Reklama

Reklama

Hicugi no Čaika

(seriál)
  • Japonsko Hitsugi no Chaika (více)
Trailer
Japonsko, 2014, 8 h 38 min (Minutáž: 23–24 min)

Předloha:

Ičiró Sakaki (kniha)

Kamera:

Hikaru Fukuda

Hrají:

Júičiró Umehara, Jumeha Kóda, Šúta Morišima, Saeko Zógó, Eidži Mijašita, Čika Anzai, Kijoši Kacunuma, Iori Nomizu, Kótaró Nakamura, Jasuo Muramacu (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Recenze uživatele kirmakX6on k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2014) (S01) 

na to, jak se Japonci neustále snaží tu svou kawaii lolita-módu cpát horem spodem i do všech anime ...tak se jim to teda na můj vkus dvakrát nedaří. Ženské postavy, zvláště pokud jsou "kawaii" bývají to nejhorší, co v anime je. No - toto je jedno z mála anime (možná zatím druhé nebo třetí, které jsem viděl), kde se jim to fakt povedlo a "kawaii" se hrdinka zdála i mě. A to přesto, že slovo kawaii v anime snad nepadlo ani jednou. Pokud jde o zbytek, tak příběh zatím moc hodnotit nejde, dá se spíš říct, že ke konci divák dobře pronikne do zápletky, ale k rozuzlení je ještě daleko. Pokud jde o hlavního hrdinu, nemá žádné velké superschopnosti, na choreografii bojů se nicméně dívat rozhodně dá. Doufám tedy, že druhá série to nepokazí. ()

Avenging Battle (2014) (S02) 

Čajka sem, Čajka tam, Čajka kam se podívám.... Mno. Existuje rozdíl mezi rozvíjením příběhu a natahováním příběhu. Autorům by se šiklo školení zaměřené na rozpoznání tohoto rozdílu, protože co předvedli, sice nebylo v žádném případě strašné a nekoukatelné, ale druhá řada krom příběhového ukončení a tuny dalších Čajek, nepřináší nic, co by děj nějak oživilo, ba, paradoxně, naopak. Státní pronásledovatelé v podstatě vyklidí prostor, souboje jsou na jedno brdo a celkově byly lepší v první sérii, vztah Čajky s hlavním hrdinou po většinu série stagnuje, ostatky se daří získávat na můj vkus příliš přímočaře.... Očekával jsem od druhé série víc. 35% ()

Reklama

Reklama