Reklama

Reklama

Zatímco černošský detektiv James Carter skončil u dopravní policie, jeho parťák Li je členem ochranky čínského velvyslance Hana. Ten se chystá zveřejnit tajemství šéfů Triád, nejobávanější čínské zločinecké organizace, ale když chce prozradit, kde je tajemný Šaj Šen, je postřelen najatým zabijákem Kendžim. Carter a Li slíbí velvyslancově dceři Su Jung, že ho vypátrají. Vydají se pro obálku, kterou jí předal otec pro případ, že by se mu něco stalo. Krátce před nimi se jí však zmocní několik ozbrojených mužů. Také z nemocnice je odvolána Hanova ochranka a vzápětí se objeví gang, který chce velvyslance zabít. V poslední chvíli zasáhnou Carter a Li a jednoho zabijáka zajmou. Dozvědí se od něj adresu v Paříži, kde má být Šaj Šen. Okamžitě se tam vypraví. Dvojice zjistí, že Šaj Šen je seznam třinácti nejvýše postavených bossů Triád a informace o něm má zpěvačka Genevieve, kterou během vystoupení zachrání na poslední chvíli před střelci v hledišti. Vzápětí jim zavolá Kendži. Chce Genevieve výměnou za Su Jung, kterou drží jako rukojmí ve vyhlídkové restauraci na Eiffelovce. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (305)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ano, po slušném výdělku a úspěšnosti musel přijít na řadu třetí díl. Musel!!! Tentokrát tvůrci vyměnili Ameriku za Evropu a konkretně zasadili přiběh do Paříže. Obával jsem se toho. Bohužel jsem vyrůstal na filmech, které se odehrávají ve velkých amerických velkoměstech jako je třeba New York, Los Angeles, Washigton D.C. a nebo třeba Chicago ve kterých jezdí auta GMC nebo třeba dokonalá auta značky Ford. Na film odehrávájící se někde jinde se koukám s jistým odporem, ale čas od času jsem mile překvapen. Například Taken byl skvělým thrillerem a bylo mi ukradeno, že se to odehrává v Evropě. Křižovatka smrti je podobným případem. Je mi to jedno, že jde o Paříž! A proč? Sice je to taková akční blbůstka, ale na hodinu a půl to zabaví skvěle. Vtipné scény, vtipné hlášky a hlavně sympatická dvojice Jackie Chan a Chris Tucker. Je až neuvěřitelné co všechno Jacki Chan ve svých 53 letech umí. Ale spíše bych se vrátil k Chrisi Tuckerovi. V předešlých dvou dílech byl protivný. Ta jeho ukecaná huba mi lezla na nervy, ale tady se chová celkem kultivovaně a docela mi zde konečně sednul! Nicméně, i když jde o dobrou zábavu, tak další díl by už neměl vzniknout, aby to nesrazilo hodnocení celkově silně průměrné trilogii! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po výborné dvojce je tohle naprosto otřesný a nepochopitelný propadák. Nepochopitelný proto, že jeho režisér je tentýž jako režisér předchozích dvou dílů a dokonce i scénárista je stejný jako u dílu prvního, což už nechápu vůbec. A otřesný proto, že není skoro vůbec vtipný, že je naopak hodně hodně trapný, že nejtrapnější je tehdy, když se snaží být vážný, že Tucker mi skoro celou dobu lezl na nervy místo aby mě bavil, že Jackie by naprosto nevýrazný a jakoby otrávený (bodejť ne), že... atd. Že se von Sydow občas mihne v nějaké pitomosti jsem si už zvykl, ale co tam dělal Polański ví čert. Jediná jakž takž vtipná scéna byla ta s jeptiškou, ale i ta byla zoufale slabá, v porovnání s nápaditým a jiskrným humorem Rush Hour 1 a 2. Druhá hvězda je jen z nostalgie a za pár dobrých Jackieho kousků navzdory jeho věku. Dal jsem tomu druhou šanci a třetí už určitě nikdy nebude, leda bych podstoupil frontální lobotomii. ()

