burtonovych vynimocnych filmov. (9/10) ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi to říká ale ten film je prostě špatný-přemrštěný bláznivý mišmaš,který nezachrání ani plejáda hollywodských hvězd v režii zde netypického Tima Burtona. Já vím, že je to parodie na sci-fi filmy z padesátek a šedesátek ale tohle se vážně nedalo. A jak jsem už napsala ke Spielbergově Hookovi- i mistr tesař se jednou utne,''černý petr'' bohužel padl i na mého milovaného Burtona. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Snímek za osmdesát milionů amerických dolarů patřil k nejdražším filmovým projektům roku 1996. (hippyman)
  • Barry Purves vytvořil původní stop-motion animaci, ale nakonec se produkce rozhodla pro CGI. Jeho animace nebyla vůbec použita a ani se neobjevil v titulcích. (fannah)
  • „Mars útočí!“ byla původně sci-fi karetní kolekce z roku 1962, vyprávějící příběh Země napadené mimozemšťany. Společnost Warner Bros. musela pro Burtona koupit její filmová práva. (Olík)

Reklama

Reklama