Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se 20. leden 1942. Je mrazivý den, sněží a nikdo netuší, co se zanedlouho odehraje v domě u jezera Wannsee nedaleko Berlína. Major SS Adolf Eichmann osobně dohlíží na to, aby pohoštění i nápoje připravované pro skupinu očekávaných nacistických pohlavárů byly bez jediné chybičky. V limuzínách s osobními šoféry se postupně sjíždějí nejvýše postavení muži Třetí říše někteří v uniformách SS, jiní v oblecích vládních úředníků, další ve zcela nenápadném civilu. Posledním z patnácti pozvaných je Reinhard Heydrich obávaný šéf hitlerovské policie a říšský protektor. Už ve chvíli, kdy vkročí do vstupní haly, vzbuzuje mezi ostatními hosty zároveň obavy i respekt nejen proto, že má nejvyšší hodnost, ale zejména proto, že sám maršál Göring rozhodl, aby Heydrich svolal tuto tajnou schůzku a vyřešil na ní veškeré podrobnosti konečného řešení židovské otázky. V následujících devadesáti minutách právě tito muži rozhodnou o osudu milionů lidí v celé Evropě. A když konspirační setkání skončí, konečné řešení začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Konspiracia? - Cim to je, ze sebemensia kravina o zidovskej otazke z druhej svetovej vojny ma taky uspech?
Priemerny film. Stanley Tucci a Kenneth Branagh ako vzdy bravurne, ale to staci tak na hrany dokument a nie na film, ktory by si clovek pozrel znova. Toto je zrejme film, kde sa najviac krat pouzilo "Heil Hitler"

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Nedávno po druhém shlédnutí musím konstatovat, že tohle je jeden z nejodpornějších filmů o druhé světové. Ani kapka krve, žádná střelba ani velescény útočících vojsk. Ovšem ten pocit na konci - děsivý. Skvělá práce a výkony - Brahagh naprosto skvělý - až mi běhal mráz po zádech. A ostatní nezaostávali. Kdo neviděl - napravte to a shlédněte - jinak se připravujete o hodně. Hodně nedoceněný film. 

Hopkins

Hopkins (hodnocení, recenze)

DEPORATACE.....
"Mám pocit že jsem už 30.000 židů deportoval tím že jsem je zastřelil"  Myslím že tím je řečeno vše ...

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Mizerný dabing, jako němci taky moc nevypadali a hlavní sponzor filmu zřejmě Schwarzkopf, firma, co dodala barvy na vlasy s prošlou expirační lhůtou - potud 1 *. Co se týče hereckých výkonů, mrazivé atmosféry 5* ... ve výsledku 3 *.

Uživatel Elyon smazal svůj příspěvek.

Imagion

Imagion (hodnocení, recenze)

Jeden z nejlepších, možná úplně nejlepší faktografický film z nedávné historie Německa který byl natočen. Při sledování ("bez dechu") jsem si uvědomil jak nacismus ve své syrovosti byl zlý. A to jsem závěry z Wannsee znal z dřívějška ! Strhující podívaná !

blastboy

blastboy (hodnocení, recenze)

pshimi: Big resect! Díky za ty odkazy. Rozhodně je zajíavé se na to podívat a dostat tak další podpásovku - tohle všechno se doopravdy dělo.

Reklama

Reklama