Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joel Goodsen zůstává sám. Rodiče odjeli a nevrátí se dříve než za týden. Ještě nikdy neměl holku, a tak je jeho první starostí, aby nějakou s pomocí kamarádů sehnal. Jeden z nich zavolá prostitutku. Joel musí otevřít černošce s mužským hlasem a není to jeho první zkušenost se sexem, která ho deprimuje. Potíže totiž teprve začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Typická "osmdesátková" teen-komedie s onou klasickou snahou o společenskou satiru. To co je zvláštní je styl "humoru". Cynický, černý, ale přesto poněkud "subtilní". Žádné vyloženě vtipné scény u kterých se budete smíchy válet po zemi, ale to samozřejmě v§bec nevadí. Vadí však, že to všehovšudy byla nuda. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nezkušený středostavovský student chce přijít o panenství. To se mu podaří. 1) 21letý Tom Cruise má parádní vysportovaný zadek a přiléhavé jeansy mu moc sluší. Jeho improvizované pohybové kreace v bílých slipech taky nejsou k zahození. 2) O čem ale jinak tento what-the-fuck film byl, těžko říci. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

V 80. letech se komedie o teenagerovské honbě za ještě takřka bájným sexem natáčely jinak. Trapné momenty a trapný humor sice nechybí, ale mladý Tom Cruise má v roli, která jej zviditelnila, určitý styl. Rebecca De Mornay je neodolatelná a Riskantnímu podniku nechybí solidní poselství. Když chcete vydělat prachy, něčeho v životě dosáhnout nebo prostě jenom něco pořádného zažít, nesmíte myslet v maloměšťáckých mantinelech. Někdy úplně stačí říct: What a fuck! 7/10 ()

MartinSTFC 

všechny recenze uživatele

Toma mám rád, takže už jen za něj dám ty tři hvězdy. Bohužel film jako takový je v podstatě o ničem, i když chápu, že ve své době musel mít značnou popularitu. Celý děj filmu se tak nějak motá kolem ničeho. Není zde žádný úchytný bod, na kterém by člověk mohl stavět. Film mě prostě nezaujal. Vydržel jsem se na něj dívat právě jen kvůli Tomovi, kterého jsem měl v tomto filmu možnost vidět i v prozměnu jiném světle, než jak ho vidíme v dnes již kultovních akčních filmech. Kdo by mě znal, věděl by, že tři hvězdy jsou ode mě vskutku nízké hodnocení, protože když mohu, dávám plný počet. Zde to bohužel nešlo. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise zůstává sám doma a tak si pozve jednu prostitutku a spolu začnou rozjíždět podnikání. Napsaný to zní dobře, ale natočený je to bez nápadu, na komedii s minimem nějakých vtipných scén. Navíc Cruise tu vypadá a hraje jako totální ňouma, do komedií se opravdu vůbec nehodí. Potěší tak jenom věčná mrcha Rebecca De Mornay (na ty role má asi patent) a skvělý Joe Pantoliano. A také pár prvotřídních osmdesátek (In The Air Tonight od Collinse, Every Breath I Take od Police, Hungry Heart od Springsteena, všechno klasiky). ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Producent snímku si přál, aby Tom Cruise působil více jako teenager a aby proto kvůli roli shodil 5 kilogramů. (Monco)
  • Scéna, kde Joeal (Tom Cruise) tančí na skladbu "Roll Old Time Rock N", byla celá improvizovaná. Scénář obsahoval pouze instrukci, aby herec tančil na rockovou hudbu. (Monco)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama