Ztracené iluze

• Francie Illusions perdues (více)
Trailer 1

Lucien je mladý neznámý básník, žijící ve Francii 19. století, který do svého bytí vkládá velké naděje a ambice. Opouští rodinnou tiskárnu v kraji, z něhož pochází, aby zkusil najít štěstí v Paříži po boku své patronky. V tomto úžasném městě se brzy ocitá vydaný napospas vlastnímu osudu a postupně objevuje zákulisí světa zisku a přetvářky. Lidskou komedii, ve které je možné vše koupit či prodat: literární věhlas i tištěná média, politiku i city, pověst i duši. Lucien bude milovat, bude trpět a vystřízliví ze svých iluzí. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

blondboss

všechny recenze uživatele

Tuto asi budem trošku vytrčať z davu, ale mne sa tento film dosť nepáčil. Dva a pol hodinová nuda, ktorá sa vliekla siahodlhými a monotónnymi dialógmi, ktoré síce aspoň mali hlavu a pätu, ale od historického eposu by som čakal o dosť lepšiu a výpravnejšiu réžiu s väčším presahom emócií na diváka. Naozaj okrem pár štipľavých scén tu nebolo veľmi čím zaujať. Škoda toho. 50 % ()

rivah

všechny recenze uživatele

Perfektní kostýmní drama pro generaci Netflixu (podle Bradshaw z Guardianu). To sedí. Nic víc než geniální Balzakova předloha v tomto kritikou přespříliš hodnoceném kuse není.(max.50%) ()

Vitex

všechny recenze uživatele

Není to stoprocentní, ale při té bídě v dnešních kinech... velmi dobré, poctivě natočené a těch 144 minut působí jako 95. (Celou dobu jsem si myslel, že předlohu rozebírá Keller v Odsouzeni k modernitě, ale jde o jiný Balzacův román - https://www.youtube.com/watch?v=1NQDAHi7pcc . Každopádně, ani v prostředí médií a reklamy, kterému se Ztracené iluze věnují, se toho od 19. století mnoho nezměnilo.) ()