Reklama

Reklama

Kimecu no jaiba - Mugen rešša hen / Júkaku hen

(série)
  • Japonsko Mugen Ressha Hen / Yuukaku Hen (více)
Trailer 2
Japonsko, (2021–2022), 7 h 45 min (Minutáž: 24–47 min)

Předloha:

Kojoharu Gotóge (komiks)

Kamera:

Júiči Terao

Hrají:

Akari Kitó, Nacuki Hanae, Hiro Šimono, Jošicugu Macuoka, Kacujuki Koniši, Akira Išida, Daisuke Hirakawa, Satoši Hino, Mijuki Sawaširo, Inori Minase (více)
(další profese)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Příběh druhé série začíná tam, kde skončil v té první. Tandžiró s Nezuko, Inosukem a Zenitsu nastupují do na první pohled obyčejného vlaku, aby pomohli ohnivému haširovi Kjódžurovi Rengoku vyšetřit záhadu této pravidelné linky, ve které údajně mizí lidé. Dále se také naše hlavní kvarteto podívá společně s haširou zvuku Tengenem Uzuiem do v noci prosvětlené a čilé zábavní čtvrti plné krásných kurtizán, aby našli a zneškodnili zde ukrytého démona. (CarnTheNunya)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (16)

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě o něco lepší než první série, nejspíš proto, že se jedná o dva kompletní arcy. Je tu vše, co fanoušek od Demon Slayera očekává, tedy pátrání po démonech a následné dlouhé, ale opravdu dlooouhéé souboje plné emocí (a tradičních sebemotivačních proslovů). S čímž souvisí jediná postatnější výtka, kterou k tomu mám. Když během jednoho souboje vidíme už asi tak popáté, jak se těžce zranění hrdinové za pár desítek vteřin zregenerují, protože ovládám zázračné dýchání nebo nějaká podobná pitomost, začíná to trochu otravovat. Mugen Train 100%, Entertainment District 80%. ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oba dva zdejší arcy jsou snad ještě lepší než první sezóna, konečně jsme se dostali k zajímavějším záporákům, animace v bojích se ještě zlepšila (a to už minule byla skvělá), máme tu mnohem víc emotivních scén, které fungují opravdu dobře a nové postavy si mě taky zvládly získat hodně rychle. Na další sérii se pochopitelně těším. 8.3/10 ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mugen Ressha-hen predstavuje sedem dielov, ktoré sa skoro všetky odohrávajú vo vlaku. Príbehovo sa to dotýka citov Tanjira, ktorý sa vlastne chvíľkami cíti znova ako doma a to je naozaj pre neho veľmi psychicky náročné. Najlepšie scénky sú samozrejme potom tie, ktoré sa už neodohrávajú vo vlaku. Hlavný hrdinovia tu zistia, že budú musieť rapídne zosilnieť ak sa budú chcieť ešte niekedy stretnúť s démonmi vyššej úrovne. Yuukaku-hen Hlavný hrdinovia potrénovali a tak sa vydávajú na ďalšie dobrodružstvá a v tomto prípade do jedného z najlepšie graficky, vizuálne zvládnutých diel roku 2022 a môžem povedať, že čo sa týka súbojov žiadne iné anime v tomto roku nedokázalo prekonať vizuálnu súbojovú stránku tohto arcu. Otázka znie či si dokážem spomenúť na anime, ktoré by prekonalo vizuálnu stránku súbojov Yuukaku-hen arcu a musím povedať, že ani neviem a možno je toto anime fakt v tomto ohľade vrcholom. Tengen je správne zvolený hrdina pre tento arc aj trocha komicky, lebo má tri ženy. Nezuko tiež ukázala svoju neuveriteľne veľkú silu a náramne sa tu pripomenula nie len hlavnému hrdinovi, ale aj všetkým divákom a Tanjiro sa musel obracať, aby ju dokázal znova utíšiť. Príbeh záporných hrdinov omnoho lepší ako vo vlakovom arcu, lebo tu sa môžete nejako do ich príbehu aj vžiť a čisto teoreticky môžete dokonca s nimi nejako aj sympatizovať. ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oba arcy jsem si neskutečně užil, ale hlavněji Entertainment District Arc. Naplnili se veškerá má očekání a většina z nich byli i překonány. Mugen  Train Arc je až na pár změněných scén a jedné nové epizody úplně totožný jako jeho filmová předloha. I když jsem Mugen Train viděl už po několikáte, bavilo mě to a opět jsem si to užil. U Entertainment District Arcu jsem jen čuměl, měl otevřená ústa a říkal si furt ve své hlavě "WOW, ta animace.... Ta HUDBA a ANIMACE". Rozhodně můžu potvrdit, že se tu tvůrci překonali, nejen že perfektně z adaptovali celý děj arcu z manga předlohy, ale hlavně i v animaci a v akčních scénách. Neskutečně chválím tvůrce, že se s tím takhle poprali a dopřáli fanouškům takový neskutečný zážitek! 95%  ()

Ondak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem to a tato série překonala první. Postavy se vyvíjejí a už nejsou otravní uřvánci. Celá série je složena ze dvou filmů, první jsem hodnotil samostatně a druhý film jen kvalitu zvedá. Nebýt začátku a dle mě přestřeleného konce, tak jsem byl ohromen. Opravdu jsem hltal epické souboje a nestačil se divit co se děje. Konec druhého filmu už byl na mě ale moc přehnaný. Chválím zapojení Nezuko jinak než jen "krabice". Hodně se mi líbil formát rozdělení na dva filmy, protože se děj jakž takž uzavírá. Jsem zvědavý, s čím přijde třetí série. ()

Galerie (512)

Zajímavosti (1)

  • Schopnosť Daki premeniť krk na predĺženú pásku vychádza z japonského folklóru yōkai nazývaného Rokurokubi. (jennyemory)

Reklama

Reklama