Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice spolužáků, Kyle Broflovski, Stan Marsh, Kenny McCormick a Eric Cartman si vyrazí do kina na nový kanadský film nazvaný Ohnivé prdele. Pokladní jim sice odmítne lístky prodat protože na film, kde se mluví sprostě, mohou jen v doprovodu rodičů, kluci si však hravě poradí. A skutečně film má na městečko zničující dopad. U dětí je sice velmi úspěšný, rodiče však požadují zákaz jeho promítání, protože sprostá mluva se v městečku rozmáhá jako lavina. Další návštěva kina se stane osudnou Kennymu, který si stejně jako postavy ve filmu zkusí zapálit prd. S popáleninami je odvezen do nemocnice, kde však zemře, když mu lékaři místo srdce transplantují bramboru. Zatímco Kenny jako většina lidí skončí v pekle, Stan žárlivě sleduje svou lásku Wendy, která dala přednost jedničkáři Gregorymu a rozzlobené ženy založí sdružení Matky proti Kanadě. Vylákají hrdiny sprostého filmu Terrance a Phillipa na talkshow, kde jsou oba vzápětí zatčeni. Kanada vznese protest, ale protože jí to není nic platné, vybombarduje dům klanu Baldwinů. Spojené státy jako odpověď vyhlásí Kanadě válku a ministryní války jmenují Kyleovu matku, která stojí v čele hnutí Matky proto Kanadě. Armáda útočí na Toronto, Kanaďané žijící v USA jsou internováni v koncentračním táboře štěstí a vzájemná roztržka se mění ve světovou válku a Satan se těší, že se konečně ujme vlády. Stan, Kyle a Cartman však mají plán jak zachránit svět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (606)

Matty 

všechny recenze uživatele

Kennyho rodiče jsou tak chudí, že si musí vzít už druhou hypotéku na papundeklové krabice“. V osmdesáti minutách zažijete ledacos: transplantaci brambory místo srdce, rasistického generála, který postaví všechny černé vojáky do první linie, německé pornostránky i klitoris v nadživotní velikosti. Jó, kdo by nechtěl žít v tom úžasném městečku, městečku South Park. „Kouří se nám od pusy, přeskakujem vágusy“. 90% Zajímavé komentáře: Dadel, Shit, HoneyBunny, Radek99, Honza dAve, TotalFilm ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Podobně jako 1. řada South Parku je tohle pro mě pořádná nostalgie. Živě si pamatuju, jak jsem byl nadšený z toho vidět můj oblíbený seriál ve filmové verzi a překvapený z toho, že je to muzikál. Velmi rychle jsem si ale oblíbil ty písničky, které miluju i dnes. Jeden song je lepší než druhý. Peklo na zemi přináší super příběh, který vůbec nepůsobí jako nějaká roztažená epizoda, naopak je výborně odvyprávěný a je vidět, že tvůrci South Parku s přehledem zvládají oba formáty. Je zde spousta super vtipů a dokonce fungují i dramatické momenty. Stejně jako seriál je to zčásti satira (zde hlavně vidíme válečnou snahu USA), zčásti jakási parodie na dětské i jiné filmy. Snad jejště víc než kdysi mě dostává to, že jednou z hlavních postav jsou Satan - který je gay, což může znít urážlivě, ale ve skutečnosti je to spíš kladný hrdina - a Saddám Husajn, v té době ještě živý irácký diktátor. Ten je pořádně zesměšňovaný jako manipulativní hajzlík ve stylu animovaných grotesek, akorát se samými sprostými vtipy vzhledem k tomu, že je nyní v homosexuálním vztahu se Satanem. Tvůrci došli v provokaci tak daleko, že je dokonce Saddám Husajn v závěrečných titulkách uveden způsobem, jakoby opravdu sám sebe hrál (daboval). Hodně dobrá zajímavost taky pro mě je, že první Kennyho srozumitelná věta bez kapuce byla nadabovaná Mikem Judgem, legendárním tvůrcem Beavise a Buttheada a později například Silicon Valley. South Park mám moc rád a tohle je neskutečně nabušený, muzikálový South Park. (10/10) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanouškem South Parku, viděl jsem jen první sérii a X náhodných dílů běžících v telce, kdy mě to, asi jako každého člověka v předteenagerském věku fascinovalo, jak je to sprosté a má to hnusnou animaci. Kupodivu se mi vyhnul film, což nevím jak je možné, když se k seriálu i spousta lidí u nás dostalo právě přes Peklo na zemi. Ale stalo se a já to dohonil až nyní. Vlastně je to to samé, co jsem popsal výše a docela mě to i bavilo (i když místy jsem se nudil, moc dlouhé, dvacetiminutovka sedí líp), takže i přemýšlím, že se vrátím i k seriálu.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

South park se pro mě stal značkou, která nikdy nezklame! A je úplně jedno jestli se jedná o rovinu filmovou, herní, či úplně jinou. Ale zpět k ději. Postavy se navrátily ke svým kořenům, kdy jsou zcela určitě nejzábavnější. K tomu jako velký bonus se zde setkáme s perfektní a velice vtipnou příběhovou satirou za doprovodu chytlavých a do detailu propracovaných písní. PS: Dílo lze shlédnout několikrát a nikdy neomrzí. 90% ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Bylo to v létě. Byl pěkný teplý večer, tak jsme si s klukama řekli, půjdeme do letního kina. Tak jsme tedy šli. Banda puberťáků natěšená na South Park, zkuste si to představit :). Když jsme přišli do kina, bylo vidět, že tento zajímavý film přilákal spoustu lidí. Kino bylo téměř plné a já si pomyslel, Češi zkrátka mají rádi když se mluví pěkně od podlahy. A taky že jo. Při začátku Pekla na Zemi bylo v kině ticho jako v hrobě. Není se čemu divit, první scéna odhaluje Stana jak se prochází městečkem a zpívá roztomilou dětskou písničku. Pak se on a jeho kamarádi rozhodnou jít do kina na Ohnivé prdele. Už při Terrencovi a Fillipovi se ozýval v kině smích, ve vzduchu bylo veliké napětí. To hlavní teprve mělo přijít. Pak jako by kino vybouchlo. Stačila k tomu prostá přeměna slušných kluků v totální burany. Od té chvíle se smích nezastavil a mě při odchodu z kina pořádně bolelo břicho....i když seriál je zřejmě lepší, tohle prostě taky stálo za to. Tolik sprostých slov v jedné minutě nedokázal pravděpodobně vyprodukovat žádný jiný film. A pak taky ten soundtrack, ten je lahůdkou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (25)

  • Dabérka ženských postav Mary Kay Bergmanová (Liane Cartman, Sheila Broflovski, Sharon Marsh, Wendy Testaburger, klitoris) spáchala sebevraždu pár měsíců po uvedení filmu z důvodů dlouhodobých psychických potíží. (Philoun1)
  • To, že Cartman říká postavě Krtka (původem Francouz) Brit, je odkaz na původní seriál Městečko South Park (od r. 1997), kde Eric postavě Pipa (původem Brit) říká Francouz. (Bachy)
  • Jeden z vojáků, kteří pochodují okolo Kyleova domu, je Ježíš. Je to jediný moment, kdy se tato postava ve filmu objeví. (Bachy)

Související novinky

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama