Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade technický je to dosť,dosť dobré.Celé to sci-fi bolo vlastne dosť dobré ,rovnako ako aj prostredie filmu a akčné scény.To prostredie filmu sa mi páčilo asi najviac.Jediný mínus tohoto filmu je ,že ma moc nezaujal. Neviem ale čím to je. Škoda, niečo mu chýbalo, ale technicky je to parádne. 70% - 3* ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní hlasové obsazení, perfektní digitální zpracování a podmanivý svět příběhu. Na druhé straně ale také snímek, který v některých pasážích postrádá "život" a především v úvodu připomíná spíše než film jen souhrn cutscén z promakaného sci-fi světa s opravdu nepříliš vydařeným scénářem. Škoda. Nejdražší videoherní adaptace do filmu mohla dopadnout daleko lépe. Pořád je to ovšem nesrovnatelně lepší, než většina snímků z toho žánru a nedělá to ostudu původní herní sérii. Už jen ale kvůli těm pár výborným scénám a tomu luxusnímu vizuálu nemůžu jít níž. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

A tohle má být co? Nehratelná počítačová gamesa? Mě je úplně jedno jestli díky supertechnologii, kterou byl film vytvořen, poznáte bez jediného slova či pípnutí, zda má hlavní postava zažívací potíže, nebo šlápla do něčeho smradlavého a nechutného. Kdybych byl sprostý, řeknu do hovna. Já chci hlavně příběh. Od japonců jsem čekal hlavně ten, ale oni né. Oni vsadili na maketingovou kampaň a to se jim nevyplatilo, cha chá. Jsem to ale škodolibý. No nic, po grafické stránce není co vytknout, po hudební také ne, ani na namluvení postav si nemůžu stěžovat. Tak ten průměr si film zaslouží. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Scénář sice místy zavání těžkým béčkem, a moc tomu nepřidá ani mužský hrdina s tváří Bena Afflecka a hlasem Aleca Baldwina, jenže co naplat, když se na to tak dobře dívá....za současného stavu věcí (k 5.12.2005) by se dalo říct, že je to takové hodinu a tři čtvrtě dlouhé video z Killzone s lepším a hlubším příběhem než ona zmiňovaná střílečka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem, mám rád animované snímky, ktoré nie sú pre deti, toto je po grafickej stránke priam nádherné a hlavná hrdinka pekelne sexi, ale pre mňa to bolo viac menej utrpenie. Proste nuda. A to cez zaujímavosť, že tento celovečerný projekt Final Fantasy: Esencia života si zaistil miesto v dejinách kinematografie čoby historicky prvý počítačovo animovaný fotorealistický film. Sexi Aki Rossová sa dokonca mala stať prvou počítačovo vytvorenou hviezdou, ktorá by bola opakovateľne pre mnohé ďalšie role v nadchádzajúcich filmoch. Snímka Final Fantasy: The Spirits Within je síce inšpirovaná sériou počítačových hier, ale má originálny príbeh aj postavy. Zem je v roku 2065 v moci podivných bytostí. To sa mi na snímke asi páčilo najviac. Milujem "blízku" budúcnosť. Bohužiaľ nákladná produkcia si vyžiadala také prostriedky, že hoci sa film stal v čase svojho uvedenia relatívnou senzáciou, jeho tržby nedokázali pokryť náklady. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Doktorka Aki Ross byla zařazena na 87. místo žebříčku Hot 100 časopisu Maxim pro rok 2001. Objevila se také na obálce vložené přílohy. Stala se tak doposud jedinou neexistující postavou, která byla do tohoto žebříčku zařazena. (Caszidy)
  • Tvůrci vytvořili zábavné video, ve kterém jednotlivé charaktery z filmu, v čele s Aki, tančí ve stylu slavného videoklipu Michaela Jacksona Thriller. (Caszidy)
  • Datum, kdy měla Aki první sen, je datum narozenin manželky režiséra Hironobu Sakaguchiho. (Caszidy)

Reklama

Reklama