Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi Kirsten Dunst k tomu mám ještě rád sport (včetně tenisu) a Paul Bettany je vcelku sympatický. Co chtít více? Trochu zvláštní mi přišli tenisové zápasy, v kterých je použito možná moc digitálních pomocníků (nejen míče) a celková dynamika utkání je tak na vysoké, ale možná až moc vysoké úrovni zábavnosti, rychlosti a dokonalosti. Takhle to vypadá hezky, ale není to tenis... Přesto, slušný casting romantické komedie a celkové prostředí tenisového svatostánku potěší snad každého. Bohužel se Wimbledon nevyhýbá klasickým klišé, ani závěru, který vzhledem k žánru snad ani nevadí. Romantická komedie, která neurazí a minimálně ústřední dvojice (a mladičký a v té době ještě neznámý James McAvoy) potěší svým sympatickým vzhledem. Napodruhé mě okouzlila ta nenucená chemie mezi hlavními postavami a snaha netočit "megahit". ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vizuálně výborná a příběhově příjemná podívaná, která ale dokazuje, že i britský stroj na nezapomenutelné romanticko-komediální skvosty se může zaseknout. Wimbledon v mých očích nikdy nemůže dosáhnout kvalit takového Nottng Hillu, natožpak Lásky nebeské. To, že se s potenciálníhi hitu vyklubala zapomenutelná jednohubka, mi nevadí. Spíš jsem delší dobu přemýšlel, kdy přesně přišla ta doba, kdy spolu hlavní dvojice jen tak stráví noc těsně po seznámení, místo toho, aby z toho byl jeden z emočních vrcholů. Nemluvě o tom, že Paul Bettany je výborný herec, ale romantický hrdina k němu absolutně nepasuje. Naštěstí Kirsten Dunst je nádherná jako asi nikdy a její odlehčený herecký výkon dokáže zakrýt nejeden dějový zádrhel. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Velmi obyčejná romantická komedie. Zápletka je zasazena do tenisového prostředí nejznámějšího světového turnaje. Románek mezi nadějnou tenistkou a s kariérou se loučícím tenistou budí ve svém podání ještě menší dojem reálnosti, než jsem u filmů tohoto druhu zvyklý. Film ničím moc nepřekvapí, ale ani neurazí. Rozhodně to není můj šálek kávy. 53% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Opravdu příjemné překvapení. Sportovní romance většinou nebývají nijak nápadité, ale tentokrát je zobrazení tenisových utkání naprosto strhujícím zážitkem, a to mě jinak tenhle sport vůbec nezajímá. Paul Bettany dostal daleko víc prostoru než jeho partnerka a bravurně ho využil. Vlastně by se dalo říci, že v hlavních rolích je on a tenis. Hodně se povedla režie, práce kameramana zasluhuje obdiv a pochválit musím i hudbu. Navíc je tu spousta zajímavých vedlejších rolí. Poslední sportovní komedie, která mě zaujala, byla Blafuj jako Beckham, ale tahle je ještě lepší. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, která sice ničím neohromí, ale potěší zobrazením filmově neokoukaného prostředí vrcholového tenisu a nesmírně sympatickou ústřední dvojicí Bettany - Dunst. Filmové ingredience jsou namíchány ve správném poměru - trocha nevtíravého humoru, trocha zápasového napětí (i když vzhledem k vývoji děje s předem odhadnutelným výsledkem a Bettanyho zápasová zmrtvýchvstání byla spíše z říše sci-fi), trocha nepřeslazené (hurá!) romantiky. Jako sportovního komentátora lze vidět legendárního Johna McEnroa a aby herci vypadali jako skuteční hráči, o to se ve funkci poradce a kouče staral australský wimbledonský vítěz Pat Cash. Bettanymu jsem toho vrcholového tenistu věřil, Dunstové už méně (divná smyčka při servisu)......Celkově tři a půl*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • V zápase, ktorý bol päťsetový, Peter Colt (Paul Bettany) prvý set prehral. Keď však komentátor po zápase opakuje výsledok, hovorí, že prvý set vyhral. (redwik)
  • Pět let po natáčení filmu byla kapacita centrálního dvorce All-England Clubu zvýšena ze 14 000 na 15 000 diváků. V roce 2009 pak dvorec obdržel zatahovací střechu, takže přerušení finále kvůli dešti by dnes už nebylo možné. (Jirka_Šč)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama