Reklama

Reklama

VOD (1)

Návrat Rýchlej roty Chipa a Dala po tridsiatich rokoch zachytáva bývalé televízne hviezdy Disney Afternoon v súčasnom Los Angeles. V tejto kresleno-hranej akčnej komédii žijú Chip a Dale medzi kreslenými a živými bytosťami v modernom Los Angeles, ale ich životy sú už úplne iné. Od zrušenia ich úspešného televízneho seriálu ubehlo niekoľko desiatok rokov a Chip (hlas John Mulaney) sa poddal životu na predmestí a predáva poistné zmluvy. Zatiaľ sa Dale (hlas Andy Samberg) po počítačovej úprave nostalgicky vracia k zlatým časom. Keď ich bývalý seriálový kolega záhadne zmizne, Chip a Dale musia oživiť svoje priateľstvo a vžiť sa opäť do postáv detektívov Rýchlej roty, aby zachránili priateľa. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Množstvo odkazov, nápadov, výmyslov, prostoduchostí a postavičiek, ktoré tak veľmi pripomínajú detstvo a zároveň sú v tejto podobe skôr tým, čo šteklí bránicu dospelého diváka viac, ako je tomu u detského diváka. Asi najlepšia vec, ktorú Schaffer natočil. Príbeh vo veľkom odkazuje na Falošnú hru s Králikom Rogerom. Nečakal som, že takýto druh filmu bude u mňa takto fungovať, ale fungoval. Neustále sa tam dalo na čo pozerať. Čo považujem za najväčšiu chybu je to, že film je určený pre detské publikum, ale po piatich minútach je vám jasné, že ako R-ková záležitosť by to bolo o dve triedy lepšie. Toho dospelého humoru je tu dosť, len je sofistikovane skrytí. Ale cieľovka je tým pádom trošku rozkolísaná. Ako hovorím - film si podľa mňa viac užijú dospelí, hoci pre nich je samotný príbeh pomerne priamočiary a detský. Ale nevadí. Je to experiment, ktorý mohol byť prudko nefunkčný. A nie je tomu tak. Určite sa k tomu ešte vrátim, aj napriek tomu že sa mi Samberg a Mulaney ako Chip a Dale hlasovo vôbec nesedia. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Chipa a Dalea sem jako dítě miloval, protože když sem zkraje devadesátek přišli byla to menší pohádková bomba. Od nové filmové verze kombinující hraný a animovaný film jsem přesto nečekal vůbec nic, protože sem měl ještě v živé paměti příšerný druhý Space Jam a moc dobře víme jak moc dokáže podobné filmy Disney do*ebat. K mému velkému překvapení to ovšem nebylo vůbec špatné. Jde sice stále primárně o pohádku, ale její detektivní zápletka není vůbec hloupá a nostalgická rovina šlape jako hodinky. Disney tu navíc přináší dost věcí a narážek, které jsou primárně pro dospělého diváka a dokonce se nebojí strefovat do svých vlastních řad a dělat si srandu sám ze sebe (což u tohoto studia není úplně častý jev). Zkraje sem se docela bál co z toho nakonec vyleze, protože nejen, že začátek nevypadá úplně dobře (což ale má svoje opodstatnění), ale svět ve kterém se odehrává mi nepřišel úplně funkční (je to ten samý svět ve kterém se odehrává králík Roger).To si nakonec ale sedne a i když to není králík Roger, funguje to dohromady dobře.Čtyři hvězdy pár hodin po shlédnutí sice stále úplně dát nechci, ale je celkem reálné, že postupem času všechno dozraje k tomu, že tam i ta čtvrtá přistane (už jen za Ugly Sonica, kdy studio využilo vlastního přešlapu k něčemu zábavnému)...70% ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Nová Rýchla Rota mi nesadla zápletkou, humorom ani prioritným zameraním na detské publikum. Veľa vtipov mi prišlo trápnych a prvoplánových. Sadlo mi ale veľa iných vecí. Množstvo camei, odkazov a pomrknutí, to bolo to čo som si užíval najviac. Nápadité a originálne vychytávky, prvotriedna animácia a oživenie spomienok na detstvo. Toto môžem kľudne brať ako slabšie pokračovanie Králika Rogera ktoré si nespravilo hanbu ale bolo až moc detinské. Škaredý Sonic a zostarnutý Peter Pann boli ale jedno z množstva geniálnych nápadov ktoré tento film má. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Celkom som sa bál ako to výsledne dopadne. Najmä po tom ako som videl trailer, ktorý mi dával viac dôvodov prečo nie, ako prečo áno. Ale nakoniec ma to príjemne prekvapilo a môžem povedať, že "Chip ´n´ Dale: Rescure Rangers" je oveľa lepším filmom, než som od tohto čakal. Nielenže je veľmi vtipný. On je dokonca aj kreatívne vtipný. Narozdiel od "Space Jam 2necháva postavy dýchať, využíva atmosféru prostredia a keď prináša na scénu postavičky, nie je to len lacné využitie camea. Dokonca je tu niekoľko postáv, ktoré som pôvodne vôbec nepredpokladal, že niekedy ešte uvidím. Ako napríklad to hnusné strašidlo, ktoré sme mali vidieť pôvodne ako Sonica. Takže film sa rozhodne vie baviť, prináša solídnu záhadu a pár okey prekvapení. Okrem toho aj celkom solídneho zloducha. A áno, je tu ešte aj jeden prekvapivý. Vo výsledku mi to asi najviac pripomína staré časy, keď som pozeral "Who Framed Roger Rabbit?" len ako keby to urobili tvorcovia opačne. Nemáme tu policajta s animovanou postavičkou, ale animované postavičky s policajtom. A funguje to dobre. Okrem toho to kombinuje skvele asi všetky druhy animácií aké poznáme 2D, 3D, stop-motion, plastelínu a dokonca aj maňušky. A dokonca môžeme vidieť aj namakeupované "Cats". Takže je tu toho skutočne dosť. A všetko to pôsobí veľmi dobre. Čo dodať? Som rád, že som sa mýlil, film ma úprimne dostal a myslím si, že má na to byť solídnou Disney+ klasikou. Čeknite si to a zabavte sa. Hodnotenie: A- ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po 34 letech vznikl konečně film, který se může měřit s Falešnou hrou s králíkem Rogerem. A i když Rychlá rota není lepší ani stejně tak dobrá, je to stoprocentně zábavná a chytrá podívaná pro... No myslím, že úplně pro všechny. Ono by se dospělému divákovi mohlo snadno zdát, že vtipů, které jsou určené právě jemu, je tolik, že si je nikdo mladší neužije, ale dovedu si představit, že Rychlá rota výborně pobaví i děti, které mohou ty dospělé fóry ignorovat a soustředit se na všechno ostatní. Je to docela vzácně vyvážený mix se spoustou překvapení a příběhem, který možná sám o sobě není nijak překvapivý, ale rozhodně není hloupý a skrývá metráky nápadů, které mě bude bavit objevovat při dalších (a dalších) zhlédnutích. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama