Reklama

Reklama

Hicugi no Čaika

(seriál)
  • Japonsko Hitsugi no Chaika (více)
Trailer
Japonsko, 2014, 8 h 38 min (Minutáž: 23–24 min)

Předloha:

Ičiró Sakaki (kniha)

Kamera:

Hikaru Fukuda

Hrají:

Júičiró Umehara, Jumeha Kóda, Šúta Morišima, Saeko Zógó, Eidži Mijašita, Čika Anzai, Kijoši Kacunuma, Iori Nomizu, Kótaró Nakamura, Jasuo Muramacu (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Recenze uživatele Scalpelexis k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2014) (S01) 

Člověk čas od času při prohrabování se skrz harabudí narazí na nečekaný klenotek. Haraburdí budiž vhodněji překřtěné na vrakoviště aut plné Gaz Chaik, Gaz Bogdanů, Škod, Akur, Koenigseggu, Lančií, Scanií či Ivec. Tenhle zvláštní prvek automobilové inspirace mě ale nikterak nerozhodil a má nízká očekávání byla překonána o parník. Snažím si vzpomenout, kdy naposledy jsem byl svědkem shounenu, kde se neřve, kde mozek má navrch před jakoukoliv kombinací ega/hrdosti/návalu testosteronu, souboje nemají terraformující dopady ale přitom disponují kreativitou, stylem a grády. Děj, který rozumně plyne, ani zdaleka není vycucaný z prstu během svačinové přestávky a motivace hrdinů, která už není tak perfektní, stále má uvěřitelné rysy vůči jejich povahám. Když už někoho miluji, tak se mu nebojím vlepit pusu a sem tam nějaká smrt je taky, ať to zní sebekrutěji, vhodné okořenění. Chaika je jako lolitka roztomilá, ať už vzhledem či kousanou mluvou, a lehce se ji fandí, Toru nemá za zády obrovský harém a sympaticky koná, jen ta Fredrica mohla být lepším producentem vtípků. Slabší prvek je tentokrát forma: Animace průměr, u hudby mě zaujal jen ED. Celkově přesto, že nic vyložene nevyčnivá do výšin dokonalosti, tak se hlavně Chaika a spol umně vyhýbá jakýmkoliv hluchým pasážím. Nemužu jinak, než tuto dobrodružnou cestu pochválit. 2. série je u mě jistá. Shocking truth! ()

Avenging Battle (2014) (S02) 

2. "Čajka" nedopadla vůbec špatně. Pedál je celou dobu sešlápnutý k podlaze, schopně se využívají základy z první sezóny, takže se jen dál a dál rozkrýva pexeso "čajek" a jak už to u pexesa bývá, tak konec bývá nejrychlejší a nejjednodušší. Krom hodně hrubě umáznutého zakončení se totiž opět nedá princezně s rakví nic moc vyčíst. Plot-twisty jsou uvěřitelné, postavy se chovají v normě (krom Lady, která z ničeho nic prožije záchvat schizofrenie) a i když jsem měl pochybnosti, jak se osvětlí původ hlavní hrdinky, tak jeho zdůvodnění a vylíčení je nezvykle rozumný. Potěšila mě absence přerostlé megalománie, tempo od zpomalení kolem 3. epizody neustále nabíralo na obrátkách a napětí, možná bych jen tag "romantika" změnil na "velmi OK vztahy" a chvílema mě Chaika svým sice roztomilým, ale zato drobet připitomnělým, naléháním pila krev. Krom toho se tahle fantasy story docela povedla, ne? ()

Reklama

Reklama