Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Myslim, že tenhle film je dokonale nasáklý rockem. Navíc se jedná o dobrou komedii. Trojice rockeru hraná hereckými esy se vrhne do šílené akce a jejich průsery se nabalují jako sněhová koule. Ve stylu rebelujících, pološílených rockovým idolů i oni prožívají jednu velkou šou, v které ovšem nehrají na nástroje, ale na nervy vydavatelské firmě a policii. Občas je to velmi americké, ale ve výsledku to připomíná strašlivé drogově-opilecké nájezdy hudebních velikánů. Zvláštní je, že jsem o tomhle filmu do včerejška neslyšel. Přitom se jedná o vcelku povedený snímek(v daných tématických hranicích). Jediné co bych vytknul je soundtrack, který byl dost slabý na to, že to byl film nabušený rockovou energií. ()

ataman329 

všechny recenze uživatele

rokerina musí byť! výborne obsadená komédia padá na základnej premise rukojemníckej drámy. och, koľko takých filmov už bolo? dúfal som, že sa dej pohne i mimo rádiovú stanicu a že sa niečo v tom filme udeje. ale sväté prikázania rokera boli dodržané: prdelinky, pívo a rock, takže plus. fraser je najviac a druhý najviac je v tomto prípade lemmy. intelektuálčinu naozaj nečakajte. veď hlavnými hrdinami sú členovia kapely čo sa volá "the lone rangers".... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chtělo to víc řízné hudby, chtělo to o třídu lepší humor, chtělo to mnohem víc, než jeden originální scénáristický nápad a mohla to být pecka, při které by vzduchem vlálo moje dlouhé háro, kdybych tedy nějaké vlastnil. Takhle to byla jenom fajn jednohubka, které čtyři hvězdy dodala pouze má vrozená slabost pro rockovou muziku. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Oddechová komedie, která se nesmí brát vážně, kdyby ji divák chtěl brát vážně tak by nepochodil. Parta tří rockerů ve složení Frasera, Sandlera a Buscemiho je podivná skupina mániček, kteří se chtějí za každou cenu prosadit a dostat svůj nejlepší song do éteru, neváhají kvuli tomu přepadnout s dětskými bouchačkami rádio. Nápad výborný a člověk by si řekl, že pouhý pohled na tyto herce alá rockery musí být vtipný. Ono vlastně postavy jsou vymyšlené dobře, ale dialogy jsou po většinu filmu příšerné. Nutno říci, že občas vtipné. Film naskytne mnoho situací, u kterých se budete smát, ale na druhé straně nabídne zbytečné a trapné scény. Nemluvě o policejním oblíčení, kde jeden z rockerů vyskočí ven a na kapotě auta mává samopalem a policisté jenom koukají, pokud to budete brát s hodně velkou rezervou tak se u toho budete bavit. Celá trojka herců, ale nefunguje podle mých představ. Fraser po většinu filmu chrlí jednu trapnější hlášku za druhou, prostáček v podání Sandlera postrádá charisma. Jediný, kdo z této party výborně funguje je Steve Buscemi, který naopak chrlí jednu vynikající hlášku za druhou. Ve filmu zazní spousta pěkných rockových písniček. Celkově film hodnotím 55% ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tvrdil jsem před filmem, že jakákoli kombinace dvou hlavních představitelů by mě do filmu nedonutila, ale Fraser/Buscemi/Sandler spolu v kapele, to už musí stát za to, no ne? No jo! Mám blíž k jinému hudebnímu žánru, ale o co, že tenhle film nebyl o rocku, ale o hudbě obecně. Stejně jako to byla ujetá uvěřitelná komedie, byl to i film o hudebním průmyslu, hudebnících a fanoušcích hudby. I když teď koukám na stopáž, vlastně to ani nebylo tak dlouhé, ale přesto se to dalo krapet osekat, oželit pět minut a bylo by to žůžo. Za to ale celou hvězdu nestrhnu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Baskytarista Lone Rangers, Rex, byl pojmenován po Rexi Brownovi z Panthery. (liquido26)
  • Ve filmu se objeví i Rob Zombie a další členové jeho skupiny White Zombie. (liquido26)
  • Zpěvák Motorhead, Lemmy Kilmister, se objeví ve filmu a zavolá "Já pracoval ve školních novinách.". V titulcích je uveden jako Lemmy von Motorhead. (liquido26)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno