Reklama

Reklama

Sidney Poitier, jeden z nejvýraznějších a nejuznávanějších filmových herců, vytvořil hlavní roli v dynamickém akčním thrilleru SMRT V PATÁCH. Nebezpečný vrah na útěku se ztratí policii v drsné horské divočině. Agent FBI Warren Stantin (Poitier) tak musí opustit důvěrně známé velkoměsto a vydat se do neznámých krajů, mimo civilizaci, kde se rozhodně necítí nijak jistě. Proto musí požádat o pomoc zkušeného stopaře Jonathana Knoxe (Tom Berenger). Jejich vztah má daleko přátelské idylce, ale jeden druhého potřebuje k přežití. Atmosféra ještě více zhoustne, když se Knoxova dívka Sarah (Kirstie Alley) stane poslední rukojmí vraha! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (70)

akisha 

všechny recenze uživatele

Parádní první dvě třetiny. Celkem mrazivej začátek, napínavej prostředek z divočiny a strašně pokaženej konec ve městě a na lodi. Že se na to nevy... Měli to důstojně a se vší parádou zakončit v lesích, nejlíp ještě s pomocí medvěda nebo sekyry a bylo by. Poitier super, Berenger sympaťák, Clancy Brown tradiční brutální vyšil, jak ho máme rádi. Kirstie Alley nemám ráda, ale tady nevadila. Připomínalo mi to trochu The Edge s Hopkinsem a Baldwinem, no fakt škoda debilního konce, kterej to zbytečně natahoval a paradoxně spíš ubíral než přidával na napětí. Mohlo to být na 4 i na 5 hvězd. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dávam síce len tri hviezdy, ale veľmi veľmi silné hviezdy. Dobré obsadenie s legendárnym Sidney Poitierom a Tomom Berengerom a na strane druhej Kirstie Alley a hlavne Clancym Brownom. Potešila aj civilná časť na začiatku a na konci, ale tá výprava v divočine stála za to. Možno časom hodnotenie zvýšim, nateraz 75%. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

S odstupom rokov uz tomu nedam 4 spunty, ktore  by si film zasluzil v 80. rokoch. je to mix zanrov, dobrodruzny, fryler, kriminalka s nadhernymi horskymi lokalciami. Poitier  to dobre taha, Berenger stiha, videl som aj kultoveho  zaporaka z Dirty Harry 1971 konkretne Andrew Robinsona. Odporucam scenu Poitier a medved  : 69 % ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková osmdesátková klasika, v dobrém. Máme zde prolog (krádež diamantů a únos), hlavni část v horách na hranicích s Kanadou (spousta pěkných záběrů přírody, ale zrovna tady napětí poněkud vázne, protože jen sledujeme postup dvou part a můžeme hádat, kdo je ten zloděj a vrah), a potom finále v Kanadě. Každá ta scéna má své klady i zápory (někdy ta haprující logika je už moc okatá), a celá ta buddy část mohla být nosnější. I tak však nabídne spoustu vtípků i docela dramatických situací (u "lanovky" velmi solidně natočeno). Celkově jsem asi čekal víc, ale napínavé to bylo, dobře natočené taky, herci si s tím poradili skvěle, klidně na to kouknu znovu. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus se odhalila identita vraha moc brzo. Ze zápletky šlo určitě vymáčknout víc paranoidní atmosféry a scénář si mohl odpustit těch pár nemístných vtípků. To by bylo k záporům a už budu jen chválit. Deadly Pursuit je solidní řemeslo s luxusním úvodem a skvělou kamerou. Zápletka se obešla bez nadlidských výkonů postav, takže hlavní hrdina i záporák váhají, bojí se, chybují a pak za své chyby platí. Na osmdesátkový akční film je to překvapivě realistické. Tedy až na samotný závěr, kdy asi režisér nabyl dojmu, že točí béčko s Lundgrenem. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • V Británii uváděný pod názvem Deadly Pursuit (Smrt v patách). Pokládalo se za nevhodné uvádět film s "shoot" (střílet) v názvu, kvůli tehdejšímu střeleckému masakru v Hungerfordu. (džanik)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama