Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl na tomto filmu v kině v roce 1994, měl jsem tedy o 17 let méně, tedy 20. Z důvodu věku a určité nedospělosti bych v té době dal filmu možná i čtyři hvězdy. Jenže jsem na tento film zapomněl a podíval jsem se na něj znovu - po právě těch sedmnácti letech. A hle, zjistil jsem, že je to vlastně neskutečná ptákovina, u které jsem se prakticky ani nezasmál. Tím víc mě překvapilo nadupané herecké obsazení. Ve svých dvaceti jsem tyto (dnes už prakticky slavné) herce ani neznal. A proto jsem nemile překvapen, že z této celkem trapárny neudělali něco víc. Herecký a invenční potenciál na to určitě byl. Místo toho jsem byl nucen sledovat bezduchou hudební komedii bez hudby. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ač jsou zde herci, které mám rád, tak tahle komedie mě ani trochu neoslovila. Možná je to i proto, že zde Sandler nemá tolik prostoru a jeho postava je celkem tragická, možná je to i proto že se ten film ani nedá brát jako pocta rockové hudbě. Tohle jde prostě mimo mě a nebylo zde nic, co by mě skutečně dovedlo dostat. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Svou přezdívku na tomto fóru jsem si nezvolil proto, že bych poslouchal Evu a Vaška. Je to proto, že rocková hudba mě provází už téměř čtyřicet let a stále ji nemám dost. Právě naopak!!! Proto ani já nemohu být k tomuto filmu kritický. Děj je jednoduchý. Rocková kapela chce konečně prorazit a stát se slavnou a to za každou cenu. Ozbrojeni samopaly na vodu přepadnou rozhlasovou stanici a dožadují se odvysílání svého hitu. Samozřejmě přichází spousta více či méně vtipných situací až do samotného finále, a to je live koncert ve vězení. Tak si představuju skutečné bojovníky za rockovou hudbu!!! Tento film by mohl být inspirací pro někoho odvážného. Většina našich rádií by potřebovala takovéto přepadení, aby už konečně změnili ty svoje playlisty a začali hrát pořádnou a zajímavou muziku. Aby se už konečně přestali hrabat v těch komunistických vykopávkách typu Gotta, Davida a Vondráčkových a pustili aspoň občas nějakou novou, mladou a zajímavou kapelu ( a nemusí to být jen rocková kapela). Myslím, že jich tu máme dost. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Typická bláznivá devadesátková hudební komedie s vynikajícím hereckým trojlístkem Fraser - Buscemi - Sandler. Když vám v životě selžou nápady, jak legálně dosáhnout svých snů a cílů, stále existuje odvrácená strana zákona, pomocí níž může vše dopadnout pohádkově. Ač Rockeři nenabízí nikterak inteligentní humor či přehnaně zábavnou interakci mezi hlavními postavami, dívá se na ně příjemně, můžete u nich úplně vypnout a nechat se unášet na těžce pohodové flow. Filmeček, který nenadchne ani neurazí a vzdá poctu několika málo ikonickým bijákům osmdesátých a devadesátých let. Tři hvězdy. 🙂 (27.04.2024) ()

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

Jedna neprávom odsudzovaná komédia z prvej polovice 90. rokov. Ústredná trojica je bohovská, najmä Steve Buscemi ako vlasatý, drsný a hláškujúci metlák. Príbeh o neúspešnej rockovej kapele, ktorá sa chce presadiť za každú cenu, aj keby mala ísť do basy ma vie pobaviť hocikedy. Hmm, je na čase vytiahnúť z archívu starú VHS kazetu s týmto filmom. :) P.S.: Nina Siemaszko tu vyzerá obzvlášť dobre :P ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Před studiem, které skupina vyloupí, se nachází budova, v níž probíhalo natáčení snímku Smrtonosná past (1988). Film ji současně zčásti paroduje. (SeBig)
  • Zpěvák Motorhead, Lemmy Kilmister, se objeví ve filmu a zavolá "Já pracoval ve školních novinách.". V titulcích je uveden jako Lemmy von Motorhead. (liquido26)
  • Kapela White Zombie hraje ve filmu píseň "Feed the Gods", kterou napsala přímo pro film. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama