Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (113)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak než dát pět hvězdiček. Tahle komedie je prostě skvělá. Když odhlédnu od toho, že by jim to asi přepadnout rádio za pomoci plastových UZI by asi neprošlo a že celý děj je maličko nereálný a trochu naivní, tak je to naprosto užasná komedie plná skvělejch hlášek, které nemusí zrovna všichni chápat ("Kdyby zápasil Lemmy a Bůh, kdo by vyhrál?" "Lemmy?" "Ne to byl chyták, Lemmy je Bůh" - kdo neposlouchá rock a nezná Lemmyho, asi se nezasměje), děj je sice naivní a jednoduchej, ale vtipnej a má spád a všechno podbarvuje super hudba např. od Motorhead nebo Van Halen. Fraserovi to jeho zapálení věřím od prvního do posledního slova a stejně tak věřím Lemmymu z Motorhead, že šéfoval školním novinám :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsme typickou komedii o parte rockeru, ktery nemuzou prorazit. Jenze to by nesmela bejt hlavni trojka ve slozeni neskutecne vlasatej Fraser, neskutecne dutej Sandler a Steve Buscemi, u kteryho me zrovna zadnej vystiznej popis nenapada. Takze po vlaznejsim rozjezdu se dej presune do radia a zacne komedialni super rezba. Pribeh je samozrejme neskutecne kokotskej, parta rockeru obsadi radio s pistolema naplnenejma tabascem, chtej pustit svuj song, ziskavaj priznivce a po policajtech chtej furt nejaky kokotiny. Jenze to je proste silena rezba, jedna hlaska za druhou, vetsina postav jsou fakt hovada, do toho jeste vtipnej Arquette a i ostatni postavy jsou fajn, paradni rockovy pisnicky a obcas sem se fakt malem posral smichy. Lepsi 4*. ()

Reklama

The Viper 

všechny recenze uživatele

Amaterská rocková kapela stále neúspěšně se snaží prosadit svoji hudbu a tak se rozhodnou vloupat se do rádia a vnutit tam svoji nahrávku, jenže celá akce se zvrtne a je z toho ozbrojené přepadení s rukojimími. Postupem času se začínají ale dít divné věci. Někteří rukojmí přechází na stranu ozbrojenců (rockerů) a venku před rádiem se shromažďují davy fanoušků. Kapela dostává víc než chtěla. Dostávají se do TV a rádio je naladěno snad u každého. Ale nechtějí peníze nebo vrtulník a letenky na Bahami, chtějí jen hrát svoji hudbu v rádiu. A tak se znich stávají hvězdy. Skvělá komedie se skvělým hereckým obsazením. Po celý čas je film doprovázen super nadupanou muzikou a Motorhead na začátku je senzační. Film jako stvořenej pro každý metal / rock příznivce. Brendan jako skvělý vůdce bandy, Steve jako ulítlej kytarista a Adam jako pitomeček co ale skvěle válí na bicí. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Bez zaváhání plný počet. Ale byl bych nerad, kdyby se důvody smrskly pouze na to, že jsem (ostatně jako řada jiných podobně štědrých hodnotitelů) fanatickým rockovým a metalovým fanouškem. Ono to nestačí, já mohu vytasit ještě těžší kalibr, jsem totiž i muzikant. A shodou náhod stejně geniální a stejně nedoceněný jako hrdinové tohoto filmu. A aby toho nebylo málo, dokážu-li se stylizovat do jednoho z hrdinů, tak musím říci, že v jednu dobu (jako začínající kapela), kdy jsme byli tříčlenní, se projevování jednotlivých členů této filmové sestavy a jednotlivých členů té naší sestavy až nebezpečně shodovalo. Ale to, že jsem tento film povýšil téměř na autobiografii, zdaleka nesvědčí o mé neobjektivitě. Toto dílo je totiž od začátku do konce prošpikované perfektními hláškami, z nichž mnohé ocení pouze člověk, který trochu pozadí fungování kapel zná. Hlášek typu "Hele, tady hrají tihle? Těm jsme nakopali prdel, když jsme spolu hráli před rokem," nebo "Víš jaký to je, když několik let hraješ koncerty jenom pro svou holku a holky muzikantů z ostatních kapel?" jsem za svůj život vyslechl stovky. Ale nemusíte být zasvěceni, nehorázná sranda by to mohla být i pro ty, kteří s tímto prostředím nemají ani fanouškovskou zkušenost a spokojí se s tím, že se na hlavní hrdiny budou dívat jako na nějaká podivínská hovada z jiného světa. Přesto si netroufnu odhadnout, zda tuto poklonu věčné pubertě a metaláckému hovadství dokážou ocenit i lidé, kterým je toto prostředí úplně neznámé. ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

uuuuulet... len co je pravda - ustredna trojica charakterov podarena, Steve Buscemi zasa raz ukazuje ze hrat mierne psychicky narusenych mu ide velmi dobre, hudobny doprovod celkom podla mojho gusta... film celkovo nenudil, neurazil, ale mohlo to byt rozhodne aj lepsie - taka dobra oddychovka na sobotny vecer - 6/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Během úvodní scény se v budově Palatine Records objeví na zdi fotka Lemmyho Kilmistera. Lemmy se později ve snímku sám objeví. (liquido26)
  • Baskytarista Lone Rangers, Rex, byl pojmenován po Rexi Brownovi z Panthery. (liquido26)
  • Členové skupiny "Sons of Thunder", Monty Colvin, Alan Doss, Ben Huggins a Mitchelle Dane Sonnier, jsou ve skutečnosti členové skupiny "The Galactic Cowboys". (liquido26)

Reklama

Reklama