Reklama

sonnak 

všechny recenze uživatele

První polovina nekoukatelná, druhá celkový dojem alespoň lehce zachraňuje. I ten Jackie nám už lehce stárne, místo skákání běhá a místo běhání skoro padá :) Bráno v úvahu, že od prvního mástrpísu Drunken Mastera uplynulo neuvěřitelných 29 let, takže je vlastně dvakrát tak starej než byl tehdá...líp to asi dopadnout z jeho strany nemohlo. Nejlepší z celého filmu se tak pro mě stala stylová nebojová scéna z kabaretu. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Jednotka a dvojka boli pri všetkej svojej nasprostastosti navýsosť zábavné kúsky, ktoré som si pozrel aj viackrát a možno ich ešte aj uvidím (dvojku už len kvôli Zhang Ziyi :-) ). Tento paškvil je už ale bohužiaľ frontálnym útokom na zdravý rozum akéhokoľvek diváka. Scenár by bol kvôli svojej klišovitosti, vykonštruovanosti a totálnej priehľadnosti (hlavného záporáka odhalí priemerne "napozeraný" divák v priebehu 2 až 5 minút) už i tak veľmi slabý, ale v tomto prípade to nestačí a scenárista tu celkom otvorene rezignuje aj na elementárnu logiku či aspoň náznaky kauzality. Z bahna to nevytiahne ani Ratnerova tuctová réžia ani hlavná herecká dvojica, ktorá oproti predchádzajúcim filmom neprichádza s ničím novým, naopak, aj staré dobré veci sa len recyklujú a účinok už je minimálny. 3 / 10. P.S.: Aké diabolské vnuknutie prinútilo Romana Polanského zúčastniť sa tohto trapasu, to asi nikdy nepochopím... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem nevěřil, že se dožiji filmu, ve kterém Tucker v akci přehraje Chana, ale stalo se a vůbec to není pěkný pohled. Křižovatka smrti 3 sice nedopadla v tržbách až tak špatně, ale rozhodně je daleko za svými předchůdci a je celkem pravděpodobné, že producenti na nějakou dobu tuhle sérii zmrazí. A pokud ne, pak upřímně doufám, že za Jackieho vyberou nějakou mladší náhradu. Tucker na to ještě pořád má, Jackiemu už akční scény nejdou a kvůli ničemu jinému v téhle sérii nikdy nebyl (a čím méně kope, tím je znatelnější, že opravdu není moc dobrý herec). Kdyby se někdo rozhodl pro restart série třeba s duem Tucker-Jet Li, to už by mohlo být zajímavé (i proto, že by Li mohl do série propašovat trocha nefalšovaného drsňáctví). Jestli ale vznikne čtyřka s aktuální dvojicí, je dost možné, že bude v hodnocení olizovat to nejnižší patro. A to je něco, čeho už se opravdu nechci dožít... ()

Galerie (120)

Zajímavosti (22)

  • V jednej zo scén Lee povie: "Nehovorím po francúzsky." Jackie Chan v skutočnosti rozpráva po francúzsky veľmi dobre. (m.a.t.o.)
  • Když někomu při natáčení zazvonil telefon, zaplatil poplatek 20 dolarů, které byly věnovány na útulek pro bezdomovce. Na konci února to dělalo celkem 600 dolarů. (SG-1)

Související novinky

Brett Ratner v Spielbergových službách

Brett Ratner v Spielbergových službách

12.05.2011

Posledním filmem, který jsme od něj viděli, byla Křižovatka smrti 3 z roku 2007. Pak měl velké plány se čtvrtým Policajtem v Beverly Hills, ale nic z toho nebylo. Momentálně dokončil krimikomedii… (více)

Nicolas Cage je duch...

Nicolas Cage je duch...

28.06.2008

...herce, kterým kdysi býval, říkáte si. Ano, to taky. Ale naše souvislost směřuje k polit-thrilleru The Ghost Romana Polanského. Tomu to nedávno nevyšlo s historickým velkofilmem Pompeii (to víte, v… (více)

Eddie Murphy je neuvěřitelně mrňavý

Eddie Murphy je neuvěřitelně mrňavý

23.04.2008

Kdo si chce na něj šlápnout? Moment, ne všichni najednou! ;-) Studio Universal už nějakou dobu plánuje komediálně laděný remake klasiky z roku 1957 The Incredible Shrinking Man. Původní verze s… (více)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Reklama

Reklama