Reklama

Reklama

Jeen-yuhs: Trilogie o Kanye Westovi

(seriál)
  • USA Jeen-Yuhs (více)
Trailer
USA, 2022, 4 h 39 min (Minutáž: 89–97 min)

Režie:

Coodie, Chike Ozah

Scénář:

J. Ivy, Coodie

Kamera:

Coodie, Danny Sorge

Hudba:

CTZN Chance

Hrají:

Kanye West, Jay-Z, Coodie, Donda West, Funkmaster Flex, Mos Def, Talib Kweli, No I.D., JB Marshall, J. Ivy, Greg Lewis, Consequence, Tarrey Torae, 88 Keys, Damon Dash (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Když se protnou osudy vycházející hvězdy a filmaře, začne natáčení, které potrvá přes dvacet let. Kanye West a jeho kariéra v intenzivním, komorním dokumentárním seriálu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

AnysekMel 

všechny recenze uživatele

Časosběrná fajnovka. Mně, narozdíl od jiných zde, se líbí především první dvě epizody, které jsou možná sice pomalé, ale poskytují detailní pohled do zákulisí jeho(Yeho?) vzestupu. Poslední epizoda se věnuje asi nejbouřlivějsímu období, ale bohužel je velmi povrchní. To je sice škoda, ale nedá se to nikomu vyčítat, realný svět jednoduše nemožnil zpracovat to do takové míry jako první dvě epizody. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Prokousat se prvními dvěma díly je tak trochu křížová cesta (jo, ta paralela s vlastním sebezbožštěním se tu hodí). Je to dlouhé, trnité a únavné. Třetí díl zařazení mnoha záběrů ospravedlní, a především dá divákovi kvalitní insight do toho, co se děje v Kanyeho hlavě v posledních letech. Jestli nakonec něčemu dokument slouží, tak je to poučení, že nemáme Westa ani zbožňovat, ani zatracovat, ale spíš litovat. ()

Reklama

goodnic 

všechny recenze uživatele

Překvapivě detailní dokument, zaměřený hlavně na Kanyeho vzestup, který nebyl velmi medializovaný. A pak jeho pád... vše očima kamaráda, takže žádná velká kritika tam přímo nezazní, je tam ale spousta záběrů, které nechají diváka vytvořit si vlastní představu. Přijde mi, že Coodie nechtěl kamaráda kritizovat, ale spoustu těch záběrů ukazujících Kanyeho v negativním světle tam dávat nemusel, a přesto tam jsou. Určitě doporučuju zhlédnout třetí díl zvlášť. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Treti cast je nejturbulentnejsi a tak to ma byt. Nejde ani tak o charakterovou studii ,ale poctu raperove tvorbe. Spis nez o drama se tvurci zajimaji o Kanyeho vize. Pohled do zakulisi. Nikdy jsem nevyslel, ze tenhle mor rap a hip hop hudby se k nas z Ameriky tak masove rozsiri. Rikal jsem si proc se zajimat o tuhle egoistickou megahvezdu. ()

Rise.Fall 

všechny recenze uživatele

Ano, všichni ho známe. Kanye je: "rapper, genius, voice of the generation and man who loves fishsticks". :) Čekal jsem od dokumentu asi víc. První dvě epizody jsou hodně zaměřený na jeho začátky, chybí mi tam bohužel některý zásadní věci, který si člověk může leda domýšlet a rád by je tam viděl. Celkově je tam i dost minimálně zvláštních věcí, který jsem úplně z logiky situací a věcí nepochopil. V dokumentu jako takovým mi pak chybí jeho "zlatá éra" tzn. roky 2008-2011 a materiál jak vznikaly alba "808s & Heartbreak", "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" a nebo "Watch the Throne" s panem Jay-Zeem... Chápu, Coodie to bohužel v tý době netočil, ale divák o dost tím pádem přišel... Ta třetí epizoda je už prakticky ze současnosti a je to složený jako mozaika ze střípků. Pokud člověk fakt Kanyeho nesleduje dlouho a nezná každej fuck-up, kterej kdy udělal (a že jich udělal :D), tak má před sebou jen obrázky, ale vlastně netuší o co tam jde/šlo a celý snímek mu uniká. Mam to tak 50/50. Ale on je asi zkrátka takovej "materiál", že 24h dokument o něm by byl stejně málo. Bohužel dokument není až do úplné současnosti (tzn. rok 2023), takže tam chybí to "nejpikantnější"... Tím myslím události od jeho nechvalně známého tweetu "death con 3", který začal jako sněhová koule na vrcholu hory a vyústil v lavinu událostí. Jeho kecy o Hitlerovi atd. ... Napadlo mě, co by na to všechno řekla jeho máma, kdyby ho viděla a slyšela... Pak tady máme teorie o kultech, Iluminátech (co pane Jay-Z?), obětování, Kanyeho údajné nahrazení dvojníkem, říkám 24h dokument by nestačil... , ale tohle mě nepřesvědčilo. 3* Jesus walked away... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Tento dokument měl mít původně premiéru na filmovém festivalu Sundance v roce 2022, ale událost byla zrušena kvůli pandemii covid-19 a událost byla pořádána pouze digitálně. (KGBelik)
  • Netflix za práva na distribúciu dokumentu zaplatil 30 miliónov amerických dolárov. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama