Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

tom88 

všechny recenze uživatele

Final Fantasy nie je ani zďaleka dokonalým filmom, ani v rámci žánra. Každopádne ma film zaujal a kedže mám rád všetko sci-fi, nebudem príliš kritický. Vizuálne spracovanie je dychberúce a prekrásne, podobne ako akčné scény, s ktorými sa tvorcovia pohrali. Príbeh nie je príliš závažný a hĺboký, ale rozhodne nenudí. Tí čo nemajú moc radi scifká, tak asi moc neodporúčam. Ja mám tento snímok moc rád a určite sa k nemu opäť vrátim. 75% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Unikátní kousek, který je kompletně vytvořený na počítači. Tady stroprocentně platí rčení, že film je světem iluzí, do kterého tak rádi utíkáme před realitou. Při prvním zkouknutí jsem měla problém rozeznat, jestli se jedná o geniální práci grafiků nebo o skutečné postavy. Museli si s filmem pěkně vyhrát. ()

Reklama

Elementál 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, źe skoro každý uživatel preferuje VII před I, přičemž si nejsem úplně jistý proč vlastně. Chaotický, těžko pochopitelný příběh ze sedmičky nahrazuje jednodušší, pomalu plynoucí a mystický příběh jedničky. Sice mi chyběly typické japonské tváře, ale i tak jsem si krásu animace užil do sytosti. Nápad s fantomy úžasný (asi jediný film, v kterém můžete kulkami zabít ducha) a atmosféra mrazivá. Vadilo mi, že ve filmu se objevovalo jedno klišé za druhým (mladí hrdinové v naprosto klasickém rozdělení, extrémně záporný záporňák, lovestory, happyend aj.), ale dalo se to ještě přežít. Navíc jsem měl ze začátku pocit, že sleduju spíš záběry s počítačové hry, než z plnohodnotného filmu ale po pár záběrech jsem si zvykl. A závěr? Těžko posoudit, který z dílů FF je lepší, nicméně k oběma se dá podotknout pár stejných poznatků: krásná animace, zajímavý příběh, nepříliš dobrý scénář a taky to, že sice tvoří jakýsi malý kult, ale do dějin kinematografie nikdy neudělají výraznou stopu. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Animace prostředí je kvalitní, ale postavy, i když jsou hyperrealistické tak přesto je poznat, že jsou umělé, právě proto mě moc neohromila, protože na ni lze obdivovat jen ten pokus o realističnost bez nějakého nápadu, což je u mě velký mínus. Příběh jednoduchý(místy až předvídatelný), hudba kvalitní. Některé situace hodně připomínali film Vetřelec a Vetřelci(nebudu scény popisovat, spoilerovat nechci, ale schéma je hodně podobné...)těžko říct, jestli se tvůrci zmiňovaných filmů inspirovali, ale jinak jsem se u filmu nenudil, tak myslím, že 2,5 hvězdičky si zaslouží... a co se týče filmu jako adaptace, těžko říct, já jsem nějaké společné znaky nenašel, snad jen název a tu grafiku(myslím jako, že vypadá dobře) :-) ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Po formálnej stránke naozaj vydarená snímka, ktorá má navyše aj isté filozofické posolstvo (ktoré nie je síce najoriginálnejšie, ale o to závažnejšie). V niektorých scénach je navyše veľmi dobre vybudované napätie a film sa môže pochváliť skvelou atmosférou. Určite nezaškodí sa k tomuto filmu ešte niekedy vrátiť. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Ve své době se jednalo s rozpočtem 137 mil. amerických dolarů a nejnákladnější film, vytvořený na motivy počítačové hry. Zisk však činil pouze 85 milionů amerických dolarů. (Mitchy1)
  • Sériové číslo 102171, které je vidět na trupu Black Boa, je datum narození jednoho z designérů této lodi. (Caszidy)
  • Vlasy doktorky Aki Ross mají poloviční hustotu oproti běžnému lidskému průměru. Přesto má Dr. Aki Ross 60 000 realisticky se pohybujících pramínků. Těchto 60 000 pramínků vlasů spotřebovalo celou pětinu z času vyhrazeného pro vytváření počítačové grafiky filmu. (Caszidy)

Reklama

Reklama