Reklama

Reklama

Hra o smrti

  • Velká Británie The Reckoning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1380 a Anglií zmítají mocenské boje mezi církví a světskou vrchností. Mladý kněz Niccolas de Valans je nucen uprchnout poté, co se dopustil cizoložství. Na své cestě narazí na potulnou hereckou společnost, v čele s Martinem (WILLEM DAFOE), a protože je schopný, přidá se k nim. Putují do města Daremu, kde mají hrát místnímu lennímu pánovi k narozeninám. Stržený most přes řeku je však donutí, aby prošli panstvím lorda de Guse a zastavili se u jeho hradu. Přicházejí zrovna ve chvíli, kdy je město vzrušeno vraždou malého chlapce, z níž byla obviněna hluchoněmá žena. Niccolas brzy pozná, že něco zde není v pořádku. Společně s Martinem se zapletou de temné sítě zločinu a nenávisti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

KatRi 

všechny recenze uživatele

Jakkoli by se mohlo zdát, že příběh člověka, který v sobě kvůli tíživému svědomí najde sílu vykonat dobrý skutek a čelit bezpráví, je už v literatuře i ve filmu naprosto ohraný, tady jsem hltala každou minutu stopáže a není to jen výkonem Paula Bettanyho. Vlastně je to tím, čeho jsem se nejprve trochu bála a co bylo tady podáno tak dokonale lehce a zároveň vážně (i když ne pro masové diváctvo) - totiž obsahem řešícím nejednu filozofickou a psychologickou otázku a zároveň datací do středověku. Nemohla jsem si totiž nevzpomenout na Údolí včel (rovněž se tam řeší vina a trest, byť trochu jiná) a na Sedmou pečeť (hledání pravdy o Bohu a smyslu života), a obě témata jsem našla skvěle podaná právě ve Hře ve smrti, to vše doplněné pochmurnou atmosférou a autentickým středověkým prostředí (ať už město či kostýmy). Tleskám. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Čas od času objeví se film, se kterým jste nějak nepočítali. Nijak nezapadá do všeho ostatního, co se na nás valí ze všech stran. Potom si dáte ty dvě hodinky stranou, mrknete na něj a ten pocit výjimečnosti ještě naroste. Musím říct, že dvojice Paul Bettany a Willem Dafoe fungovala jako nejdokonalejší hodinový strojek. Další bod pro evropský film. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

MENO RUŽE+ČARODEJNICE ZO SALEMU Vizuálne krásny a myšlienkovo bohatý príbeh. Herci sú fantastickí, hudba pôsobivá aj keď komorná a atmosféra je úžasne temná. Čo trochu škrípe, je réžia, pretože McGigan nedokáže šokovať tam kde treba a niektorým scénam uberá na reálnosti. Paul Bettany je v sutane taký démonický, že si hneď zabezpečil účasť na Da Vinciho kóde.... ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, který skvěle líčí středověkou Anglii a dává nám poznat život tehdejších lidí. Tento snímek by se dal hravě prezentovat v hodinách dějepisu - informuje nás o zkaženosti kněží a pokládá mnoho otázek týkajících se náboženství. Film vás donutí si všímat i takových podrobností, jako je oblečení herců. Jak už bylo řečeno, snímek má opravdu skvělé obsazení. Přesto mi snímek mi přijde chladný, neemotivní. Já jsem zřejmě náročný, ale od těchto snímků vyžaduji daleko lepší příběh. Hudba ve filmu je impozantní a stylová. Tento snímek bych viděl na hranici mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Taková filmová delikatesa ze středověku, s originálním příběhem, který obsahuje tu postmoderní více příběhovost, více zaměřenost, aneb diváku vyber si sám, co tě zaujme. Připomíná mi to tedy tak trochu (ale opravdu jen málo trochu) Jméno růže, sice se tomu atmosférou a středověkou špinavostí nevyrovná ani náhodou, ale i tak se jedná o filmový kousek, který by neměl uniknout vašemu hodnocení. A Paul Bettany je jako kazatel jako vždy perfektní (nepočítaje nedávný skoroodpad Priest, kde neměl ani co pořádně hrát), ty nábožensky založené role jsou prostě asi jeho osud, což je dobře. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo vo Veľkej Británii a taktiež v Španielsku. (MikaelSVK)
  • Psát levačkou byl ve středověku hřích. Bratr Simon Damiens se to naučil, když se na něj zrovna nikdo nedíval. (akisha)
  • Skupinka hercov sa pri táborovom ohni chce ísť na sever, ale po páde mosta sa rozhodujú, či ísť na východ, alebo západ. Ale smery svetových strán ukazujú naopak. (vander19)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama