Reklama

Reklama

Kevin Spacey, držitel dvou hereckých Oscarů, v roli pacienta psychiatrické léčebny s jasnou diagnózou: tvrdí, že je na Zemi na návštěvě a pochází z planety K-PAX. Jeff Bridges, několikrát na Oscara nominovaný, v roli jeho lékaře dr. Marca Powella. Přepracovaný psychiatr ze státní nemocnice nachází u svého vesmírného pacienta řadu nezvyklých projevů a navíc naprostou odolnost vůči běžným léčebným prostředkům. Co když je podivný pacient skutečně mimozemšťan?

Na filmu, který odstartoval z prvního místa amerického žebříčku, se kromě režiséra Iaina Softleye podílela řada mimořádných filmařských osobností - kameraman John Mathieson, který získal řadu ocenění a nominaci na Oscara za svou práci na GLADIATOROVI, střihač Craig McKay, mnohonásobně oceněný a rovněž na Oscara nominovaný za filmy MLČENÍ JEHŇÁTEK a REDS. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 104)

Shit 

všechny recenze uživatele

Celej film je v podstatě založenej převážně na dialozích a na perfektním scénaři, kterej fakt nemá chybu a po celou dobu filmu diváka přinutí se neustále dívat, ale pořád by to nebylo úplně doladěný. To se povedlo až angažováním Kevina Spaceyho a Jeffa Bridgese, oba dokázali že to jsou páni herci a že dokážou zahrát prakticky cokoliv, hlavně Spacey předved bezchybný výkon, kterej si může zařadit mezi svoje nejlepší.Já jsem byl naprosto spokojenej a ani na chvilku jsem se nenudi, dokonce jsem na to se zaujetím čuměl a to bych od takovýho filmu nečekal. Je to jeden z nejzajímavějších filmů, co jsem poslední dobou viděl. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

právě přišel a jeho cesta je prozatím u konce. je prostě od nikud, nebo chcete li - z planety K-Pax, vzdálené 10 000 světelných let.... tento film je pro mě balzámem na duši. vyrovnaný a klidný K.Spacey podtrhává dokonalost scénáře, kde mají největší kouzlo dialogy mezi Protem a všemi ostatními. každý ve vesmíru rozezná dobro od zla, bohužel jen lidé si myslí, že jsou tím druhem, který může ostatní posuzovat podle sebe. nutí mě rozhlédnout se ve vlastním světě, ve vlastní rodině. vidíte, vždyť na zemi je tolik života! stačí k tomu málo. mít svůj domov! ŠŤASTNOU CESTU PROTE! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se fakt hodne tesil, hodne jsem od nej cekal a kdyz jsem se k nemu konecne dokopal, zas takova pecka se nekonala. Cely to vlastne stoji na dvou hercich, tradicne perfektnim Bridgesovi, kterej ale umi zahrat i lip a obzvlast dokonalym Spaceym, kterej je ve svy roli naprosto presvedcivej, ze byste mu verili naprosto cokoliv. Jinak celej dej sestava prevazne z rozhovoru, ktery jsou napsany docela dobre a pak zaberu na blazny, ktery ale bohuzel nejsou takovy osobnosti jako treba v Preletu. No a zaver je docela fajnove nejednoznacnej. Ne ze by se jednalo o spatnej film, je to paradni drama, jen jsem asi cekal prilis. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey je K-Paxan mezi herci. Okamžitě putuje do mé 5-ky, protože to co tady předvedl je něco nepopsatelného. Jeho podání Prota je tak přirozené, nenucené, zahrané s lehkostí a nadhledem. Scénář je moc pěkný a nemá žádné vyloženě slabé momenty, nenudil jsem se ani vteřinu. Dokázaly mě upoutat už i úvodní titulky díky nádherně nadpozemské hudbě. Jeff Bridges v roli přihrávače taktéž přesvědčivý a ostatní osazenstvo blázince určitě nepůsobilo rušivě, ať už šlo o "královnu", "smraďocha" ... Momenty, kdy Prot kreslí oběžnou dráhu své planety, nebo když popisuje minulost v hypnóze, či když uzdravuje ostatní pacienty, to jsou momenty, které patří k tomu nejlepšímu z celého filmu. Překvapivě skvělá podívaná, která vynesla Kevina Spaceyho mezi mou TOP5 :) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dvě neuvěřitelně odlišné poloviny. Zatímco ta první je bez nadsázky strhující, uvědomělá, plná hodnotných myšlenek, druhá je roztříštěná, se špatným scénáristickým úhybem a příliš rádoby psychologická - vypadá to, jako kdyby se přeplo na úplně jiný snímek. Příjemné filozofično tak střídá nevěrohodná psychologie, která ve výsledku tak akorát kazí celý dojem a působí to, jako kdyby tvůrci nevěděli kudy kam. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Prot (Kevin Spacey) navštěvuje dům doktora Marka Powella (Jeff Bridges) a děkuje jeho ženě. V odlesku slunečních brýlích je vidět, že před Protem stojí doktor, jenomže ten by se v daný moment měl nacházet za ním. (Dalfor)
  • Natáčelo se od 13. listopadu 2000 do března 2001 v Kalifornii a New Yorku. (Varan)

Související novinky

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

12.05.2006

Nepřišlo vám někdy, že ve skupině rodinných amerických filmů o Vánocích a Santa Clausovi a znovunalézání Ducha Vánoc něco chybí? Mně ne a velmi jsem se mýlil. Jean-Claude La Marre, herec, producent a… (více)

Reklama

Reklama