Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Láska se na věk nebo na místo neohlíží. Nikdy nevíme, kdy a kde nás potká. Můžeme se zamilovat ve školce, v důchodu, na ulici, v parku. Kdykoliv a kdekoliv. Josef (Boleslav Polívka) se těší, že si po odchodu do penze konečně splní svůj dávný sen a stane se pouličním klaunem. Svým šarmem okouzlí i ráznou Marušku (Eliška Balzerová), majitelku pojízdné kavárny. Jako by se ti dva hledali celý život. Ale není na osudovou lásku přece jen trochu pozdě? Navíc se k Josefovi do vily právě stěhuje jeho dcera Anička (Jana Pidrmanová) i s pětiletým Honzíkem. Domnívá se, že s chlapy definitivně skončila, ale setkání s dávnou láskou Pavlem (Matouš Ruml), ji zasáhne u srdce. K Honzíkovi do školky nastupuje nová holčička Evička. Honzík poprvé zažívá pocity spojené s láskou, úplně se v nich neorientuje a tak sbírá rady od maminky, dědečka Josefa nebo sympatického strejdy Karla (Vladimír Polívka). I toho potká ve školce láska, když se zamiluje do Honzíkovy paní učitelky Elišky (Kristína Svarinská). A aby toho sbližování nebylo málo, Karlův basset Váleček si velmi rozumí s Eliščinou bassetkou Šalinou. Láska přináší do životů našich hrdinů naději a krásu, ale i komplikace a překážky, které budou muset s úsměvem a dobrou vůlí překonat. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (161)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Stále si nedokáži vysvětlit jak může většina novodobých českých komedií začínat tak nadějně a stejně to pak končí jako nevýrazný brak. Zprvu to sice vypadá na velmi zajímavou komedii, kouzlo se však velmi rychle vytrácí. Největším úskalím jsou zřejmě seriózní témata, kterými se film začne zabývat v pozdější části příběhu. Záhy se tak dílo mění na vcelku předvídatelné drama s jehož příběhovým vyvrcholením jsem nebyl vůbec spokojen. Navíc, co se té komedie týče, tak drtivou většinu zábavných pasáží má na kontě malý klouček, přičemž jeho část příběhu bych jako jedinou hodnotil lépe. Zbytek žádná sláva........ 50% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Duo Martin Horský a Tomáš Hoffman vytvořili už třetí dobrou komedii za sebou. Tento žánr jim jde a i Srdce na dlani je milý, romantický film, u kterého si odpočinete, užíváte si lásku s hlavními hrdiny a je vám dobře na duši. Zde se opět povedlo herecké obsazení, kde vynikají hlavně kluci Polívkovi a Eliška Balzerová. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nebýt nahodilých zadarmo předpremiér, jen tak bych se k některým českým filmům nedostal a ve vybraných případech by to byla i poměrně škoda. Srdce na dlani je druhotným výtvorem party, co před 3 lety splácala veleúspěšné Ženy v běhu a skoro každým coulem je tady vidět, že jde o totožné tvůrce. Zase tu máme stoprocentní herecký ansámbl, romantickou zápletku, která absentuje stinné stránky a hýří optimismem a díky tomu až pohádkové zobrazení, jak funguje láska. Pokud bude mít někdo tendenci hlubokomyslně analyzovat zdejší vztahové peripetie, film si neužije. Pokud ale někdo chce na poli desítek českých romantických komedií, co ročně vzniknou, něco, co nestojí jen na nevěře či nedůvěře, Srdce na dlani si může patřičně užít. [viděno v Cinestar Plzeň 18.1.2022] ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Otec a syn, Boleslav Polívka a Vladimír Polívka, se sešli v jednom filmu. Vlastně v jedné rozlehlé vile s bazénem, kde je dost místa i pro matky bez nabíječů a jejich děti. Mladší z herecké dvojice je invalida na invalidním vozíku a ten starší se nikdy nevzdal svého snu stát se pouličním klaunem. Oba jsou strašně milí a lidští. Milá je i pouliční prodavačka kávy (Eliška Balzerová), milá je mladá učitelka z mateřské školy (Kristína Svarinská) a koneckonců i soused (Matouš Ruml), který opětovně usiluje o srdce své dávné lásky ze sousedství, je dobrota sama, jen mu jeho milý a starostlivý profil kazí noční dámské návštěvy, které praktikuje ve svém domě (proč tak činí, když má evidentně spadeno na Janu Pidrmanovou coby dávnou lásku, není nikterak objasněno). Všichni jsou k sobě laskaví a jejich dobrotu a lidskost jim kazí jen zlý a sobecký majitel (Marek Taclík) zatoulaného baseta. A náš invalida za týraného psa neváhá vysázet svoje celoživotní úspory v padesátikorunových mincích. Takže film opravdu svým trefným názvem neklamal. A co teď s tím. Scenáristické postupy a vývoj děje filmu by neodhadl jen mimořádně naivní divák. Je naprosto zřejmé, jakým směrem se film bude ubírat, a každý vyčleněný mini příběh té jednotlivé postavy má zřetelně odhadnutelný půdorys. Herečtí představitelé jsou ve svých rolích velmi spolehliví, nějaký výrazně rušivý element se nekoná. Martin Horský dost spoléhá na svoji pověst režiséra, co umí natočit pohodový film. Tentokráte ale bylo té naivity opravdu přespříliš. A nedostavil se žádný excelentní moment překvapení. Vše přesně romanticky a úsměvně nalajnované. Divácké generace to mají hezky naservírované - pro tu starší perlí tandem Polívka - Balzerová a hláška o dámských oholených nohou, když nadejde čas koitu. A ti mladší si smlsnou na dobráckém mladém Polívkovi, který má na invalidním vozíku větší šanci balit pohledné ženy než jedinci chodící vzpřímeně. Přejme tedy české romantické komedii, aby napříště více sázela na realitu a podstatně ubrala na přebujelé naivitě a nepravděpodobných dějových tazích. 6/10 ()

Blenny 

všechny recenze uživatele

Tak todle je opravdu divný. Nevadilo mi to, nestyděl jsem se, většinou to nebylo ani nějak extra trapný. Vlastně na to, že to je strašně slaboduchej a odhadnutelnej film, kde je jasný, že to prostě dopadně, tak jak to dopadne, tak to bylo celkem fajn. Linka Polívka - Balzerová se mi kupodivu líbila docela dost. Takhle může vypadat randění 60+. Škoda, že tam větší roli neměla Khek, protože jak Pidrmanová, tak Svarinská jsou podstatně míň sympatický. Koukalo by se na to líp a ta trojka by byla plnější. Takhle je to s odřenejma ušima. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrci film označují jako komedii „pro všechny, kteří věří na lásku“. (SONY_)
  • Karel (Vladimír Polívka) používá vozík ORTOSERVIS AS 01. Nicméně tento vozík by vozíčkář jeho postižení asi nepoužil (je to vozík pro začátečníky). Také z podsedáku, který používá, by měl nejspíše dekubity (prosezeniny). (bandolier.wz)
  • Když Pavel (Matouš Ruml) zachraňuje Honzíka (Jenda Čadil) z bazénu a následně z něj vyleze, má vlasy od vody „učesané“ směrem dolů, v dalším záběru je má učesané na stranu a pak zase dolů. (griph)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama