Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

meave 

všechny recenze uživatele

Peter Peter Colt je mimoriadne príjemný chlapík, ktorého upadajúca kariéra netrápi ani zďaleka tak veľmi. Zdravo dospelý, pre zmenu raz nezakomplexovaný a navyše milý tridsiatnik dostane v živote ešte jednu šancu, ktorá sa zmení na double, keď stretne príťažlivú „kolegynku“. Nezaváha a tak sa vyhneme všetkým bežne využívaným trapasom a ostane len ambiciózny otecko v stvárnení Sama Neilla. Príbeh je jednoduchý, humor pohodový, nenájdete tu žiadne mimoriadne mrchy. Keď sa k tomu pridá dobrá muzička, máte skvelý večer bez ohryzených nechtov. Ani drámy, ani nuda totiž nehrozia a tenisové turnaje udržia v jemnom napätí aj zarytých odporcov športu. Za tri a trištvrte * ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mistr golfista i mnozí další museli mít asi zatmění, když sledovali tento film. Podle mého názoru je to velmi nepovedená romantická komedie ze sportovního prostředí. Děj je velmi přihlouplý a samotné situace, které se dějí na kurtu jsou až zarážející. Dobrý nápad natočit film o Wimbledonu na pozadí milostného vzplanutí dvou tenistů se nakonec moc nepovedl. Některé hloupé situace přímo bijí do očí a vybízí k otázkám... Co je to za demenci? - přesně jak se tázal Paul Brettany před finálovým zápasem svého protivníka. To byla taky jediná chvíle pro zasmání. Skutečnost, že se tenistovi nedaří a 2x ho pokropí živá voda poté co zhlédne v davu diváku osobu, do které se zamiloval během okamžiku, je naprosto stupidní a i některé další náhody dávají pocit, že to točili neomylní a vždy happyendoví amíci. Tento film nenaplnil má očekávání a ty dvě hvězdičky jsou snad za Kirsten Dunst a originální nápad. 40% ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Do takové Lásky nebeské to má daleko, ale tam kde film nechytá geniální atmosféru LNka, tam boduje neskutečně povedenými tenisovými turnaji (kdyby mi Bettany tvrdil, že to skutečně hraje závodně, sežral bych mu to i s navijákem). Ústřední dvojici to navíc zatraceně sekne (ať už zvlášť a nebo pohromadě) a samozřejmě nechybí tradiční britský humor. Prostě romantická pohodička, která je podobně jako třeba Zelený svět okořeněna o atraktivní sportovní prostředí ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Příjemný a svěží zážitek. Je pravda, že podstatnou část úspěchu nesou na svých bedrech ultrasympaťáci v obou hlavních rolích, ale to není na škodu. Matrixovské zpomalovačky a podobné hrátky vypadají hezky, stejně jako celé zápasy. Dokonce jsem se přistihl, že Peterovi napjatě fandím. Co je však nejdůležitější - u humorných a romantických chvil jsem se nervózně neošíval, působí lehce a přirozeně, vyloudí na tváři úsměv. To je přeci primární cíl podobného filmu, ne? Jinak je nutné říct, že Wimbledon pouze víceméně povedeně recykluje své zdařilejší předchůdce... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi Kirsten Dunst k tomu mám ještě rád sport (včetně tenisu) a Paul Bettany je vcelku sympatický. Co chtít více? Trochu zvláštní mi přišli tenisové zápasy, v kterých je použito možná moc digitálních pomocníků (nejen míče) a celková dynamika utkání je tak na vysoké, ale možná až moc vysoké úrovni zábavnosti, rychlosti a dokonalosti. Takhle to vypadá hezky, ale není to tenis... Přesto, slušný casting romantické komedie a celkové prostředí tenisového svatostánku potěší snad každého. Bohužel se Wimbledon nevyhýbá klasickým klišé, ani závěru, který vzhledem k žánru snad ani nevadí. Romantická komedie, která neurazí a minimálně ústřední dvojice (a mladičký a v té době ještě neznámý James McAvoy) potěší svým sympatickým vzhledem. Napodruhé mě okouzlila ta nenucená chemie mezi hlavními postavami a snaha netočit "megahit". ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Podle scénáře měla Lizzie (Kirsten Dunst) vystoupit Peterem (Paul Bettany) ze sprchy nahá, což herečka učinila. Nakonec ale přesvědčila režiséra, aby tuto scénu nepoužil. (Jirka_Šč)
  • Pro hlavní postavu Petra Colta (Paul Bettany) byl tvůrcům inspirací chorvatský tenista Goran Ivaniševič. Ivaniševič platil za velký talent a kvalitního tenistu, ale bohužel se mu nikdy nepodařilo vyhrát žádný z grandslamových turnajů, i když byl několikrát ve finále. Když v roce 2001, ve svých třiceti letech, stagnoval na 125. pozici světového žebříčku, dostal možnost startovat na divokou kartu na slavném Wimbledonu. Probojoval se až do finále, kde v pětisetové bitvě porazil Patricka Raftera a získal titul jako první hráč v historii, který startoval na divokou kartu. Zároveň nastřílel protihráčům 213 es, čímž vytvořil nový rekord turnaje. (Wishkah)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama