Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey, co dodat? To je zosobněná komedie! Ani u tohoto filmu mne nezklamal. Zde, jako i u každého Carreyovského filmu doporučuji původní znění s případnými cz titulky! Dabovaný Carrey prostě není ten pravý Carrey, neužijete si jeho vytříbených skřeků, xichtů a podobných vylomenin. Co se týče děje: právník, věčný lhář, ze kterého se ze dne na den stane pomocí synova narozeninového přání "stroj na pravdu" - z toho samozřejmě pramení neuvěřitelná škála vtipných scének. Počínaje tou ve výtahu, přes modré pero až po sebedestrukci na záchodcích. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jima Carreyho mám prostě rád a jeho humor mě baví. Pitvoření, k němuž se dovedl ve svých komediích vybičovat, je prostě jedinečné a nikdo jiný takový prostě není. Jeho gumový obličej baví, navíc tady je docela dobře podáno i to morální, které je pointou celého filmu. Některé gagy vás prostě odrovnají. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Víš,co udělám?! Nic!......... Scénář : Stephen Mazur a Paul Guay. Kamera : Russell Boyd. CHYBA VE FILMU - Ke konci filmu je Fletcher na jezdících schodech a při různých záběrech má pokaždé kalhoty jiné barvy....... Hudba - John Debney, a James Newton Howard - ocenění, vítěz - 1998 - ASCAP Film and Television Music Awards. CITÁT - Simons je starý. Už to měl dávno zabalit, ale nechce zůstat doma, protože nesnáší starou. Znáte ji z vánočních večírků. Vždycky se tam zrube a říká mu "demente"...... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Advokát Jima Carreyho musí lhál, lhát a lhát a zase jen lhát, anebo ne?! Už musí říkat jen pravdu, samou pravdu a nic než pravdu. Kreace Jima Carreyho pochopitelně zase jednou zastíní všechny přítomné kolem, a když byl v takové formě, nedá se to napsat o scénáři, který trpí nejen nevelkou propracovaností celé originální zápletky, ale v závěru mu dojdou nápady. Než se tak stane, lze si užít Carreyho eskapád v podobě šaškování a pitvoření tak, jak to umí jen on, habaděj. Gagů postupem času přibývá, až poslední čtvrtina filmu je taková mdlá a film neví, jak by to celé dobře zakončil. Dabing Martina Dejdara nevadil, ale raději mám dvorního dabéra Carreyho Bohdana Tůmu. Pro ty, kdo komedii ještě neviděli, je to dobrá volba a film pro oddechové pobavení má ty správné preference. 60% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Fletcher Reed (Jim Carrey) je obyčejný lhář. Právník. Právník a lhář. Nedokáže si najít na svého syna čas a on se mu za to šeredně pomstí. Jedno kouzelné přání a Fletcher ať už chce nebo ne, tak musí mluvit pravdu. U soudu, ve výtahu, policistovi, sekretářce i bývalé manželce. Tohle je jedna z nejlepších Jimových rolí. Jim se předvádí a zvládá mě pobavit s přehledem. Jeho neustálé žvanění a hlášky jsou výborné. Jim je tady jako komik neodolatelný a tahle komedie mě velmi příjemně překvapila. Nečekal jsem, že se u ní takhle skvěle pobavím. Typický Carrey v nejlepší formě. Parádní zábava. (85 procent) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii od 8. července do 18. října 1996. (Terva)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama