Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když vlivný mafiánský boss (Christopher Walken) požádá bývalého gangstera Jimmyho Světce (Andy Garcia) o poslední službu, nemůže Jimmy odmítnout. Shromáždí svou starou partu, aby společně provedli zdánlivě jednoduchý úkol - odradili nežádoucího nápadníka mafiánovy dcery. Když ale při akci někdo neplánovaně zemře, Jimmy i jeho kumpáni se ocitnou na seznamu "mrtvých mužů". Jimmymu zbývá pouhých osmačtyřicet hodin na to, aby dal všechno do pořádku a zachránil život kamarádům i ženě svých snů. (HBO GO)

(více)

Recenze (84)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Snaží se to vypadat jako gangsterka od Tarantina, ale k tomu jí chybí ještě sakra hodně. Andy Garcia veme kšeft po pár letech z podsvětí a trochu se mu to podělá. Nebylo to špatný, ale občas to nedávalo smysl a bylo přehnaný. A Steve Buscemi měl dostat mnohem víc prostoru. Neni to film, na kterej bych pěl ódy ještě za pár let, ale na večerní odreagování to stačilo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jimmy si najmä na prácičku, na ktorú je najatý uber gangstrom- Walkenom s mŕtvym vtákom, päť ksichtov na pohľadanie a musí mu byť hneď zrejmé, že s nimi ide to poriadneho rizika. A nevyplatilo sa, holt jednoduchá záležitosť sa skomplikuje vzbŕklosťou aktérov. Až máte dojem, že nie sú mentálne úplne v poriadku a vlastne ani vzhľadom na priebeh celej akcie som nenašiel dôvod, prečo by som im mal držať nasledujúce minúty palce pri unikaní nájomnému vrahovi. Sympatický tu sú v podstate iba Garcia v nevkusnom deväťdesiatkovom XXL obleku a jeho milá. To je aj Lloyd, ale keďže má na svedomí to, čo má, si nič dobré nezaslúži. Filmársky sa Fleder chcel trochu vytiahnuť a tak tu máme vsuvky s odkazmi od mŕtvych a snové, patrične gýčovo ladené scénky. ()

Reklama

messi@h 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tenhle film působí příliš nepřirozeně a všechno je v něm přitažené za vlasy, stejně jako jeho zápletka, která je opravdu nepovedená. Nechápu, proč bylo potřeba na jednoduchý úkol (postrápit jednoho frajírka, který ani nepatří do podsvětí) pět gangsterů. Na to by snad měli v pohodě stačit dva (pokud ne jeden). Nechápu, jak mohli takhle jednoduchý úkol až tak pohnojit. Snad jen proto, že to byli naprostí diletantni. Nechápu, jak může někdo s tak dobrým srdcem jako Garcia v tomhle filmu být zároveň drsný gangster. Atd. atd. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kvalit a výjimečnosti Pulp Fiction ani Gaunerů to nedosahuje, ale stejně má dost co nabídnout. Třeba Christophera Walkena coby Zadumaného Muže nebo Steva Buscemiho v jeho jednoznačně nejnamachrovanější roli. A ještě tu je gangsterská láska, zajímavá vypravěčská metoda a leccos dalšího. Rozhodně doporučuju. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Kvalitným castingom ovenčená, scenáristicky a režijne podivne vedená gangsterka. Ploché postavy, slabá a nezmyselne tvarovaná romantická linka. Soundtrack, ktorý vo filmoch tohto žánru považujem za jednu z najdôležitejších zložiek, taktiež priemerný. Zaujme len zvolená rozprávačská metóda a sympatický Andy Garcia, ktorý mal dostávať viac podobných príležitostí. Svoje si uhral prakticky vždy, len mu chýbal čuch na naozaj kvalitné úlohy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Obleky pro Andyho Garciu vybral a dodal samotný Giorgio Armani. Informace je uvedena na konci závěrečných titulků. (dokec)
  • Velšský hudebník John Cale se filmem nechal inspirovat při psaní písně „Things" (2003). (WernerDMZ)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama