Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zcela neskutečná podívaná držící si svůj velký prim (první plně animovaný film, který se snažil nevypadat jako animovaný film... jak jinak to popsat?). Pochopit o čem to celé je už je trochu těžší (asi proto, že jsem hru Final Fantasy nikdy nehrál), nicméně vizuál a fantazie tvůrců to zcela plně vynahradí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade technický je to dosť,dosť dobré.Celé to sci-fi bolo vlastne dosť dobré ,rovnako ako aj prostredie filmu a akčné scény.To prostredie filmu sa mi páčilo asi najviac.Jediný mínus tohoto filmu je ,že ma moc nezaujal. Neviem ale čím to je. Škoda, niečo mu chýbalo, ale technicky je to parádne. 70% - 3* ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V neďalekej budúcnosti, v roku 2065, našu Zem takmer úplne ovládli Fantómovia. Záhadné, smrtiace eterické bytosti. Kto sú? Čo chcú? Je to agresívne invázne vojsko alebo len smutné, stratené duše na ceste nekonečným vesmírom? Výborný postapokalyptický, akčný sci-fi horror. Rád sa vraciam ku tomuto titulu pre jeho zaujímavý scenár a úžasné, dokonalé animácie. Je to už viac ako desať rokov, čo bola "Final Fantasy: Esencia života" uvedená do kín, ale aj dnes musím obdivovať detailnú prácu animátorov. **** ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Plne súhlasím s výhradami voči deju, ale keď zhodnotíme film celkovo tak si musíme jednoznačne priznať jeho výnimočnosť. Podobných filmov je minimum a už vôbec som nepočul o nejakom s podobne (takmer) dokonalou počítačovou grafikou a zobrazením ľudských postáv a prostredia. To je jednoducho niečo neskutočné a rozhodne stojí za zhliadnutie. Aj napriek umiestneniu deja do budúcnosti preplnenej technikou si film zachováva typickú japonskú atmosféru. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Film je typickou ukázkou počítačové animace, která bohužel je tou špatnou cestou. Kromě velice slabého obsahu mi vadila právě ta animace. Mnohem víc mě bavil bonus, který kopíruje hlavní film, jen je složen z různých vývojových fází hlavního filmu. Je to svěží, nenásilné, komiksové. Jemu dávám 4, hlavnímu 2, celkem *** ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Doktorka Aki má 27 rokov, výšku 170 cm, hmotnosť 56 kg, krvnú skupinu A, je slobodná a narodila sa 7. októbra 2038 v San Franciscu. Na DVD sú jej obrázky v plavkách. (Greenpeacak)
  • Keď skončila výroba filmu, bolo k dispozícii 15 terabajtov dát. (Greenpeacak)
  • Zápěstní hodinky Seiko, jež nosila Dr. Aki Ross, se v mírně odlišném designu, s několika kosmetickými změnami běžně prodávaly. (Caszidy)

Reklama

Reklama