Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá kokotovina a pro mě určitě jeden z Burtonových lepších filmů. Pee Wee nebude tak stupidní jak se tady všichni domnívají. Nesrovnával bych to ani s Mr. Beanem, to je podle mě o něčem jiném. Zajímavé jsou i odkazy na jiné Hollywoodské trháky. Stopáž tak akorát, protože jinak by mě to asi už tak nebavilo, ale takto jsem se celou dobu náramně bavil, a to už je u mne na pováženou:-D. ()

Purity 

všechny recenze uživatele

Až někdy budu říkat šílené, myslím tím tohle. Film postavený na jedné, naprosto fantasmagorické myšlence... Film, ve kterém se hlavní hrdina řehtá od začátku, až do konce. Když jsem se smál já, tak hlavně jemu:) Ale musím uznat, že jsme se nenudil:) Normálně bych dal asi 3*, ale že je to Burton jsou tam 4... ()

Reklama

derryl 

všechny recenze uživatele

Nádherně ztřeštěná komedie od Tima Burtona, která mě neskutečným způsobem bavila a dala mi nahlédnout do světa pana režiséra, věčného hračičky a buřiče, umanutého malého dítěte, velkého snílka a dobrodruha. Každý příznivec burtonových filmů musí tuto bláznivinu vidět, aby věděl o všech zákoutích jeho duše, v tomto případě tedy zákoutí dětského. Doporučuji. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pee-Wee si umí užívat život. Je to blázínek, který v mnoha ohledech může připomínat Mr. Beana. Akorát, že je více výřečný. Plyšového medvídka vyměnil za skutečného psíka, vlastní neskutečné množství hraček a místo minicoopera jezdí na červeném bicyklu. Už tady je možné se setkat s pár prvky, které se později objevily ve filmech Beetlejuice (chodba s černobílou kostičkovanou dlažbou) a Střihoruký Edward (způsob rozbití vajíčka). Pee-Weeho si zamilujete a i na ten chvílema otravný posměšek, který na začátku filmu dělal snad deset minut si zvyknete :-) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Pee Wee je takovej retardér. A má fakt rád svoje kololol. A to když mu jednoho dne zmizí, vznikne tahle šílenost. Myslel jsem si, že Tim Burton mě už ničím nepřekvapí, ale spletl jsem se. Protože tohle je moc ujeté i na Burtona. Celý je to padlý na hlavu, ale konec je megamoc. Twisted Sisters? A ten film? No to se nedá popsat. PS: Tohle je Burtonův první celovečerní film a já ho ze všech jeho filmů viděl jako poslední - tak to je asi znamení:) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Prvý film, na ktorom spolupracoval Tim Burton s dnes už jeho dvorným skladateľom Dannym Elfmanom. (lilina133)
  • Když Velká Marge vypráví svůj příběh, ani jednou nemrkne. (MeanWhile)
  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno