Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobby Darin (Kevin Spacey) se narodil v roce 1936 v Bronxu. Měl velký talent, od dětství ho fascinovala hudba i tanec. Matka ho učila zpívat a hrát na různé hudební nástroje. Jediná píseň stačila k tomu, aby z něj udělala hvězdu a vystřelila ho na první místa hudebních hitparád. On ale chtěl víc než jen zpívat, chtěl se stát varietním umělcem. Tančil a zpíval v mnoha klubech a během krátké doby se stal miláčkem davů. Jeho vystupování bylo plné hudby, tance a vtipů. Bobby Darin (1936 –1973) byl jeden z největších idolů americké rockenrolové mládeže. Proslavil se hitem Splish Splash. V roce 2000 herec Kevin Spacey, celoživotní fanoušek Darina, získal filmová práva k jeho příběhu. Za svůj herecký výkon byl nominovaný na Zlatý Glóbus. Film má název po jednom z Darinových špičkových hitů Beyond the Sea - Za mořem. Příběh muže, pro kterého byla hudba a tanec životem, ale také smrtí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ackoliv do zanru neprinasi absolutne nic noveho, i pres snahu tvurcu film ozivit napadem s malym Darinem a podobne, stejne se porad jedna o hodne dobre zvladnutej zivotopisnej film. Navic nejede podle klasicky sablony - nula, na vrcholu, drogy, navrat, coz je dalsi plus. Problem je, ze o nejakym Bobby Darinovi jsem v zivote neslysel, nicmene pisnicky to byly docela chytlavy. No a tim se dostavam k hlavnimu plus filmu, Kevin Spacey. Nejenze hraje naprosto dokonale, ale jesli se nepletu, tak i zpival a zazpival to rovnez paradne. Jedinej problem je, ze na 25 nebo kolik let fakt nevypada, nicmene kdyz uz pak hraje starsiho, s knirkem a pleskou, tak je stoprocentne presvedcivej. A navic se Darina tvurci nesnazili nejak vylepsovat, takze je to takovej nervak, misty docela slusne protivnej, ale misty naopak pohodar. Trosku by prospelo zkratit zaver, lehce protahovanej a dve hodinky jsou moc, ale jinak to je v pohode film. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před Kevinem Spaceym. Přiznám se, že jsem dodneška o Bobbym Darinovi nikdy neslyšel a jsem rád, že mi byl takto představen. Když jsem viděl především ty tanečně pěvecké scény, říkal jsem si, jak by to bylo fajn umět začarovat časem, protože mě napadlo, co by s takovou rolí dokázal Gene Kelly. Ale ten by zase třeba nezvládl ty scény, kdy je třeba hrát trochu víc dramaticky a psychologicky. No, to je ale jen "kdyby" a to v životě moc neplatí. Takže spokojenost s tímto filmem. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film o muzikantu a herci Bobby Darinovi není nejhorší, ale potom, co jsem letos viděla Raye a Walk the line, musím s body níž. Snaze oživit životopisnou šablonu tanečními čísly a přidáním Darinova "Méminiho" tleskám, ale smůla je, že právě díky té snaze z toho byl ve výsledku žánrový guláš a i tempo bylo "hot/čehý". Kevin Spacey, kterému bylo v době natáčení 45 let hrál pětadvacetiletého a jeho make-up připomínal načerněným obočím a růžovými tvářičkami spíš Přemka Podlahu. Je zvláštní, že toto ani ona zmatená režie nesnižuje Spaceyho pohodový výkon. John Goodman, Brenda Blethyn, Bob Hoskins ..... další dobré důvody se podívat. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film, který zůstává někde v půlce cesty mei životopisným filmem a muzikálem, ale životopisná část bohužel není tak dobrá, jako třeba Walk the Line nebo Ray, muzikálová je hodně potlačená a dohromady to působí dost roztříštěným dojmem. Skvělé herecké výkony (samozřejmě v čele s Kevinem Spaceym, který sice na těch nějakých 25-30 let nevypadá ani náhodou, ale hraje prostě dobře a pohodově) ani krásná (nejen) swingová hudba flim jako celek do nadprůměru prostě vyšvihnout nedokázaly. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

K.Spacey si byl dobře vědom toho, že je na roli příliš starý, proto se z této námitky "vyzul" rámcem filmu ve filmu a celou biografii zpěváka (o němž tady opravdu málokdo slyšel) ozvláštil fantastičnem- setkávání Darina se svou mladší "verzí". Písničky jsou zvládnuté skvěle, hudba šlape, Spaceyho entuziasmus je patrný v každém záběru- vlastně nesledujeme život Bobbyho Darina, ale to, jak ho Spacey hraje. A právě za tuhle energii dávám víc než biografiím J.Cashe nebo R.Charlese. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Když začalo studio Paramount s plánováním natáčení, zdál se jim Kevin Spacey moc starý na roli Bobbyho Darina, který zemřel v 37 letech. Kevinu Spaceymu bylo 44 let při natáčení tohoto snímku, tohoto věku se Bobby Darin nikdy nedožil. (CliffLee)
  • Kevin Spacey zpíval ve filmu sám. (CliffLee)
  • Při přípravách na roli zpěváka Bobbyho Darina navštěvštívil Kevin Spacey několik vystoupení zpěváka Michaela Bublého. (CliffLee)

Reklama

Reklama