Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Láska se na věk nebo na místo neohlíží. Nikdy nevíme, kdy a kde nás potká. Můžeme se zamilovat ve školce, v důchodu, na ulici, v parku. Kdykoliv a kdekoliv. Josef (Boleslav Polívka) se těší, že si po odchodu do penze konečně splní svůj dávný sen a stane se pouličním klaunem. Svým šarmem okouzlí i ráznou Marušku (Eliška Balzerová), majitelku pojízdné kavárny. Jako by se ti dva hledali celý život. Ale není na osudovou lásku přece jen trochu pozdě? Navíc se k Josefovi do vily právě stěhuje jeho dcera Anička (Jana Pidrmanová) i s pětiletým Honzíkem. Domnívá se, že s chlapy definitivně skončila, ale setkání s dávnou láskou Pavlem (Matouš Ruml), ji zasáhne u srdce. K Honzíkovi do školky nastupuje nová holčička Evička. Honzík poprvé zažívá pocity spojené s láskou, úplně se v nich neorientuje a tak sbírá rady od maminky, dědečka Josefa nebo sympatického strejdy Karla (Vladimír Polívka). I toho potká ve školce láska, když se zamiluje do Honzíkovy paní učitelky Elišky (Kristína Svarinská). A aby toho sbližování nebylo málo, Karlův basset Váleček si velmi rozumí s Eliščinou bassetkou Šalinou. Láska přináší do životů našich hrdinů naději a krásu, ale i komplikace a překážky, které budou muset s úsměvem a dobrou vůlí překonat. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (161)

silentname 

všechny recenze uživatele

Až na pár detailov skutočne veľmi dobre spracovaný film, ktorý by som asi nevedel nazvať inak než "srdečný". Neviem ako inak to vyjadriť. "Srdce Na Dlani" je v mojich očiach najlepším filmom od Martina Horského, s ktorým zatiaľ prišiel. Dobré postavy, fungujúce romance a okrem toho obohatené skutočne dobrým humorom. Veľa fórov v tomto filme funguje. Sú síce trošku klasické, ale zase vzhľadom na to, do akej situácie sa vložia, a ktoré postavy ich povedia, tak vďaka tomu to skutočne funguje. Myslím si, že Polívka s Balzerovou fungujú ako dvojka dobre, Vladimír Polívka s Kristínou Svarinskou sú tiež skvelí a celkom aj žeriem malému chalanovi, že je zamilovaný do malej Evičky. Jej herecký výkon síce nefunguje, ale zase je to malé dievčatko. Nechcem od nej skvelé herecké výkony. No ten chalan podáva hlášky tak suverénne, až som mal pocit, že tomu skutočne uveril. Film je skvelý aj v tom, že situácie neskĺznu automaticky do klišé. Miesto toho postupne niekam smerujú a my si môžeme myslieť, že dospeje to niekam, no nakoniec sa stane niečo celkom iné. A to musím veľmi vyzdvihnúť. Lebo ma tým film vedel celkom slušne miestami prekvapiť. Súčasne by som ale dodal, že tempo filmu nie je najlepšie. Počas prvej hodiny som sa nenudil, no potom som si začal hovoriť, že už by sme sa asi mali dostať pomaly k finišu a film pokračuje a pokračuje. A nemôžem povedať, že by to bolo zlé, ale akosi som už čakal na to rozuzlenie a vyvrcholenie. A druhý menší problém mám s romancou medzi Janou Pidrmanovou a Matoušom Rumlom. Akosi mi spolu úplne neladili a ich scénky ma asi najmenej bavili. Ale vo výsledku ide o skutočne príjemný oddychový film, ktorý môžem odporúčať. Myslím, že sa na tom zabaví úplne každý. Hodnotenie: A ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

