Reklama

Reklama

Obsahy(1)

prvním filmu se hlavní hrdina Karel Král ocitl v ženském těle. V druhém díle poznáváme na počátku Irenu Kopáčovou (Anna Polívková), psycholožku, specialistku na partnerské vztahy. A nutno říct, že neprožívá zrovna dobré období. Její doporučení klientům se trochu míjejí účinkem, Irena dostává výpověď z nájemní smlouvy v domě, kde má ordinaci a vzápětí přistihne svého přítele při nevěře. Nejlepším lékem na životní trable je vyrazit s kamarádkou Marcelou (Tereza Kostková) na víno. Kroky opilé Ireny následně vedou do stanu vědmy Zoltany (Zuzana Kronerová), kde vysloví osudové přání: Chci bejt chlap! Ráno se Irena probudí a ocitne se v podobné situaci jako Karel Král. Je v těle, které nenávidí, ale poté, co opadne prvotní šok, má možnost zjistit, jací muži vlastně doopravdy jsou.
Irena/Iren (Jiří Langmajer) se musí o sebe postarat a není nikdo, kdo by jí zpočátku uvěřil, že je to pořád ona. Nakonec jí podá pomocnou ruku soused Radim (Marek Taclík), který je odjakživa do Ireny zamilovaný. Věří jí a doufá, že někde tam uvnitř toho postaršího chlapíka je jeho milovaná a on ji jen musí, jako správný princ, osvobodit. Udělat z ženy muže není snadný úkol, a tak má Radim ve výcviku pořádné obtíže. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (204)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jednička byla jednoznačně lepší. Nápad na prohození rolí není v jádru marný, ale zpracování bylo dost bídné. Začátek se vlekl jak čekání v čekárně  na ortopedii, dialogy hloupoučké a závěr patetický a navíc předvídatelný. Nicméně Langmajer to dal na jedničku a Terezka Jostková a Marek Taclík byli také super. Za ty tři dávám jednu hvězďuli. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Tak je to tady. Chytili mě, mučili mě strašným způsobem. Řekli, že se budeme dívat na Po čem muži touží 2, jedničku jsem neměla to štěstí vidět, takže si nasazuji své nejlepší tenisky a dávám se na útěk lesem. Mí pronásledovatelé jsou ale houževnatí. Proto mě dohání a skočenou rybičkou mě sklátí k zemi. Bezmocně sebou mrskám a prosím o milost. Není to nic platné. Svážou mi ruce, nohy, dají mi roubík (asi, abych je svým smíchem nad touto humornou komedií nerušila) a přivazují mě k židli z ocele, která je titanovými lany přibitá k podlaze. Zapínají televizi… Z absolutně strašného hereckého umění se začínám potit. Nevěřím hercům ani nos mezi očima. Jejich herectví se v této komedii propadá do středu země. Ale nyní nastává zřejmě humor. Vedle mě se smějí. Nevěřím svým očím a začínám křičet a prát se o svoji svobodu. Marně. S nožem u krku po mně vyžadují smích. Nejde to. Jde o tak tragickou komedii, že zavírám oči a jen poslouchám, co se na obrazovce děje… už je téměř konec a já si můžu oddechnout. Konečně mě pouští a pod pohrůžkou puštění prvního dílu se zavazuji, že dám jednu hvězdu. Takže tady je ta jedna hvězda a prosím, ať mi už nikdy nikdo nepouští české rádoby komedie s panem Langmajerem (ano, mám na něj pifku). Je mi sebe samotné líto. Ale přežila jsem. Proto ta jedna hvězda. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Po čem muži touží se mi svého času zalíbilo natolik, že jsem neváhal o páté hvězdě, kterou bych samozřejmě dnešní optikou už neudělil. Za ta léta jsem dal od novodobých českých komedií ještě ve větší míře ruce pryč a oznámená “dvojka” mě vůbec nezajímala. Nakonec na ni při přehlasování během rodinného večera stejně došlo a i když chápu tuhle strategii Rudolfa Havlíka, kdy má na jednoduchém základu vykalkulovaný úspěch v jednoduchém rybníčku českého publika, já mu ten trapnohumor zkrátka nežeru, ani v momentě, kdy se Jirka Langmajer fakt snaží vybočit ze svých, v posledních letech dost zaměnitelných rolí. Já českému filmu budu vždycky moc rád držet palce, ale nikdo po mně nemůže chtít, abych se ve skoro 25 smál tomu, že si někdo uleví. [viděno na Netflixu 6.9.2024] ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Chlap sedí, mlčí, čumí." Tak nevím, možná proto, že jsem muž a tak nějak se s touhle otočenou verzí umím srovnat o trochu lépe, mi to přišlo zajímavější, než jednička. I lépe obsazené. Vlastně mě i zaujalo, že se tvůrci k tématu vrátili a pojali to teď obráceně.  Po dlouhé době mě Langoš zase bavil. A Maryško zabíjel. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

těžko říct jestli se dá jako druhý díl označit něco co na ten první vůbec nijak nenavazuje, ale budiž. Opět tu tak máme Langoše a Bolka v sukni, akorát si teď prohodí role a zatímco v "jedničce" se super šovinista Langoš stal za trest ženou, tady se militantní feministka stane mužem aby zjistila že i ti to mají někdy těžké. Tvůrci na to celé pak jdou opět přes stereotypy nejhrubšího zrna a tak Polívková hraje tu nejblbější možnou variaci moderní ženy (jak se tady sama nazývá) a Langoš to po převtělení zase pojal jako karikaturu homosexuálů. Plus samozřejmě nesmí chybět klasiky typu - chlapi jsou jednoduchá líná stvoření co prdí a smrdí a ženy jsou zase pomlouvačné slepice, se kterými třískají hormony od rána do večera. Nic z toho sice - většinou - není pravda, ale tady musí být humor a evidentně nikoho nic lepšího nenapadlo. PČMT2 má každopádně to štěstí že má Marka Taclíka, který sem přináší alespoň trochu normálnosti a ve chvíli kdy se mu podaří Langoše srovnat trochu do latě se z toho najednou stane celkem snesitelný film, u kterého sem se dokonce i párkrát pousmál a ve výsledku mi tohle vadí méně než ty obligátní vztahovky, které sdělují ženám, že musí být rády že mají nějakého chlapa a je jedno jestli jim zahýbá nebo je mlátí...50% PS : Polívková fakt neumí zahrát někoho podnapilého. Vůbec. ()

Galerie (125)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama