Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho dne se dostanou do sporu s ostrahou obrněného vlaku, který pravidelně sbírá tržbu z pokladen metra, když jeho ostraha zastřelí mladého lupiče, kterého bratři pronásledovali. Zatímco John žije spořádaným životem, Charlie je věčně zadlužený hazardní karbaník, pronásledovaný smůlou. Tak se také stane, že peníze, které mu bratr půjčil, prohraje v kartách s majitelem nočního podniku Brownem a před vyhazovem z mrakodrapu ho v poslední chvíli zachrání John. Jako by nestačilo, že se bratři hádají kvůli Charlieho potížím, nastoupí k jejich jednotce atraktivní kolegyně Grace Santiago, do které se oba zamilují. Moudřejší John sice dívku přenechá bratrovi, ta si však vybere jeho. Ani s penězi nemá Charlie štěstí. John mu sice dal 15 tisíc pro Browna, o ty ho však okradla nenápadná stařenka, když v metru zatýkal kapesního zloděje. Poté, co jsou falešně obviněni z toho, že ukradli 25 000 z vlaku, kde vypomáhali jako ostraha, přivede to Charlieho na myšlenku vlak skutečně vyloupit. John je však proti. Charlie se ale dostává do stále horších potíží, a tak se rozhodne jít do přepadení vlaku sám. John z jeho vzkazu pochopí, co má bratr v úmyslu, a spěchá za ním, aby ho zastavil. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Derek 

všechny recenze uživatele

polovica 90tok ked bol wesley snipes este stale HOT a v akcnom kurze (v ten isty rok mal v kinach i dramu a komediu). jeho chemia s woodym sa preniesla z white men cant jump a clovek im uveri ze su to bratia (from another mother), co sa neda povedat o mladej JLO ktora je viacmenej do poctu. skoda ze Ruben je iba priemerny akcny remeselnik a i vdaka tomu akcne sceny postradaju potrebnu stavu, napriek tomu ze sa pracuje s miniuaturamy a to dodava pocit poctivej filmarciny ktora sa dnes len tak nevidi (v dnesnej dobe plnej CGI scen je to prijemne osviezenie)... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlaky mám rád. Štve mě ale, že si z něj Američani pořád dělaj legraci. Dobře, v Nebezpečné rychlosti to byl třeba autobus, párkrát se na scéně objevilo i letadlo...ale když už člověk neví, jaký jiný dopravní prostředek do filmu narvat, aby to mělo něco společného s akcí, narve tam zaručeně vlak. Stejně jako v tomhle filmu, kde se opět setkáme s vlakem, který se nedá zastavit. A přitom to na první pohled vůbec nevypadá. Jinak jako komedie to bylo docela fajn. Wesley Snipes a Woody Harrelson sice nejsou tou nejlepší dvojkou, které jsem ve filmu kdy viděl a jejich smysl humoru taky není to nejlepší, co se kdy ve filmu ukázalo, ale když už nic jiného, na chvíli to zabavit dokázalo. A to mi v případě tohoto filmu bohatě stačilo. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson a Wesley Snipes jako bratři jsou zárukou kvality této akční krimikomedie. Jestliže navíc mezi tyto policajty vstoupí půvabná Jennifer Lopez, je o zábavu postaráno. Woody je narozdíl od svého bratra nezodpovědný a navíc má díky pokeru velké finanční problémy. Rozhodne se tedy ukrást peníze ze silně střeženého vlaku, kterého ostrahu má na starost člověk, jenž oběma bratrům dost zatápí. Komediální kvalitu do filmu přináší jak přítomnost dvou kvalitních herců, tak jejich neustálé hašteření a silné hlášky. Film je navíc zasazen do předvánočního času, přičemž jsem jej viděl už jako adolescent, takže je to pro mě nostalgická záležitost. ()

brixner 

všechny recenze uživatele

Mám rád vlaky, jak na plátně, tak i v reálu. Tento film, i přes svůj věk zrodu, jsem viděl poprvé teprve nedávno. Když je v názvu filmu slovo VLAK...páni, to bude asi akční jízda typu " Únos vlaku 123" nebo "Nezastavitelný vlak" Zde ovšem zmýlená platí, bohužel. Žádný, kdoví jaký akční "sešup", se nekonal. Jistě, o vlak zde nakonec jde, ale jen jaksi okrajově. Byli dva bratři, jeden černý(hodný), druhý bílý(zlobivý), oba policisté, OK. Naštěstí se nám tvůrci nesnažili vnutit, že šlo o bratry POKREVNÍ, protože...Ale vlastně-proč ne? Vždyť bílé ženy prý touží po černých mužích, mají prý veliké...charisma, takže snad by to možné i bylo. Zde je ale hlavním prvkem filmu nikoli rychle ubíhající a třeba i ztřeštěná akce, nýbrž jakási sonda do duší a životů obou hlavních aktérů-bratrů. Film je jednoznačně zaměřen na "hodňáctví" a "zlobiváctví" s uvedením všech možných důvodů, takže v mnohém by se mohlo jednat i o jakýsi pokus o psychologické profily oněch poldů. No, klidně bych si dokázal představit i scénář, kdy by byly role obrácené a možná by to více sedělo typu obou představitelů. Wesley jistě promine, ale Woody je mnohem lepší herec a toho hodného brášku, by jistě zvládl mnohem lépe a minimálně pro mně by to bylo i více uvěřitelné. Nakonec k akčním scénám i došlo a nutno dodat, že byly povedené. Přesto bych tento film za ryze akční nepovažoval, ale jako oddechovka dobré.Jennifer Lopez moc nemusím, ale tady jí to neskutečně slušelo, pokusila se i hrát, což jí slouží ke cti. Nejspíš je dost pravdy na tom, že ona si přeje co nejméně záběrů na její krásný zadeček; holka zlatá, ptám se-proč? :-)) Celkově film jakž takž ucházející, ale v mé osobní sbírce stálé místo nenašel, bohužel. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film je dostatočne akčný a obsahuje všetko, čo je k správnej zábave nutné, ako vtipných hrdinov, šialeného maniaka, erotickú scénu a pre policajné vyšetrovanie nevyhnutnú návštevu striptízového baru. Skôr by som uprednostnil J.Lo, ktorá tiež niečo ukázala a nielen z umenia boxu. No a samozrejme vlak, teda metro, s tým zopár nereálnych scén, ale dobre sa na to pozerá. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Vlakový vůz R22 byl po natáčení věnován Automobilovému muzeu v New Yorku. (Terva)
  • Originální hudební score Marka Mancina bylo vydáno roku 2011 v limitované edici v počtu 3 000 kusů. (Terva)

Reklama

Reklama