Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Buckaroo Banzai, vědec, neurochirurg, tajný agent a rocková hvězda v jedné osobě, objeví zvláštní zařízení, které umožňuje cestování mezi dimenzemi. Vše by bylo skvělé, kdyby ovšem nezačal hrozit útok vetřelců. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

HAL 

všechny recenze uživatele

Na papíře ten scénář určitě musel vypadat parádně, podobně švihlá sci-fi zábava jako Návrat do budoucnosti, který vyšel o rok později. Ale ve filmu to moc nefunguje, režisér moc talentu na tvoření komedie nepobral, příběh se mu rozpadá pod rukama, a obzvlášť hlavní postavy to navzdory předpokladům táhnou ke dnu. Tak moc chtějí být za cool borce, až nejsou ani trochu zábavní, a film jim tak kradou pod rukama záporáci - John Lithgow i Christopher Lloyd jedou své mimozemské magory jak urvaní ze řetězu. Ani to ale nestačí na vytažení Buckaroo Banzaie z vod béčkových obskurností osmdesátých let, na které svět zapomněl. 6/10 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

V bláznivé fantasmagorické akční komedii se scifi prvky se sešli hvězdy budoucích trháků jako Robocop, Návratu do budoucnosti nebo Mouchy. Hlavně to a některé super ujeté hlášky a situace jsou po více než třiceti letech devizou filmu. Je mi docela i líto, že nikdy nevzniklo pokračování. Ale na takovémhle filmu je krásně vědět, na co chtěli filmaři dávat důraz, když neměli spousty peněz a v každém záběru milion triků. No a velký palec nahoru za asi nejvíc sexy postavu herečky Ellen Barkinové. ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Snad i trochu divnější, než jsem čekal, ale ne vždy je to u Buckarooa k dobru. Začněme nějakými pozitivy. Buckaroo Banzai je strašně super jméno a Peter Weller (kterého jsem před tím viděl jen v Nahém obědu, tedy dalším kurevsky divném filmu) mi pro tu roli přišel jako dobrá volba, působí vyrovnaně, schopně a taky disponuje jistou "i don't give a fuck" kvalitou... což je pro geniálního vědce/kytaristu/chirurga/zachránce vesmíru asi ideální... Popravdě mi ale jeho postava přijde tak nějak strašně nejasně definována, ani nevím, jestli jsem všechny ty jeho funkce vypsal správně. Potěšil i Jeff Goldblum, ale tam už vůbec netuším, co byl kurva zač. Asi jeden z jeho kámošů a taky... kovboj? Celou dobu jsem prostě moc nechápal, co se děje a ze začátku mě to asi i trochu mrzelo, ale pak už mi to bylo dost jedno. Jo a bylo hustý vidět Jonathana Bankse za mlada, páč jsem ho doposud měl zařazeného do kategorie herců, co se jako staří už asi narodili. Oblíbená postava: Perfect Tommy. PS: Závěrečné titulky, kde všichni prostě jen tak chodí a hraje hudba, byly super. PPS: meloun. 5/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Těžko popsatelná záležitost. Už název je totiž trochu z jiné (třeba osmé) dimenze a film se o nic méně nekrotí. Buckaroo Banzai jako "muž, který všude byl a vše umí" je neskutečný a některé dialogy filmu by se mohli stát kultovní klasikou nejednoho pošuka. Popravdě právě k tomuhle má celý BB dost blízko, protože tohle je natolik odvázané a šílené, že se od toho těžko odtrhávají oči. Divák chce vidět, co dalšího si autoři vymyslí a stále tomu nedokáže věřit. Na konci snímku dokonce naběhne titulek o pokračování, které by zašlo určitě ještě dále.... Tak jako tak je tohle dobrodružství ojedinělou záležitostí, která si troufne na vše od překonání rychlosti zvuku a tím vstupu do jiné dimenze až po tvory z jiné dimenze mezi obyčejnými obyvateli (když je pak vidí jen Buckaroo, vznikají zajímavé situace:)). Pro fanouška sci-fi povinnost a chuťovka, kterou v dnešní době asi už nikdo nestvoří... Pro ostatní je to hromada šílených nápadů, poměrně slavných herců a příběhu, který těžko člověk bez fantazie dokáže přijmout... ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Toto dílko zřejmě vzniklo, když David Bowie, David Cronenberg, Morihei Uešiba, Bob Marley a Nikola Tesla uspořádali joint party a skončili v osmé dimenzi. Buckaroo Banzai - experimentátor, neurochirurg, umělec, mistr meče a všech ostatních umění, vědec i jednoduše prima citlivý chlap (ostatní jeho talenty neuvádím pro ušetření místa i času) - nejen zachránil Zemi a navázal kontakty s mimozemskou a jinodimenzionální civilizací, ale i stal se kultovní postavou hipsterů v 9., 10. a 11. dimenzích. ___ Film, který mi svojí dobovou odvázaností, ztřeštěným tématem a kultovní stylizací připomíná Repo Mana ze stejného roku - oba jsou určeny pro hikikomori a speciálně pro Sheldona Coopera, normálním jedincům se doporučuje těmto filmům zdaleka vyhnout. ___ Odpovědi na nejčastější otázky na Buckaroo Banzai jsou zde: http://www.figmentfly.com/bb/bbindex.shtml ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Film je známy aj pod skráteným názvom Buckaroo Banzai. (Svadbos)
  • Úvodní nadzvukové vozidlo bylo sestaveno převážně z auta Ford F-350. (Terva)

Reklama

Reklama