Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní hlasové obsazení, perfektní digitální zpracování a podmanivý svět příběhu. Na druhé straně ale také snímek, který v některých pasážích postrádá "život" a především v úvodu připomíná spíše než film jen souhrn cutscén z promakaného sci-fi světa s opravdu nepříliš vydařeným scénářem. Škoda. Nejdražší videoherní adaptace do filmu mohla dopadnout daleko lépe. Pořád je to ovšem nesrovnatelně lepší, než většina snímků z toho žánru a nedělá to ostudu původní herní sérii. Už jen ale kvůli těm pár výborným scénám a tomu luxusnímu vizuálu nemůžu jít níž. ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Tak. Viděl jsem tenhle film až dlouhých 6 let od vzniku, ale musím říct, že na kráse mu to neubralo. Počítačovou animaci mám rád, avšak toto... To předčilo veškeré mé očekávání! Ne že by byla grafika kdo ví jak dokonalá, to ne, ale designér všech těch monster, výtahů, vesmírných lodí, krajiny, ... , to musel být panečku člověk s představivostí patnáctiletého klučiny, který civí do výstřihu Pamely Anderson ;) Z mého pohledu víc než zasloužené 4 hvězdičky. ()

Reklama

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na film podíval znovu s odstupem několika let, už mě nebavil tolik jako tenkrát. Audiovizuální zpracování je pořád úžasné, ale už mě neohromí natolik, abych opomenul ani ne tak na chabější děj, jako spíš na místy opravdu dementní dialogy, které jsou o to výraznější, oč se dabéři postav méně snaží. Klišé střídá klišé, i když co taky čekat od Japonců, když jsem nikdy nebyl fanouškem hentai / animé nebo co z toho vlastně jsou ty jejich komiksy, který ještě nejsou klasifikovaný jako porno :) 55% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Scénář sice místy zavání těžkým béčkem, a moc tomu nepřidá ani mužský hrdina s tváří Bena Afflecka a hlasem Aleca Baldwina, jenže co naplat, když se na to tak dobře dívá....za současného stavu věcí (k 5.12.2005) by se dalo říct, že je to takové hodinu a tři čtvrtě dlouhé video z Killzone s lepším a hlubším příběhem než ona zmiňovaná střílečka. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Final Fantasy: The Spirits Within má prelomovú animáciu, avšak to je asi jediná vec, ktorou by sa mohli tvorcovia chváliť. Po obsahovej stránke to už tak dobré nie je - správanie postáv je neprirodzené, zápletka je neoriginálna, nie je tu žiadny hlboký význam a podobne. Nie je to film spravený s citom a s dušou, je to len nič nehovoriace chaotické sci-fi, ktoré je najviac mnohonásobne horšie od hernej série. Nehovoriac o tom, že bol pre mňa film tak únavný a nezaujímavý až natoľko, že sa mi ho podarilo pozrieť celý až po štvrtý raz. No, celý... aj počas štvrtého pokusu som venoval pozornosť niečomu inému, než deju a líši sa to akurát v tom, že som počas sledovania nezaspal, ako sa stalo popri predošlých pokusoch. Odpad nedám, pretože grafická stránka filmu je na rok výroby veľmi slušná, soundtrack nebol hrozný a má to spojitosť s Final Fantasy hrami. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Vlasy doktorky Aki Ross mají poloviční hustotu oproti běžnému lidskému průměru. Přesto má Dr. Aki Ross 60 000 realisticky se pohybujících pramínků. Těchto 60 000 pramínků vlasů spotřebovalo celou pětinu z času vyhrazeného pro vytváření počítačové grafiky filmu. (Caszidy)
  • Tvůrci vytvořili zábavné video, ve kterém jednotlivé charaktery z filmu, v čele s Aki, tančí ve stylu slavného videoklipu Michaela Jacksona Thriller. (Caszidy)
  • Zápěstní hodinky Seiko, jež nosila Dr. Aki Ross, se v mírně odlišném designu, s několika kosmetickými změnami běžně prodávaly. (Caszidy)

Reklama

Reklama