Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Steed má zjistit, kdo a proč vyhodil do vzduchu laboratoře programu Prospero. Podle videokamer to byla vedoucí programu, atraktivní kráska Emma, ta to však popírá a svou nevinu hodlá dokázat tím, že Steedovi pomůže dopadnout skutečného pachatele. Dvojice se dostane na stopu boháče De Wyntera, který šéfuje spolku PARAPLE a podle všeho nejen dokáže ovládat počasí, ale také si do svých služeb pořídil Emminu dvojnici. S každou stopou je jasnější, že ďábelský zločinec se chystá svým vynálezem vydírat svět a zničit přírodními katastrofami každý stát, který mu odmítne zaplatit. Steed a Emma jsou jediní, kdo ho mohou zastavit. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je zřejmě největší blockbusterová comicsová slátanina v rámci kino distribuce 90 let. A nebyla zrovna levná (údajně 60 mil.USD), ale to je stejně jedno, protože to na výsledku není příliš znát a film má parametry televizní režie. Děj nedává smysl, a navozuje dojem jakoby ani neexistoval scénář anebo měl více verzí, ale ani jednu dobrou. Ve filmu se občas objeví dynamická akční scéna, ale to je asi tak jeho jediné plus. A pak slámovité a otřesně pitomé dialogy ve hvězdné herecké sestavě. Sean Connery snažící se tvářit důstojně, Ralph Fiennes v hučce s výrazem idiota a Uma Thurman v latexovém oblečku se nepotkali zrovna s dobrým režisérem ani scénářem. Výsledkem je předražený guláš a přestylizovaný zmatek, který komerčně neuspěl a podivný režisér s ještě podivnějším jménem Jeremiah S.Chechik se vrátil poslušně tam, odkud přišel a uznal, že filmové plátno pro něj není. 20% ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Asi se mnou většina nebude souhlasit, ale dle mého názoru šlo o velice zábavnou popartovou variaci na Velkou Británii a typické anglické způsoby. Film velice elegantní od začátku do konce tu od retra tu do milé absurdity (např. vědci v kostýmech medvídků mi příjdou obzláště pikantní). Fines si po celý film zachovává obdivuhodnou noblesu a Uma je fascinující a tajuplná zároveň (ona i její klon - od každé se příběh čímsi mystifikuju a ztrácí, stává se mysteriózním). Já jsem se královsky bavil... ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Checikovi pomstitelia nie su skutocne ziadnym prinosom pre svetovu kinematografiu. Scenar a dialogy gycove az hroza, otrasne vizualne efekty(cest vynimkam), taktiez trapne a nepotrebne rekvizity a skutocnou ceresnickou na torte je otrasne herectvo Umy Thurmanovej ktora bola viac ako nevhodna. A ani take hercke esa ako Ralph Fiennes ci Sean Connery film nevynoria s pod hladiny. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Asi bych se normálně k tomuto filmu vůbec nedostala, tento žánr vůbec nevyhledávám, spíš než akční dobrodružný bych ho zařadila mezi suše anglickou špionážní parodii. Jiné filmy, které hodnotím na 3* si již dávno nepamatuji. Tento stojí za zhlédnutí kvůli pár skutečně vydařeným absurdním a přitom vtipným situacím. Výtvarná stránka hraje taky velkou roli. Každopádně je u mě v kategorii film vybočující z řady a je mi milejší než těch netroufám si posoudit kolik % filmů průměrných. Spíš mě překvapilo tak radikálně odsuzující stanovisko většiny, kvůli kterému píši tento komentář. ()

fshrbeny 

všechny recenze uživatele

Vyfintěný Fiennes v buřince, Uma obepnutá latexem a Connery pokoušející se hrát šílence, který ale celou dobu vypadá spíš unaveně a hlavně znuděně. Hlavní výhodou filmu je bezpochyby (kromě postav) jeho délka a hlavní nevýhodou jednoznačně jeho nesmyslnost. Scenárista byl pravděpodobně po celou dobu své práce sjetý, jinak si neumím představit, jak si mohl myslet, že mu scény na sebe logicky navazují. Všechno je to takové zmatené, nepřekvapující a unylé. Jediným dalším plusem je chytlavý theme song. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Roger Lloyd-Pack ve filmu ztvárnil profesora, jeho scény však byly z finální verze vymazány. (D3VIL)

Reklama

Reklama