K soudobým českým komediím a o to více romantickým, přistupuji podobně jako pyrotechnik k aktivnímu výbušnému systému. Nikdy nevíte co vás čeká a i když nějakou tu znalost máte např. díky účasti známých herců, nikde není napsáno, že sledováním pomyslně nepřestřihnete blbý drát a zabijete v lepším případě hoďku a půl času, v horším dnes už nemalé peníze za lístky do kina. Nicméně buď jsem měl v poslední době kliku, nebo se to s českou komedií začíná zvedat, zkrátka zatím se nevyhýbám novým kouskům. Tohle byla výbušnina o níž jsem zhola nic nevěděl, jen že tam hraje pes a že je to rodinná romantická komedie. I navrhl jsem rodince společně strávený čas a nikdo nebyl proti. V rohu obrazovky svítící dvanáctka v kroužku mne pak ujistila, že by to mělo být i pro menší aniž by se člověk musel nervovat zda tam nebudou nějaké scény co droboť rozhodí. Horský tentokráte věděl dobře pro koho co točí (ne že by to jindy nevěděl), ale tady na vás hned dýchne naprostý letní poklid a pozitivní nálada. Je to jako když si utahaní vlezete do příjemné teplé vany s voňavou pěnou a cítíte tu všeobjímající pohodu. Ze začátku jsem se lehce bál aby to nebylo až moc infantilní, ale obavy byly zbytečné. Vše bylo rozumně vyváženo jak dialogy nejmenších herců, tak ty těch starších. A řeknu vám už dlouho jsem se u našeho filmu  tak spokojeně neusmíval. Třeba ty rozhovory Bolka a Elišky Balcerové o duši byl prostě boží! A v podobném duchu se to nese dál. Tihle dva tu měli opravdu nádherné role a krásně se jich zhostili. Mladý Vladimír Polívka hraje také fajn no a o dámském obsazení se rozepíšu podrobněji. :-) Nevím jestli má pan Horský stejný vkus, ale obsadil skutečný výkvět našich soudobých hereckých krásek. A shodou okolností je mám rád i já, takže jsem si spokojeností jen vrněl... Pidrmanici by jste jen těžko hádali těch skoro čtyřicet, Svarinská je stále nádherná ta snad nestárne a na závěr se tam mihne Khek Kubařice... Za mně prostě naprostá spokojenost. Matouš Ruml je sympaťák a taky mu tu role skvěle sedla. Láska kvete v každém věku, to se nám film snaží říci a řekl to příjemným milým způsobem. Skutečně je to film pro celou rodinu, kde si své najdou malí i rodiče. Proty menší je tam párek božích baseťáků a starší si užijí to jiskření a leckdy dvojsmyslné narážky hlavních hvězd. Vše je ale decentní, vyvážené, neexplicitní, nefekální, neprvoplánovité, protě tak jak to mám rád. A proto dávám za 4 padesátikačky do sklenice od okurek. * * * * ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Ženy v běhu byly bezvadný. Ani scénáristický počiny Horskýho nejsou špatný. Srdce na dlani ovšem je jen průměrný pokoukání. A to měl rejža slušnej hereckej základ, navíc dvě nesmírně sympatický kosti ( Pidrmanová a Svárinská) a k tomu božího malýho herce kterej jedinej ve filmu válí. Protože filmu fakt pod pokličkou schází ta nástavba. To, co by film udělalo něčím, co vás připoutá k sedadlu, a bude vás parádně bavit. Ne průser, ale jen dobrý. 60%. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak jak hodnotit další vztahovou českou komedii v té nekonečné monolité řadě? Strašně neoriginálně, hloupě předvídatelná až jednoduše naivní jako telenovela z Argentiny, zabalená v idylkovém veselém barevném vizuálu. Duo Polívka, duo pejsků, fajn Balzerová, zatraceně sexy Svarinská (poprvé se svou češtinou), Hynek Čermák ve své nejmenší roli ( celá jeho scéna se vešla do traileru) a jediná dokonalost jménem Marek Taclík (nar. 1973) , jinak nuda bez šťávy a vtipu a to má Martin Horský spíš ty lepší věci v tomhle žánru jako Bezva ženská na krku (2016) , nebo úspěšné Ženy v běhu (2019). ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Martin Horský to umí a natočil další pěknou, vtipnou a milou romantickou komedii,  na kterou se člověk rád podívá znovu a znovu a stejně se vždy zasměje jako u Žen v běhu. Jen škoda, že tu nehrál i Hoffman a Adamovská.Jinak slušný scénář, výborné herecké výkony a 90 minut mě to bavilo a nemohl jsem se odtrhnout.75%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • „Srdce na dlani je příjemný a chytrý film s humorem. V životě mnohých je radosti málo a tato komedie pěstuje úsměv a inteligentní legraci,“ řekl o filmu Bolek Polívka. (SONY_)
  • Když Pavel (Matouš Ruml) zachraňuje Honzíka (Jenda Čadil) z bazénu a následně z něj vyleze, má vlasy od vody „učesané“ směrem dolů, v dalším záběru je má učesané na stranu a pak zase dolů. (griph)
  • Tvůrci film označují jako komedii „pro všechny, kteří věří na lásku“. (SONY_)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama