Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když vlivný mafiánský boss (Christopher Walken) požádá bývalého gangstera Jimmyho Světce (Andy Garcia) o poslední službu, nemůže Jimmy odmítnout. Shromáždí svou starou partu, aby společně provedli zdánlivě jednoduchý úkol - odradili nežádoucího nápadníka mafiánovy dcery. Když ale při akci někdo neplánovaně zemře, Jimmy i jeho kumpáni se ocitnou na seznamu "mrtvých mužů". Jimmymu zbývá pouhých osmačtyřicet hodin na to, aby dal všechno do pořádku a zachránil život kamarádům i ženě svých snů. (HBO GO)

(více)

Recenze (84)

castor 

všechny recenze uživatele

Dřív běhal mezi nimi, teď je jakýmsi pěšákem v záloze, takže když si mafiánský boss vzpomene, že zrovna tuhle službičku by nejlépe zvládnul Andy Garcia, na zdánlivě jednoduchý úkol musí kývnout. Domluví se se starou partou násilníků, zlodějů a hlavně loserů (jeden má za boxovací pytel mrtvolu, další je promítačem pornofilmů), ale za deštivého večera se v policejních uniformách leccos zvrtne. Takhle si to místní boss upoutaný na invalidní vozík (v obvyklé démonické show Christophera Walkena) nepředstavoval. Gary Fleder byl toho času nováčkem, snažil se svést na tarantinovské vlně, svému kousku předal auru tajemna a nevyhnutelnosti, s atmosférou je snaživý, ale nikdy vyloženě nestrhne. Ani scénárista Scott Rosenberg, který stojí i za peckami Con Air nebo 60 sekund, nakonec nepřekvapí. Takže nejsilnější je tenhle thriller v hereckém obsazení. A na Gabrielle Anwar se vždycky dívalo skvěle. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mnozí tu vidí podobnost s Tarantinem, já spíše s bratry Coenovými. Parta rozdílných charakterů a jednoduchý plán, který končí masakrem a dalšími vraždami. Bohužel Fleder není ani jeden z Coenů a scénárista se také nijak nevytáhl. Jediným originálním prvkem, tak je obsazení Buscemiho do role super zabijáka. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra,fajn herci.Forsythe, Williams, Buscemi a Walken jsou prostě skvělí,téměř jako vždycky. Andy Garciu jsem nikdy moc rád neměl, ale kdo mě upřímně mile překvapil byl Christopher Lloyd. Po všech těch šaškovskejch rolích v Návratech do budoucnosti nebo Denisovi byla tohle fakt moc příjemná změna.Škoda, že nedostává víc vážnejch rolí. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Až príliš melancholická skoro-gangsterka, ktorá nezapadá dokonca ani do 90. rokov. Hodnotil by som vyššie, nebyť jednej z jej základných kvalít - tej nesmiernej fatalistickosti, s ktorou takmer všetky postavy čelia svojmu osudu, tak pokojne a relatívne pasívne, akoby už naozaj boli mŕtvi. Holt, ono to ten film avizoval už svojim názvom. Každopádne nebesky vyrovnaný Svätý Jimmy stratený vo svojom širokánskom obleku priamo od Armaniho a jeho originálny biznis s videosprávami zosnulých svojim potomkom mi v pamäti zostanú... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborná gangsterka, ktorá naviazala na vtedajší úspech Pulp fiction s výborným hereckým obsadením, kde každý z hercov má dosť silný part a celkovo aspoň ja mám taký pocit, že sa režisérovi výborne podarilo každej postave nadeliť primerane vyrovnanú dávku sympatií. A.Garcia sa do úlohy perfektne hodil a všetci, ktorých si vybral do partie sú viac či menej známy a kvalitní herci. Asi najväčším prekvapením je Ch.Loyd, ktorý si zahral asi najepšiu (hoci malú) postavu v celej svojej kariére. V úlohe nájomného vraha sa predstaví skvele nenápadný S.Buscemi, postupne likvidujúci partiu "svätého Jimiho", ktorá zbabrala dosť jednoduchú, ale netradičnú úlohu. Chladný a invalidný boss pre nich zvolil slávne nepopulárny spôsob smrti-pohanku. Každý z partie sa rozhodol čeliť rozsudku smrti po svojom... Jeden z malých veľkých gangsterských filmov, ktoré zatiaľ nevydal žiaden z distribútorov na DVD. Svojho času som tento film na VHS zbožňoval. Film 80%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Velšský hudebník John Cale se filmem nechal inspirovat při psaní písně „Things" (2003). (WernerDMZ)
  • Obleky pro Andyho Garciu vybral a dodal samotný Giorgio Armani. Informace je uvedena na konci závěrečných titulků. (dokec)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama