Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lilly Cummingsová se vdává a její sestra Gwen má jako družička nejen krásné šaty, ale také pořádnou kocovinu. Za sebou má totiž další z mnoha velkých pitek. Urazí svatebčany, zničí svatební dort a jen v kombiné se vydá v ukradené limuzíně koupit nový. Nabourá se a skončí před soudem, který jí nařídí čtyřtýdenní odvykací kůru. Sebevědomá žena se odmítá zapojit do aktivit v léčebně, bojkotuje skupinovou terapii. V parku požádá o cigaretu neznámého muže a zeptá se ho, kde by mohla sehnat alkohol. Vzápětí zjistí, že mluvila s ředitelem Cornellem. Jak se žena seznamuje s ostatními pacienty a poznává jejich problémy, začíná si uvědomovat závažnost toho svého. Vybavují se jí vzpomínky na dětství, prožité s matkou alkoholičkou. Snaží se usmířit s lidmi, kterým nejednou ublížila, zejména se sestrou Lilly. Gwen marně hledá někoho, s kým by si mohla promluvit, a postupně se sbližuje s některými pacienty - mladou spolubydlící Andreou či bývalou baseballovou hvězdou Eddiem Boonem. Na cestě k řešení problému ji však čeká ještě nejedna překážka, zklamání a řada bolestných rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

Master19 

všechny recenze uživatele

Tak komedie nebo drama? Sandra Bullock dává jistotu, tohle drama určitě není. I kdyby být mělo, ona to zahrát neumí. Naopak zábavný úvod zvládá perfektně. Je tu ovšem pár skvělých záblesků, prostě tohle téma má a asi vždycky bude mít potenciál. Mnoho z nich má na svědomí také Steve Buscemi, nadabovaný řekněme asymetricky Pavlem Křížem. Nic převratného to tedy není, ale přesto si u toho tu dvojku červeného asi odpustíte... ()

meave 

všechny recenze uživatele

Nepresvedčivý príbeh o premene jednej alkoholičky. Dívalo sa no to dobre, páčilo sa mi prostredie aj osadenstvo liečebne. Menej už klišovité vytesnenie celého okolia do osoby Dominica Westa. Z takéhoto príbehu sa však dalo vytrieskať omnoho, omnoho viac. Téma, ktorá je dnes globálnym problémom a ničí množstvo ľudí, poskytuje priestor pre viac, ako zhustených a navyše zjednodušených 28 dní. Keby to šlo tak jednoducho nebol by to totiž problém. ()

Reklama

natalanka 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film se vždycky těším. Vidět Sandru jako alkoholičku s přihlouplým abstinenčním pohledem, vidět ji jako arogantní a vzteklou, ješitnou a rýpavou ženskou...tak to si opravdu vychutnávám a dle mého je v této roli opravdu skvělá. Vadí mi pouze jedna věc. Zjistit za jeden měsíc jak na tom jsem s alkoholem....no...zdá se mi to přitažené za vlasy. Ale budiž. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Mamka mi kdysi slíbila, že půjdeme do kina na nějaký rodinný film. Už to že začínal v 8 večer mi bylo divné. Každopádně se blbě podívala, a tak jsem mezi stovkou dospěláků seděl já, 12ti letý vejlupek, a všichni na mě koukali ve smyslu: To dítě už by mělo dávno spát. A tak jsem tehdá koukal na takovýhle dospělácký film a už nemám nejmenší ponětí, zda se mi líbil, nebo ne. Ale určitě vím, že jsem z něj měl špatný pocit. A že i když teď v TV vypadá jako laciné Béčko, možná jsem ho tenkrát viděl jinak. Jako dobrou prevenci proti všem nástrahám, které mne v tu dobu zrovna začali ohrožovat. Tedy... O nějaké 3-4 roky později ale o tom nebudeme polemizovat. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kdy konečně někdo natočí film o člověku, který se mohl, ale nestal alkoholikem, což je podle mě mnohem náročnější, než když čtyři tejdny odvyká a pak nepije (a určitě je to obdivuhodnější, než chlastat a pak se při potížích = protože to je jedinej důvod, proč alkoholici přestávají chlastat = začít odvykat). Co se týká filmu, nijak moc mě nezaujal, začátek celkem úsměvnej, člověka vždycky potěší, když někdo udělá někde nějakej brajgl. Jenže pak to jede ve vyjetých kolejích a končí to jako pohádka. To bych klidně omluvil, ale musela by to být zábava a ne nuda. Co se týká dabingu, Štěpán Šafránek by měl zalízt zpátky na Ulici, protože rty Stevea Buscemiho občas vůbec nestíhal, a to ani nemluvím o všem ostatním. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Většina obrazů na zdech v léčebně byla opravdu vytvořena reálnými pacienty. (Bauer)
  • Sandra Bullock pár dní pobývala v léčebně, když se připravovala na tuto roli. (Bauer)

Reklama

Reklama