Reklama

Reklama

Život a smrt Petera Sellerse

  • USA The Life and Death of Peter Sellers (více)

Obsahy(1)

Film Život a smrt Petera Sellerse sleduje bouřlivou cestu britského komika od jeho skromných počátků v pořadech radia BBC až na vrchol popularity, kterou mu přinesly jeho komediální filmové role. Úspěšného herce v jeho skutečném životě drtí divoké partnerské vztahy, jeho nevyzpytatelné chování a nezdravě milující matka. Suverén na plátně, ďábel v osobním životě. Peter Sellers a jeho neopakovatelný životní příběh. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (98)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Zpracováním je zřetelně vidět, že uvedené hypotézy o Sellersově komplikované osobnosti se nezakládají na faktech (částečně se mi vybavil Občan Kane). Dále netřeba nic dalšího dodávat, pouze odkáži na Oskarův vyčerpávající komentář. Na závěr jen dodávám, že 3* především za Geoffreyho Rushe a jeho dvě filmové (ex)manželky (Emily Watson a Charlize Theron). ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Několik opravdu dobrých nápadů na poměrně natahovaný film( hádky s režisérem jako honička v autech,..)Dobrý soundtrack(The Clash, David Bowie..), krásná Charlize Theron.Hlavní hrdina zde není líčen jako sympaťák za každou cenu, ale naopak film sklouzává do druhého extrému, že je nám hrdina nesympatický. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že s přihlédnutím k fenomenálnímu výkonu Geffreyho Rushe a maskérů dám tři hvězdičky, ale on si to celek nezaslouží. Snad z každého časopiseckého článku se totiž o Sellersovi dozvíte víc než z tohohle filmu. A pokud o něm nikdo neví, jaký ve skutečnosti byl, je to vynikající důvod, proč film netočit, ne naopak. Přes Hollywood se prostě zrovna žene vlna životopisných filmů a Sellers byl zrovna na řadě. Naprosté zklamání. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Vyloženě promarněná šance natočit skvělý film o skvělém herci. Bez vynikajícího Geoffrey Rushe (kde on není vynikající, že?) bych ani nedokoukala. Krásná a Britt Eklandové velmi podobná Charlize Theron. Za ně jsou ty tři hvězdičky, zaslouží si je. Zbytek je jaksi odfláknutý, jen ukazuje, jakáže to byl Sellers svině. Perfektní komentář Oskar..... ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Není to obvyklý životopisný film... oživení v podobě komentářů jednotlivých postav (které v Sellersovské tradici hraje opět Rush) přímo na kameru krátce poté, co odcházejí z života hlavní postavy a vůbec i přítomnost dalšího štábu, to vše působí osvěžujícím dojmem, zvláště pokud o Sellersovi něco málo víte. Škoda jen, že jako celek se děj pohybuje od jedné scény ke druhé a příliš to nenavazuje. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Sellers byl první muž, který se objevil na obálce Playboye, a to konkrétně v dubnu 1964. (imro)
  • Peter Sellers se objevil celkem v šesti filmech o nešikovném inspektorovi, přičemž ten poslední – Stopa růžového pantera – vznikl dva roky po hercově smrti a z nepoužitých záběrů z předcházejících částí. (imro)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama