Reklama

Reklama

VOD (1)

Ostřílený detektiv, který pátrá po brutálním vrahovi mladé realitní makléřky, odhalí spletitou síť kriminálních aktivit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (360)

POMO 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky plíživý krimi-thriiler se správně pochmurnou a v detailech originální hudbou, zajímavými střihovými hříčkami a dokonalým obsazením, včetně všech vedlejších postav. Královský herecký výkon Benicia Del Tora. Pravděpodobně letošní nejlepší americký příspěvek do žánru, se skvělým balancem mezi odkrýváním podezřelých postav a permanentní nejistotou v tušení, že všechno bude jinak. Na celovečerní debut režiséra videoklipů unikátní počin, Grant Singer má nakročeno do elitního klubu (Villeneuve, Fincher). ****1/2 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Monotónní detektivka s příběhem, který působí, jako by ho někdo celou dobu koncipoval do seriálu, jenom aby se Netflix na poslední chvíli rozhodl, že chce radši ušetřit a mít jen malý komorní film. Druhá polovinu úplně mimo, než se ten přístup ale omrzí, tak je to celkem fajn a Benicio jako vždy super. 6/10 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Už by to bylo na úvod asi moc, kdyby Timberlake zapěl: „…do snů pro Zlatovlásky, dál jen vejdi...“ Hodně udělají dobře napsané postavy, velmi rozmanitý hudební doprovod přispívající k tenzi i klidná síla zabejčeného Benicia del Bejka. Vizuálně začíná připomínat Charlese Bronsona, i když herecky je to pochopitelně jiná liga, vlastně i jiný sport. Možná nosí v peněžence fotky Villeneuva i Finchera, ale suverénnost Granta Singera je ohromující a já nevidím důvod, proč nespatřit na podlaze pět svlečených hadích kůží. Dobrých kriminálek z Maine není nikdy dost. Opravuji. Dobrých kriminálek není nikdy dost.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Někdy je dobré příliš neočekávat, a pak může přijít i překvapení. Ještěr, nevím proč ne plaz nebo rovnou had, když našla hadí kůži, je průměrná tuctová kriminálka vykrádající starší francouzské (nejen). To by nakonec vadilo nejméně, páč originálních námětů je jak šafránu, když už bylo téměř vše natočeno. Film je zbytečně dlouhý a utahaný a jen pár napínavějších scén ho nerozjede. Až příliš brzy tvůrci naznačí, kdo za vším stojí, a tak téměř třetinu jen čekáte, jakým způsobem budou viníci odhaleni. A více než jasná je i závěrečná konfrontace, protože tak to u žánrově podobných filmů chodí. Ani Del Toro se tentokrát moc nesnažil, a tak po většinu doby sledujeme jen jeho kamennou tvář. Zamrzí, že chybí atmosféra, co jen občas probleskne za doprovodu kakofonické hudby, a nervy drásající napětí - to se nedostaví vůbec. Velmi slabé 3*... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Na pozadí všech aktivit je zločin, jinak nehne nikdo ani prstem. Podle majetku a moci poznáte je! Sám ale nevím, proč bych se tím měl zabývat, když do skupiny příznivců majetku ani moci nepatřím. A že odhalil spletitou síť! - sotva tak jedno vlákno. Mnohé Dylanovky už jsou populární jako Ryvolova Bedna od whisky, jiné bohudík dosud ne. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu vychází z postupné změny povah postav, které se objevují ve filmu. Zpočátku se prezentují určitým dojmem, ale s přibývající stopáží se začnou pomyslně „svlékat z kůže“ jako ještěři. Ukáže se, že postavy nejsou těmi, za které se zpočátku vydávaly. (UhLee)
  • Natáčalo sa v Atlante v štáte Georgia od 15. augusta 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

31.10.2023

Je to zhruba měsíc, co jsme informovali o slovech producentů nové krimi od Netflixu Ještěr, kteří uvedli, že se v zákulisí začíná diskutovat možnost třetího Sicaria. Vynikající krimi thriller s Emily… (více)

Reklama

Reklama