Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedinečná výzva o přežití je zde - jste na ni připraveni? Tropický ráj se pro skupinu soutěžících změní v noční můru, ve které budou muset bojovat nejen s nedostatkem jídla a pohodlí, ale hlavně mezi sebou. Pohádkovou výhru 2 500 000 korun ale může vyhrát pouze jeden. Kdo se stane vítězem? Začíná nejnáročnější show - Survivor Česko & Slovensko. (TV Nova)

(více)

Recenze (182)

Olík 

všechny recenze uživatele

Měl bych asi začít, jak jsem tak v průběhu soutěže četl různé komentáře, zřejmě zásadní informací a to, že jsem neviděl ani sekundu jakékoliv zahraničního Survivalu. Pochopil jsem, že skalní fanoušci této dobrodružné reality-show si u tuzemské verze rvou vlasy z hlavy….ok chápu, jsme někde jinde….ale já si místy vlasy trhal také a to bez jakéhokoliv srovnávání. Nulové celebrity (sorry, ale to že jsi se rozhodl nikdy nepracovat a místo toho obcházíš televize z tebe nedělá nic výjimečného) versus prostý lid = nuda versus nuda. Stále stejné soutěže, stále stejné o ničem pasáže, stále stejné dlouhé kmenové rady….tuny zbytečných minut. Postrádal jsem dynamiku, postrádal jsem napětí, postrádal jsem efektivitu. Takové zvláštní schizofrenická situace….nenechal jsem si ujít ani jeden díl, ale samotný konec mne nijak netrápil….ba naopak. Takže bych to asi shrnul takto: Pořad splnil jakýsi účel a to v určitý den a určitý čas zabavit diváka, ale čekal jsem (a očividně nejen já) mnohem víc. PS: Vítěz z mého pohledu zasloužený. ()

LasT_Olt odpad!

všechny recenze uživatele

Stejně jako originální Survivor, který se vysílá už přes 20 let, se i česká Nova už mnoho let snaží, v neperiodických odmlkách vykrást tuhle dnes již kultovní reality show. Kdybych to měl popsat po lopatě, je originál a Survivor ČZSK, asi jako Napoleon u Slavkova a Napoleon u Lipska. Špatně je tady vlastně úplně všechno; slow motion záběry, medailonky (jak z nějaké Superstar tvl), hudba (ti zmrdi z Novy si dokonce dovolí tam používat překrásnou hudbu od Two Steps From Hell, což mi trhá žíly), neustále tleskání úplně všemu, ubrečená verze Travise Scotta (toho kdyby potkal Jeff Probst tak by ho vážně asi zabil a ne mu ještě říct, jak je statečný a že je v pohodě, že to quitne druhý den do prdele). Nejhorší je ta dramaturgie, ta u tohohle pořadu fakt kolabuje víc jak můj milostný život a to už je co říct. Pure comedy right there. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Pro neznalce předlohy to možná bude fajn podívaná, ale pro mě, který na Survivorovi vyrůstal a stále ho považuje za jednu z nejlepších soutěžních reality show, je to bohužel téměř nekoukatelné. Neustálá snaha být efektní je spíše kontraproduktivní, je to zdlouhavé, některé herní prvky narušují taktický aspekt hry, hudba je rušivá a mohl bych pokračovat dál, ale nebudu. Viděl jsem část jednoho dílu a to mi myslím bohatě stačilo. ()

L_A_D_A_S

všechny recenze uživatele

Byl jsem v hostelech, kde byly horší podmínky než v téhle parodii na Survivor. Podložky na spaní, pláštěnky, příbor, jídlo na každý den, a při teplotě 36,9 jdeš na hotel se na tři dny vyležet, jiná náročnost úkolů pro ženy a jiná pro muže (k čemu je pak taktika??), každý díl má snad sto hodin, fakt nemam slov. Jen Češi a Slováci dokážou takhle zničit skvělou licenci. PS: Cast není tak špatný, věřím, že americká produkce by z toho dokázala udělat koukatelnou reality show ale tohle fakt ne. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Nejznámější Americký Survivor se natáčí od roku 1999 na různých místech světa. Má aktuálně 41 sérií, každá série má do 17 dílů, každý díl trvá cca 45 minut a celkově soutěž trvá 39 dní. Tato Československá verze Survivoru v Dominikánské republice, kde zároveň natáčejí i jiné státy, se vzhledově té americké +- podobá, ale absolutně se rozchází v délce trvání, pravidlech vyřazování a v přístupu přežití na ostrově. Z nekonečných 67 dní se natočilo 32 dílů a každý díl má 2 hodiny. Aby se vše zaplatilo, musí být prostor pro reklamu a to je důvod, proč je to tak protahované. To co Americká verze nezná je duel, což je pravidlo, díky kterému se i soutěžící, který neustále dostává nejvíc hlasů na vyřazení, může udržet prakticky až do finále. V americké verzi by šel okamžitě domu. Ve vybavení na ostrově, je Československá verze k soutěžícím o dost přívětivější. Mají příbor, hrnečky, plošinu na spaní, pravidelný i když dost omezený příděl rýže a rovnou i pitnou vodu. Rozdíl je ale v tom, že vše je brané hodně sportovně. Na ostrově je trochu kokosu, který později soutěžící dostávají, protože už nebylo kde brát + část moře téměř bez ryb. Těžko by někdo v takových podmínkách zvládal každodenní souboje. Většinu času se vyřazuje každý druhý díl a v těch ostatních uvidíte častokrát i dva souboje o odměnu. Vše se tedy maximálně protahuje až do finále, kde jsou pravidla už zase úplně jiná. Mnohem složitější než v Americké verzi. Porovnávání jednotlivých verzí je právě ten důvod, obrovského rozdílu hodnocení. Ve výsledku ale postavit celebrity proti neznámím lidem není špatný nápad. Pak už jen záleží, jak moc dokážete přijímat odlišné věci a kolik jste ochotní tomu věnovat času, protože tohle bude na hodně dlouho. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (24)

  • Patnáct soutěžících bylo z Česka, devět ze Slovenska. (Zix.)
  • Markíza show původně vysílala od 20:30, po 2 týdnech ji přesunula na časy okolo 22. hodiny, později dokonce až okolo 23. hodiny. (Zix.)

Reklama

Reklama